Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKENİN İTİBARI KALMADI

ÜLKENİN İTİBARI KALMADI


Orta doğunun itibarlı ülkesi olmak ve Arap ülkelerinin liderliğine soyunanlar. Ülkenin hem parasın hem itibarının bitirdiler. Libya da Kaddefinin devrilmesi için. İktidar her yolu denedi. Kaddefiyi devirmek için isyan başladığında. NATO isyancılara yardım etmek ve kaddefiyi devirmek için harekete geçti. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan NATO'nun ne işi var orada diye çıkış yaptı. Sonra isyancılara yardım ettiği gibi. NATO güçlerinin savunmasını Türkiye deniz kuvvetlerinin üslenmesini kabul etti. NATO güçlerinin harekât merkezi İzmir oldu. Harekat İzmir'deki karargahtan yönetildi. Deniz kuvvetlerimiz Libya'ya müdahale eden NATO güçlerinin savunması sağladır.

NATO güçlerinin Libya'ya müdahale etmesini İngiltere, Fransa önerdi. Kendi askeri güçleri de harekâta katıldı. Bu ülkelerin Libya'dan beklentileri vardı.  Ve Libya'ya müdahale etmelerinin karşılığını aldılar. Libya petrollerini kontrolleri altına aldılar.

Türkiye deniz kuvvetlerinin harekâta katılan NATO güçlerinin savunma görevini yerine getirdiği gibi. Kaddefinin devrilmesine katkısı yalnız bununla kalmadı. İsyancılara para yardımı yapıldı valizlerle para gönderildi. Bizzat o günkü basının yazdığına göre dönemin dışişleri bakanı davutoğlunun götürdüğü söylendi. Bunu Tayyip Erdoğan da bir TV programında söylemişti. İsyancıların Kaddefiyi devirmeleri için her türlü yardım yapıldı. Bizim bu paraları niçin ve neden verildiğini bilen var mı? Kaddefi öldürüldü! Bizim kazancımız ne oldu? Hava ile cıva değil mi?

Libya ile aramız bozuldu. Önce Libya da iş yapan şirketlerimizi Libya'dan kovdular. Şirketler paraların dahi alamadı. Şirket sahipleri direk olarak Libya'ya giremiyor. Mısır üzeriden Libya'ya giriş yapıyorlar. Sonra Libya bir beyanda bulundu. Türk uçaklarının ve gemilerinin sınırlarımız içersine girmesi yasaklanmıştır dediler. Giren uçak ve gemilerin vurulacağını dahi söylediler. Hiçbir diplomatik girişimlerde bulunulmadı.

Libya bir ticaret gemimizi bombaladı. Geminin kaptanlarından birisi hayatını kaybetti. Ne yapıldı? Gemide Türk bayrağı yokmuş diye bizim yetkililer açıklıyor. Türk bayrağı olan gemimizi bombalayamazlar denildi.  Açık denizlerde bir gemimizin Türk bayrağı olmadan dolaşacağını tahmin etmiyorum.  Ses çıkarmamak için bayrağı bahane eden bizim makamlarımız. Mitinglerde davuloğlu ahkâm kesiyor. Milliyetçilik öğreteceğiz diye bağırıp çağırıyor. Önce kendi milliyetçiliğine bakması gerekir. Ülkemizin ticaret gemisini bombalıyorlar. Sesiniz çıkmıyor! Başka bir ülkenin gemisini batırmaları sıkar. Öyle bir şey yapmış olsalar Libya da taş taş üstünde bırakmazlar. Mitinglerde muhalefete çatacağınıza iki kelimede Libya'ya söyleyin mübarekler. Bu ülke bu kadar mı sahipsiz kaldı? Libya'ya iki çift laf söyleyecek kalmadı mı bu ülkede? Nerede kaldı sizin milliyetçiliğiniz? Lafla milliyetçilik olmaz, icraat gerekir.  İsrail Marmara gemimize baskın yaptı. Ölenler oldu. Ne yapıldı? Özür dilesinler denildi. Mahkemenin neticesi ne oldu? O zaman İsrail' e estiler gürlediler ne oldu? Hepsi lafta kaldı. Ne hikmetse bombalanan ticaret gemisi için tek kelime eden olmadı. Her hangi bir Avrupa ülkesinin ticaret gemisini bombalamış olsalardı. Bütün Avrupa ülkeleri ayağa kalkardı. Bizim ticaret gemimizi bombaladılar. Kaptanlardan birisi hayatını kaybetti kimseden ses çıkmıyor. Kendi iktidarımızdan ses çıkmayınca yabancı ülkelerden ses çıkar mı? Bu durum Türkiye'nin dışarıda itibarının kalmadığının göstergesidir. Bir bedevi devletine dahi boyun eğdik. Artık önüne gelen bizi örselemeye başladı. Hani biz büyük devlettik? Büyük devletliğimiz falan kalmadı. Dişleri ve tırnakları sökülmüş aslandan farkımız kalmadı. Yunanistan dahi 16 tane ada, adacık ve kayalığı kontrolüne almış. İktidarımızdan ses seda çıkmıyor. Kabuğumuza çekilmiş kış uykusuna yatan yılanlar gibi uyuyoruz. Yunanistan bizim elimizden ada, adacık alacak kadar bizden güçlümüdür? Yapmayın Allah aşkına bu ülkeyi bu kadar güçsüz göstermeye hakkınız yok. Bizde can verilir. Toprak verilmez.

Artık eski Türkiye nerede? Yeni Türkiye böyle mi olacak? İktidar lüks ve şaşalı yaşamım devam etsinde. Ne olursa olsun diye mi düşünüyor?  Bu topraklar için binlerce kahraman hayatını verdi. Yarın bizim canımızla kanımızla bıraktığımız bu topraklara sahip çıkamadınız diye bizim yakamıza yapışacaklardır. Saygılarımla.

Bizi Müslüman ve Türk olarak yaratan Rabbime binlerce şükürler olsun. Ve bu ülkeyi düşman istilasından kurtarıp, Türkiye cumhuriyetini kuran Atatürk'ten Allah razı olsun. Benim en büyük servetim ve iftiharım Türk olmaktır diyen. Atatürk'ün mekânı cennet olsu!

 NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14 – 05 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44