Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEYİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR -2-

ÜLKEYİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR -2-


Bu virüs olayı ülkenin ekonomi durumunu ortaya çıkarmıştır. Bu duruma nasıl gelindi. Uygulanacak üretim ekonomisi ile ilgili görüşlerimi dün yazmıştım. Bu Yazımda da ayni olaya devam ediyorum. Ülke kendi kendini idare edebilen dünyada 7 ülkeden birisi idi. 2006 senesinde yerli tohumun yasaklanması ile GDO’lu tohum ülkeye sokuldu.

Bu ülkeden çok şeyi değiştirdi. Tarımın bitmesi bu olaya bağlıdır. Üçüncü köprüye zamanında hayır deniliyordu. Yavuz selim köprüsü, tünel ve Osman gazi köprüsü yapıldı. AKP iktidar olduğunda Üç Y ile mücadele edeceğinin vaadinde bulunmuştu. 1-yolsuzluk 2- yoksulluk 3- yasaklarla mücadele edeceğini vaat etmişti. Yollar yapmaya başladılar. İnsanların yoldan önce geçim sıkıntısı vardı. Bunlarda unutuldu. İtibarda tasarruf olmaz ekonomisi uygulanmaya başlandı. Uçaklar alındı lüks makam araçları alındı. 

Saray yapıldı. Bunlara bir şey denilmedi. Fakat Libya da Kaddafi ye karşı isyan edenlere para yardımı yapıldı. Uçaklarla para gönderildi. PKK’nın ağababası olan Barzani ye para yardımı yapıldı. Amerika Suriye yönetimine karşı isyan eden. Özgür Suriye ordusuna (ÖSO) destek olmak için. Türkiye’den yardım istedi. Türkiye bu isteğe olumlu cevap verdi. Suriye ile arasını bozdu. Hemen ÖSO gurubu Hataya geldi. Kamplar kuruldu.

Artık ÖSO Türkiye’nin bir parçası gibi oldu. Her şeyini Türkiye karşılıyordu. Suriye de olaylar başlayınca bu olaylardan kaçan Suriyeliler Türkiye ye sığındı. Senelerdir bu Suriyelilere bu ülke baktı. Ellerine kredi katı verildi. AVM’lerden benim vatandaşımın alamadığını Suriyeliler aldı. Bunlar ekonomiye yük oldular. Şimdi maliye bakanı Berat Bey. Ülkenin ekonomisini Suriyeliler bozdu diyor. Uyanda balığa gidelim den başka bir şey söylenemez. ÖSO’na maaş ödeniyor. Har bulundu harman savruldu.

Ülkenin ekonomisi işten bu hale geldi. Bu virüs olayı ile ekonominin durumu gözler önüne serildi. Maliye bakanı Ülke ekonomisini hep güllük gülistanlık gösterdi. Artık şapka düştü kel gözüktü. Ülke ne durumdan bu durma geldi. Bir ülke böyle bir durumda vatandaşına yardım etmesi gerekirken. Vatandaşından yardım istiyorsa. Ekonomisi dibe vurmuş demektir. Ülkenin kimseden borç alma şansıda kalmamıştır.

Bu Türk milleti vefakâr bir millettir. Her zorluğun altından kalkar. Vefasına karşılık görmesine bakar. Birlik beraberlik içerisinde yenemeyeceği zorluk yoktur. En çok hazmedemediği ise ayrımcılıktır. Artık ben sen olmamalıdır. Biz olmalıyız. Biz olabilmemiz içinde. Ayrımcılık olmaması gerekir. Yardımı belediyelere bırakmış olsalardı. Daha çok yardım toplanırdı. Hem de devlet benden yardım istiyor denilmezdi. İtibarda tasarruf olmaz. Bu günkü durum ile itibar daha zedelenmiştir.

Esas itibar milletine istediğini verebilmektir. Şimdi satılmadık tesisleri kalmayan. Ekilecek arazisi kalmayan ülkenin itibarı zedelenmiştir. Yeni uygulanacak olan üretimi artırma ekonomisi nasıl uygulanacak. Fabrikalar gerimi alınacak. Fabrika olmadan neyin üretimi artırılacak. Bir dönüm ekilmedik arazi kalmayacak denildi. Arazilerde satıldı. Her şey elimizde iken bu üretim ekonomisi uygulansaydı. Şimdi ülke bambaşka bir ülke olurdu. Şimdi fabrikaların, tesislerin ve satılan arazilerin pişmanlığı yaşanıyordur zannedersem. Keşke kelimesi burada kendini gösterir.

Söylenecek daha çok şeyler var. Allah ülkemiz için hayırlı olanını versin. Bu mübarek gece hürmetine Allah ülkemizi ve milletimizi lanet virüs den korusun. Hayatın kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Hastalara şifalar versin.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu Demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!         08 – 04 – 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55