Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEYİ İYİ GÜNLER BEKLEMİYOR

ÜLKEYİ İYİ GÜNLER BEKLEMİYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Önce Adana belediye başkanlığına seçilen MHP’li belediye başkanını devir teslimde konuşmasına andımızla başlayıp. Ne mutlu Türküm diyene ile bitirmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Hem de vatandaşlara birlikte söylüyorlar.  Başkanlığını da kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bu seçimler şaibeli bir seçim olarak tarihe geçecektir. Ben böyle bir seçim görmedim. Skandallarla dolu bir seçim oldu. İktidar bu SEÇSİS sistemini kullandığı müddetçe ağızlarınla kuş tutsalar AKP’den iktidarı alamazlar. Seçim sistemi de değişmelidir. Adrese dayalı seçmen listesine geçilmeli. Parmağa sürülen boya tekrar konmalıdır. Bunları sırası geldiğinde tekrar teferruatlı bir şekilde anlatırım.  Şimdi başlığımıza dönelim. Ülkeyi iyi günler beklemiyor. Doğu ile ilgili geçtiğimiz günlerde bazı şeyler anlattım.

Bir buçuk senedir şehit cenazesi gelmiyor diye övünenlere. Hep şu soruyu sordum. Neye karşılık şehit gelmiyor, demiştim. Çünkü 2010 senesindeki referandum ve 2011 seçimlerinden önce. İktidar Öcalan’dan bu süreçte PKK eylem yapmasın referandumu rahat geçirelim diye. Aracı olmasını istemişti. Öcalan’ın aracılığı ile PKK eylemsizlik kararı aldı. Sonra bu kararın 2011 seçimleri sonuna kadar uzattı. Bu arada şehit gelmedi. Barış sürecini başlattılar ondan sonrada bir buçuk senedir şehit gelmiyor diye övünüyorlar.  Bakın neye karşılık şehit gelmediği BDP milletvekili Pervin Buldan’ın şu sözlerinde açıkça anlaşılıyor. “Özerkliliğimizi kabul edip, liderimizi salıp, partimizin başına geçirmek için söz verilmişti. Kandil çok kızıp silahla alırız dedi” diyor. Devamlı “bakın şehitler gelmiyor. Birileri bundan rahatsız oluyor” deniliyordu. Sorularımın cevabını Pervin Buldan vermiş oldu. Bu özerklik konusunu BDP eş başkanı defalarca söyledi. “Seçimlerden sonra özerkliğimizi ilan edeceğiz. İktidarın gönlünün olmasını beklemek mecburiyetinde değiliz” demişti. Bu söylemden verilmiş sözlerin olduğunu anlıyoruz.  BDP elimizde belge var dediğinde. Başbakan “ elimizde belge var diyorlar. Hiçbir arkadaşım öyle bir belgeye imza atmamıştır” demişti. Belge var amma imza yok anlamında söylemişti. BDP milletvekillerinin ağzından özerklik düşmüyor.  Muhalefetten birisi bir şey ima etse AKP’nin bütün yöneticileri ayrı ayrı cevap veriyor. Veya sert bir şekilde eleştiri yöneltiyorlar. Ne hikmetse BDP milletvekillerine bir kelime ile cevap veren dahi çıkmıyor.

Balkon konuşmasında başbakan tek dil, tek bayrak, tek vatan, tek millet diyor. Milletin gazını bu kelimelerle alıyorlar. Yarın özerklik ilan ettiklerinde milletin gazını nasıl alacaklar merak ediyorum. BDP’nin özerklik ilan etmesi olayı. Cumhurbaşkanı seçimi süreci nedeni ile ülkeyi iyi günler beklemiyor. Garip olayların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Yumurta atan öğrenci tutuklanıyor. Samsunda Ahmet Türk’e yumruk atan tutuklanıyor. Ana muhalefet partisi liderine mecliste yumruk atılıyor. Saldırgan tutuklanmıyor.  Her tarafımızdan çifte standart ve skandal fışkırıyor. Allah ülkemize kötü günler göstermesin. Allah ülkemiz üzerinde çirkin emeller besleyenlerin emellerini kursağında bıraksın. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

11 – 04 – 2014  Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44