Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEYİ BU DURUMA BARIŞ SÜRECİ GETİRDİ

ÜLKEYİ BU DURUMA BARIŞ SÜRECİ GETİRDİ


Barış sürecinden önce. Asker arama tarama yapıyordu. Dışarıdan gelen teröristler termal kameralarla tespit ediliyordu. Ve müdahale ediliyordu. İnsansız hava uçakları ile teröristler takip ediliyordu.

Gerektiğinde havadan bombalanıyordu. Her ne kadar ordu savunmada kalsa dahi, bir olaydan sonra teröristlerin peşine düşülüyordu. Barış süreci başlatıldı. Asker kışlaya hapsedildi. Polis karakoldan dışarı çıkarılmadı. Söze de sınır dışına çıkacak olan PKK militanları ülkeyi terk etmedi. AKP´nin akıllı akilleri 7 bölgede 3 ay görev yapıp barış sürecini sözde millete anlattılar. Bu akillerin toplantı tertiplediği yerlerde AKP il yöneticilerin belirlediği kişilerin isimleri toplantı yapılacak salonun kapısında görev yapan emniyet mensuplarına verildi.

Listede ismi olmayanlar içeri alınmadı. Bu akillerde verdikleri raporda milletin çoğunluğu barış sürecini destekliyor dediler. Hâlbuki destekleyenlerin hepsi AKP´nin tespit ettiği kişilerdi. AKP bu akillerin raporuna göre hareket etti. En büyük yanılgı burada idi. Artık asker kışladan çıkmadı. Emniyet mensupları karakoldan çıkmadı. Teröristler takibe alınmadı. Orduya, emniyete ve mülkiye amirlerine barışa zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayın talimatı verildi. Mahalli seçimlerden 4 ay önce mahalli seçimlerde alınacak tedbirlerin görüşülmesi için. İçişleri bakanı doğu illerinin valileri ile Ankara da bir toplantı yaptı. Bu toplantıya bölgeni jandarma komutanı da katıldı. Jandarma komutanı ?teröristler köylere yerleşti. Şehir ve kazaların 15- 20 km yakınlarında dolaşıyorlar. Emir verin onları oralardan def edelim? diyor. İçişleri bakanı ?sakın ha barış sürecine zarar verecek bir eylemde bulunmayın? diyor. Barış sürecinden önce bu kadar olay olmuyordu.

Bu gün doğuda her gün birçok yerde eylemler oluyor. Süreçten önce bu kadar kalabalık ve teçhizatlı değillerdi. Bu barış süreci içersin de kırsal alana hâkim oldular. Çünkü askere kışladan dışarı çıkmayın emri verilmişti. Diyarbakır da ikinci hava taktik komutanlığı bahçesindeki bayrak direğine terörist tırmandı. Türk bayrağın oradan indirdi. Geldiği gibi geri çıktı gitti. Bu teröriste müdahale eden olmadı. Süreç içersin de güçlerine güç kattılar. Şehirlerde öz güvenlik güçleri kurdular. Bunlara kendi üniformaları giydirdiler. Siz ne yapıyorsunuz diyen olmadı. Süreç içersin de istediklerini iktidara yaptırdılar. Ana dilde eğitim dediler. Anadilde eğitim yaptıracak dershane kurmalarına izin verildi. Şehirlerin, kazaları ve köylerin isimlerinin Kürtçeye çevrilmesine izin verildi.

Barış sürecinde önce bu kadar sık eylem yapamıyorlardı. Bu kadar sağa sola saldıramıyorlardı. Devletin bir otoritesi vardı. Sarış sürecinde devlet otoritesi tamamen kayboldu. Başbakan Davutoğlu kamu güvenliği sağlanacak diye defalarca beyanatta bulundu. Başbakan böyle dedikçe öz güvenlik güçleri yol kesip kimlik kontrolü yaptılar. Burada güvenlik bizden sorulur der gibi meydan okudular. Barış sürecine karşı çıkanlar için. ?Bunlar kandan beslenenler. Bunlar analar ağlasın istiyorlar. Bunlar hainler? denildi. Ne oldu? Barış süreci ülkeyi bu günkü duruma getirince şimdi kendileri süreç bitti demeye başladılar. Nerde o akiller? O zanlar her gün bir TV kanalına çıkıp. Atıp tutuyorlardı! Öcalan´a bebek katili denilmesin. PKK´ya terör örgütü denilmesin diyenler. Şimdi hiç sesleri çıkmıyor. Bu ülke sizin gibi yandaşların yalan yanlış verdikleri bilgilere itibar edilmesi neticesinde bu günlere getirildi. Adam gibi milletle konuşsaydınız.

Belki bu günlere gelinmeyecektir. Şimdi neredesiniz hiçbir yerinizden ses çıkmaz oldu. O zaman barış sürecine karşı çıkalar haklı çıktılar. Şimdi bir HDP milletvekili kalkıyor. ?PKK sizi tükürükle boğar? diyor. Siz derken Türk milletini kastediyorsa yanılıyor. Sizi derken muhatap olarak aldıkları, masaya oturdukları kişileri kastediyor ise. Onu masada söyleyin. O zaman cevabı veren birisi elbet çıkacaktır. Aman barış sürecine zarar vermeyin diye diye bu günlere gelindi. Alın size barış süreci. Şimdi savaş süreci başladı. Gördünüz mü barış süreci nerelere geldi? Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  29- 07 ? 2015 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44