Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Üniversitemiz ciddi destek bekliyor Üniversite vakfına yer vermeyen BTO

Üniversitemiz ciddi destek bekliyor Üniversite vakfına yer vermeyen BTO


Ülkemizde devlete ait toplam 116 üniversite var. Bunlardan yalnız üçü ilçelerde bulunuyor. Bu ilçeler, Bandırma, İskenderun ve Alanya´dan oluşuyor.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde, içinde bulunduğumuz 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 13 bin civarında öğrenci okuyor. Bin dolayında öğrenciyi ise 40 ülkeden gelen yabancı öğrenciler oluşturuyor.

Çok kaba bir hesapla bu öğrencilerin, konaklamasından ulaşımına, esnafından yiyeceğine Bandırma´ya bıraktığı gelir yıllık 300-400 bin lira arasında. Peki, Bandırma kentinin, yerel yönetiminden resmi-özel kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarından esnafına, işadamlarından oda ve derneklerine dek üniversitemize maddi-manevi destek verdiğinden söz edebilir miyiz? Hayır!

Tamam, 1992 yılında, başkanlığını Ali Bor´un yaptığı Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği(BANSİAD), bugünkü üniversitemizin temelinin atıldığı Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nin yaşama geçirilmesi için prefabrik binayı kısa süre içinde gerçekleştirmişti. Ya sonra?

ÜNİVERSİTEYE BANDIRMA´DAN CİDDİ BİR DESTEK YOK

Ancak aradan geçen uzun yıllar boyunca Bandırma´dan, üniversitemize ciddi hiçbir desteğin olduğunu söyleyemeyiz. Varsa yoksa bol laf. ?Üniversitemizin yanındayız. Üniversitemizi seviyoruz.? Sonuç, sıfır!

Bu konuda Gönen´e imreniyorum. Bildiğim kadarıyla Gönen Meslek Yüksek Okulu´nun yerleşkesini Gönenli işadamı Dursun Akın bağışlamıştı. Daha sonra da bu okula desteğini hiç esirgememişti. Yerel yönetim ve Gönenli işadamları da desteklerini hep sürdürmüştü. Gönenliler, şimdi ilçelerine bir fakülte istiyor. Bu konuda Gönen Ticaret Odası, her çeşit maddi-manevi desteği sunacağının özellikle altını çiziyor.

BANDIRMA TİCARET ODASI(BTO), ÜNİVERSİTE VAKFINA YER VERMEMİŞ!

?Bandırma Yüksek Öğretim Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı?, 1997 yılında kuruldu. Vakfın ismi 2016 yılında ?Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı?na dönüştürüldü. Vakfın başkanlığını Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir üstlendi. Yönetim kurulunda hâlen üniversitenin öğretim üyelerinden Doç. Metehan Yılgör ve Doç. Ertan Demirkapı, BANSİAD adına Âdil Levent Coşkun, Bandırma Ticaret Odası´nı temsilen Oda Meclis Başkanı Bahadır Çemberci ve Özel Aydın yer alıyor.

Yani vakıf yönetiminde, Bandırma Ticaret Odası´ndan iki isim var.

Gelelim, konunun bam teline.

?Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı?, çalışmalarını yürütmek için Mehmet Âkif Ersoy Caddesi üzerindeki Bandırma Ticaret Odası binasından, kendilerine bir oda tahsisini ister. Ancak Mehmet Kılkışlı´nın başkanlığındaki Oda yönetimi buna olumlu yanıt vermez. Yoruma bile gerek yok. Karar kamuoyunun? Bir yerde, Gönen´e fakülte kurulması için bina yapımı dahil her harcamayı karşılayacağını belirten Gönen Ticaret Odası, bir yerde vakfa küçük bir çalışma odasını bile çok gören Bandırma Ticaret Odası?

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, üniversite vakfına neden küçük bile olsa bir çalışma bürosu vermemelerinin nedenini açıklasa da öğrensek!

Sözün kısası, Bandırma´nın gerçekten de Eskişehir gibi bir üniversite kenti olması isteniyorsa, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sözde değil, özde destek bekliyor.

Bandırma´nın, üniversitesinin gelişmesi için ciddi bir sinerjiye ihtiyacı var.

  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2488,08% 1,06
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22