Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEYİ BEKLEYEN OLUMSUZ OLAYLAR

ÜLKEYİ BEKLEYEN OLUMSUZ OLAYLAR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Önümüzde nevruz var. Bu nevruzda bazı olumsuz olayların olacağından endişeliyim. Çünkü gerek doğuda olan olaylar. Gerekse Kandilde ki örgüt liderinin iktidarı tehdit eden açıklamaları var. HDP’nin Kürt vatandaşlarına verdiği bilgiler var. Hür Dava partisinin (HÜDA PAR) PKK ile savaşması var. Şimdi nevruzdan başlayalım. Doğuda kamu güvenliğini sağlamada başarılı olamayan iktidar kontrolü elinden iyice kaybetmiş durumda. Doğu olan olaylar kamu güvenliğinin örgütün eline geçirdiği iddiaları var. Mahkeme kurulduğundan bahsediliyor. Suçlu gördüklerini mahkemeye çağırıp yargıladıklar iddia ediliyor. Mahkeme de yargıladıkları kişilere ceza verdikleri. Trafik cezası kestikleri söyleniyor. Diyarbakır da her yere PKK bayrağının asıldığı söyleniyor. Burası Kürdistan buradan çıkış yok sloganlarının atıldığını biliyoruz. Maçta gol attıktan sonra asker selamı veren futbolcu nerede ise linç edilecekti. Burası TC değil diye görevlileri tehdit edenlerin oldu iddia ediliyor. Bizim açımızdan bu kadar olumsuzluğun olduğu bir yerde. Nevruzda nelerin söyleneceğinden endişelenmemek mümkün değil.

Gelelim kandilin tehdit eden beyanlarına. “Nisan ayında yapılacak kongreye liderimiz Öcalan gelecek. Bu olmadığı takdirde savaşacağız” diyor. Bunun ne derece ciddi olduğu belli değil. İktidarında bu söyleme ne derece ciddi baktığı önemli. İktidar “zamansız ve yersiz bir açıklama” diyor. Sürece zarar verecek bir açıklama demekle yetindiler. Hâlbuki siz böyle tehdit ederseniz bu süreci bitiririz denmeli idi.

HDP vatandaşlarına İmralı’daki cani ile konuştuklarını onlara anlatıyor. Ne yapılacağından haberdar ediliyorlar. Ona göre hazırlık yapıyorlar. Öcalan’ın serbest bırakılacağını onlara anlatıyorlar. Onlarda bu anlatılanlara göre şartlanıyorlar. Böyle bir şey olmadığı zamanda eylem yapmak için. Sokaklara çıkıyor. Ortalığı yakıp, yıkıyorlar. Ve Kürt halkını Kürdistan’a alıştırıyorlar. Sosyal medyada vardı. Bir ana oğul burası TC toprakları değil. Kürdistan toprakları diyebiliyor. Demek oluyor ki. Kürt halkını Kürdistan’a adapte etmişler. Bular bizim aleyhimize olan olaylardır.

HÜDAPAR ile PKK’nın savaşmasına. HÜDAPAR PKK ile neden savaşıyor? HÜDAPAR kuvvetli olduğu yerlerde hâkimiyeti ele geçirip. PKK özerklik elde etiğinde, bularda kuvvetli oldukları yerlerde özerklik ilan edeceklerdir. Bu HÜDAPAR iktidar tarafından destekleniyor. Bülent Arınç bunları ziyaret ettikten sonra. “ HÜDAPAR insanlık için ve ülkemiz için çok olumlu işler yapacaklar. Bunlar silahı bir parti değildir” demişti. Hani silahlı birileri değildi? PKK dahi! Biz IŞİD ile savaşırken karşımıza bunlar çıktı diyor. HÜDAPAR da din eğilimli bir örgüt. Hizbullah’ın devamı olduğu söyleniyor.

IŞİD denen Müslüman olduklarını söyleyen bu örgüt. Bütün İslam âleminin kabul ettiği, Peygamber efendimizin doğum gününün mevlit kandili olarak kutlanmasını bu örgüt yasaklıyor. Ve mevlit kandilinde 13 kişiyi yüzlerce kişinin önünde kurşuna diziyor. Suçları peygamber efendimizin doğum günü olan mevlit kandilini kutlamak istemeleridir. Yüzlerce kişinin gözleri önünde kurşuna dizmelerinin amacı onları da korkutmaktır.

Önümüze gelecek olan bu olumsuzluklar ülkenin huzurunu kaçıracaktır. Birde iktidarın tutumu var. Biliyorsunuz bir bu yıl seçimler var. Seçimlerde iktidar anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu elde edebilmek için her yolu mubah sayacaktır. İktidarın A planı 376 milletvekili sayısına ulaşarak anayasayı tek başına meclisten geçirmek. B planı ise HDP ile işbirliği yaparak. Yeni anayasayı referanduma götürecek 330 milletvekili sayısına ulaşmaktır. Burada HDP ile birlikte hareket etme ihtimali kuvvetle muhtemeldir.  İktidar yeni anayasa ile özlemini çektiği başkanlık sistemine kavuşacak. HDP de özerklik elde edecek.

Bu senenin de sıkıntılı ver gergin geçeceğinin belirtileri şimdiden ortadadır. Allah ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olanını nasip etsin. Bekleyip göreceğiz saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05 – 01 – 2015 Mustafa KOÇAL.  

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44