Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEYE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

ÜLKEYE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR


Artık bu ülkeye sahip çıkmamız gerekiyor. İttifak yapanlar kendilerini yerli ve milli ilan ettiler. Kim bunlar? Bizim karşımıza hiç kimse Türklükler gelmesin.  Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir patiyiz diyen iktidar ile. Daha önce birbirlerine söylenmedik laf bırakmayan. Hatta hakarete kadar varan laflar söyleyen. Ve milliyetçiliği ile övünen Devlet Bahçeli ile ittifak yaptılar. İstedikleri gibi at oynatmaya çalışan bu ittifak mensupları. Kendilerini yerli ve milli ilan ettiler.

Pekiyi iyide bu ülkenin asıl sahibi olan Türkler. Nasıl oluyor da gayri yerli. Ve gayri milli oluyorlar? Şimdi Türklere düşen görev, gayri yerli ve gayri mili olmadıkların ülkeye sahip çıkararak göstermektir. Nasıl mı olacak? İktidar FETÖ ile mücadeleyi istiklal mücadelesi diyor ya. Gayri yerli ve gayri milli olmadığımızı göstermek için. Önce kurtuluş savaşını muzaffer komutanı ve Türkiye cumhuriyetinin kurucusu olan Atatürk sahip çakacağız.

Kurduğu cumhuriyete sahip çıkacağız. Çünkü iktidarın izlediği politikalar. Hem cumhuriyeti hem de kurucusu Atatürk´ü tarih sayfalarından silmektir. Bu ülkenin yerlisi de milislide Türklerdir. İktidarın Türkler için söylediklerine bir bakalım. Kürtçü parti anayasadan Türk kelimesi çıkarılsın dedi. Hemen bu ülkede Rumlar ve Yahudiler varken. Anayasada Türk kelimesini kullanamayız dediler. Diyen anayasa uzlaşma komisyonu başkanı Burhan Kuzu idi. Ülkede 15 bin Rum 20 de Yahudi var. Bu iki azınlık etnik guruba 55 milyon Türkü feda etmeye kalkıştılar.

Ondan sonra devamı geldi. Bir dönem milli eğitim bakanlığı yapan Ömer çelik. ?Olmayan Türklüğü canlandırmaya çalışıyorlar? dedi. Bülent Arınç ?Türklük bir noktaya gelmiş ise Türkçülük yapmalarına müsaade edemeyiz? dedi. AKP eski İstanbul il başkanı şimdi zannedersem milletvekili Pabuççu ? AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk? dedi. AKP milletvekili Mehmet Metiner Türkçülük bizim ayağımızın altı? dedi. AKP MYK üyesi bir Profesör ?Türk ırkı diye bir ırk yok? dedi. Son noktayı Tayyip Erdoğan koydu. ?Bize Türkçülükle gelmesinler. Bir her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz? dedi. Şimdi Türk ırkı olarak bunları kabul mü edeceğiz? Türkler bu ülkenin gerçek sahibidir.

Şimdi gelelim cumhuriyet için söylenenlere. Burada şunu hatırlatayım. AKP´nin hedefi İslam cumhuriyeti devletini kurmaktır. Böylelikle cumhuriyeti kaldırmaktır. Şimdi cumhuriyet dönemine ?reklam arası dediler? mi? Eleştiri gelince! ?Sözün arkasındayım. 2023 de isteseniz de, istemeseniz de bu film gösterime girecek? denildi mi? Emine Erdoğan bir toplantıda. Cumhuriyeti kastederek ?90 senelik enkazı ayağa kaldırdık. Artık sapağa geldik? dedi mi? Sapak yol ayrımıdır. Tayyip Erdoğan´ın akillerinden birisi ?cumhuriyet yanlış kurulmuştur. Biz yenisini kuracağız? dedi mi?

Cumhuriyet bayramlarda coşkulu kutlamaları kısıtladılar mı? Gelelim en önemli noktaya. Tayyip Erdoğan ?1919 tarihini ret ediyorum? dedi mi?  Bu 1919 tarihi cumhuriyetin temelinin atıldığı ilk tarih değil mi? Bu tarihi ret etmek bu tarihten sonraki bütün gelişmeleri kaldırmak değil midir? Atatürk ve cumhuriyetin tarihten silinmesi değil midir? Amaç cumhuriyeti ve Atatürk´ü tarihten silmektir. Ayni zamanda bu tarihten sonraki bütün olayları yok etmek değil midir? Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihi bu tarihten sonra yazılmaya başlanmıştır. 1919 tarihinden önceki tarih Osmanlı tarihidir.

1919 tarihinden sonra ki tarih Türkiye cumhuriyeti tarihidir. Türk kelimesi, Atatürk ve cumhuriyet kelimeleri istenmeyen kelimelerdir. Biz 55 milyon Türk olarak ve cumhuriyetin esas sahipleri olarak. Türklüğümüzü inkâr mı edeceğiz? Aslını inkâr eden haramzadedir. Haramzademi olacağız? Yoksa silkinip kendimize gelip bu ülkeye sahip mi çıkacağız? Atalarımız Türk olarak doğmuşlar. Türklük için canlarını vermişler. Onların kemiklerini mi sızlatacağız? Türk olara doğduk. Türk olarak bu günlere kadar geldik. Bundan sonramı Türklüğümüzü unutacağız? Artık menfaatleri bir tarafa bırakalım. Türklüğümüze, Atatürk´e ve cumhuriyete sahip çıkalım. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05-04- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44