Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ -2-

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ -2-


Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Atatürk. Kurucusu olduğu devletin milli eğitim bakanlığı tarafından unutturulmaya çalışılıyor. Uygulanacak yeni müfredat programına göre. 1’ci sınıftan 8’ci sınıfa kadar eğitim ve öğretim programında. Atatürk’ü anlatan ders olmayacak. 9’cu sınıfta istiklal marşı ve Atatürk’ün doğumu ve ölümü iki sayfalık bir bölümde anlatılacak.

Hani demişlerdi ya biz dinine kinine sahip çıkacak nesil yetiştireceğiz diye. Demek ki dinine sahip çıkacaklar yetiştirilmiş. Şimdi kinine sahip çıkacaklara gelinmiş.  Atatürk’ü sevmeye bilirsiniz? Fakat insanlar hürdür. İstediğini sevebilir. Sevenlere engel olmaya çalışmak. Ne demokrasilerde vardır. Nede insanların vicdanında vardır.  Anlayamadığım bir şey varsa bu Atatürk neden? Bazılarına neden antipati geliyor. Diyanet dahi Atatürk’e karşı.

Atatürk diyaneti millete dinini öğretin diye kurmuştur. Bazı kişiler İslamiyet’i anlatmakta ziyade İslamiyet’e zarar veriyor.  Diyanet esas bunlarla uğraşmalıdır. Adamlar öyle şeyler söylüyor ki? Bazı kişiler bunlar Müslüman ise ben Müslüman değilim diyor. 60 yaşındaki bir erkek 6 yaşındaki bir kızla evlene bilir diyenler. Maalesef dinci geçinenler. Diyanet bunları bırakmış Atatürk ile uğraşıyor.

Diyanet işleri başkan yardımcısı Burhan İşleyen sosyal medyada kendi hesabından bir şiir paylaşıyor. Bu anlamlı şiir Genelkurmay eski başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın vefatından bir gün sonra paylaşılıyor. Ey mevta! Ne büyüktü dindarlara kinin. Hacıya hocaya uzandı dili. Konuşsana mevta bitti mi pilin. Oksijen tüpleri yok tabutların. Söyle de bir nefes versin putların. Bu şiir ile ölen bir kişiye saygısızlık etmiş oluyor. Bu İsmail hakkı Karadayı Atatürkçü bir kişiliğe sahipti. Bir nefes versin putların diyerek de Atatürk’ü kastediyor. Çünkü bunlar bize puta tapanlar diyor. 

Görüyor musunuz? Geldiğimiz noktayı! Atatürk’ün kurduğu devlette yaşayacaksın? Atatürk’ün İslamiyet’i millete öğretsinler diye kurduğu diyanette çalışacaksın. Ondan sonrada hakaret edeceksin. Var mı İslamiyet’e? Ölünün arkasından konuşmak. Yürekli idiysen bu Sözcü gazetesinde çıkınca paylaşımını neden sildin? Ne yaparsanız yapın. Atatürk’ü bizim gönlümüzden silemeyeceksiniz. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Kafanızdan Atatürk’ü unutturacağız düşüncesini silin. Şimdi gelelim milli eğitimin Yeni tedrisat döneminde yapacağı uygulamaya. Milli eğitim bakanı bu uygulamadan vazgeçmelidir. Ülke zaten gergin anlar yaşıyor. Birde ülkeye bu gerginliği sokmayın.

Bu bilgi bana sosyal medyadan geldi. Bakın gelen bilgide ne isteniyor. Türkiye öğrenci meclisi olarak Atatürksüz müfredatta hayır diyoruz. Bizler Atatürk’ün izinde büyüyen ve gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içen gençleriz. Atatürk gelecek nesillere unutturulmak isteniyor. Onun için 5 Eylül Salı günü saat 18 civarında. Atatürksüz müfredata hayır başlığı altında gündem oluşturacağız. Özellikle Twitter dan siz Atatürk’ün askerlerinden yardımcı olmanızı istiyoruz. 

Bu tarihi bir yere not edin. Bu gençlere yardımcı olalım. Bu dava bizimde davamızdır. Onun için elimizden geldiği kadar yardımcı olalım. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Saygılarımla. 

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

13 – 06 -2022 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54