Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


UTANACAK MİRAS BIRAKMAYANLARA TEŞEKKÜRLER

UTANACAK MİRAS BIRAKMAYANLARA TEŞEKKÜRLER


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Çanakkale ve kurtuluş savaşında şehit olan kahraman ecdadımızı sonsuz minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk ve arkadaşlarını da minnetle anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Canlarını ortaya koyarak, ülkeyi düşmanlarda temizleyip, bize özgür bir ülke bıraktıkları için Allah hepisin den razı olsun. Yoktan var ettikleri bu cumhuriyeti kurduktan sonra ülkenin refahı için çalışan ulu önder Atatürk. O zamanın imkânları ile ülkeye kazandırdığı milli varlıkları unutmak kimsenin aklını ucundan dahi geçmez. Atatürk’ün vefatından sonra tek parti olan CHP’de hizmet yolunda bir şeyler yapmıştır. Ülkeyi tek partili dönemden çok partili sistemi getiren ve ülkede demokrasinin kökleşmesini sağlayan Demokrat Parti (DP) olmuştur. 1950 seçimlerinde iktidar olan DP ülkenin kalkınma hamlesini başlatmıştır. Vatandaşın refahı için 1960 senesine kadar çalışmıştır. 27 Mayıs 1960 senesinde ihtilalla iktidardan uzaklaştırıldı. Rahmetli Menderes bu ülkeye iyisi ile kötüsü ile 10 sene hizmet etmiştir. Mekânı cennet olsun. Sonra DP’nin devamı olan adalet partisi iktidar oldu. Adalet partisi döneminde kalkınma hamlesi bütün hızı ile devam etti. Ülkeye çok eserler kazandırdı. Hizmetlerini şimdi sayacak değilim.

1980 senesinde bir ihtilal daha oldu. Yerine Doğru Yol Partisi kuruldu (DYP) demokratlar bir dağınıklık yaşadı. ANAVATN partisi iki dönem iktidarda kaldı. 1991 seçimlerinde DYP birinci parti oldu. Koalisyonlar dönemi başladı. Bu dönemleri anlatacak değilim. 2002 senesinden bu tarafa da DP mecliste değil. DP, AP, DYP olmak üzerin uzun zaman iktidar olan bu partilerin. Genel başkanlarına, bakanlarına, milletvekillerine biz Demokrat partililere utanacak değil övünülecek bir miras bıraktıkları için sonsuz teşekkürler. Anlımız açık başımız dik olarak DP’liyim demek, iktidar olmasak da bizim gururumuzdur. Onlara ne kadar teşekkür etsek de azdır. Hayatta olanlara saygı ve sevgilerimi sunarım. Aramızdan ayrılmış olanlara da Allahtan rahmet dilerim.

HSYK kanunda yapılan değişiklik yürürlüğe girmesi ile jet hızı ile iki bakanın oğlu ve şarkıcının kocası tahliye edildiler. Adalet Bakını Bekir Bozdağ “ hâkimin kararı, biliyorsunuz bizde yargı bağımsızdır” diyor. Başbakan “adalet yerini buldu” diyor. Adalet’ten aklansalar dahi kamu vicdanında ve tarihten aklanamayacaklardır. Başbakan “çamur at izi kalsın” diyorlar. Diyor ya! Bu iz çamur izi değil bu kara bir lekedir. Bu lekeyi temizleyecek deterjan icat edilmedi. Belki dolanbaşlı yollarla % 50’yi inandıra bilirler. Geri kalan % 50 bunu dilinden düşürmeyecektir. Tarih bu yolsuzluk ve rüşvet olayını mutlaka yazacaktır. Tarih ve kamu vicdanında aklana bilirlerdi. Ve tarih o zaman methiyeler düzerek yazardı. Daha ilk günden bu yolsuzluk ve rüşvet olayının üzerini örtmek için değil de. Adaletli bir şekilde hiçbir işe müdahil olmadan yargılamalarını sağlamış olsalardı. Tarih işte o zaman methiyeler düzerek yazardı. Şimdi ne olursa olsun bu şaibe ortadan kalkmayacaktır. Bu gün sokaktaki vatandaş nasıl bahsediyorsa, yıllar sonrada ayni şeyleri ballandıra ballandıra anlatacaktır. Hem de bu sefer birin yanına bin katarak anlatacaktır.

AKP iktidar olduktan sonra yürürlükte olan nereden buldun yasasını kaldırdı. Dikkat ettiyseniz ondan sonra dünya milyarderleri arasına ülkemizden girenler her sene artı. İktidar olduklarında bu listeye giren 7 kişi vardı. İki sene içersinde bu rakam 35 olmuştu. Kumu görevlileri sonu sıfır ve 5 ile biten senelerde mal beyanı veriyor. Şayet mal beyanlarında bir artış varsa kamu görevlilerine nereden buldun diye soruluyor. Ticaretle uğraşanlara böyle bir şey sorulmuyor. Ne kadar götürebilirse götürsün oluyor. Hani millete küfür eden iktidarın ihale kralı Mehmet Cengiz nereden buldun yasasına girmiyor. O nereden buldun yasası böyle zenginlerin türemesi için yeniden düzenlendi. Şimdi eski içişleri bakanı Muammer Gülerin oğluna sen bu bir trilyonu nereden budun diye sorulamıyor. AKP döneminde zenginler işte bu yüzden artı. Şımarık milyarderler böyle türedi. Ne saye de? İktidarın ihalelerle beslemesi sayesinde zengin oldular.

Allaha şükürler olsun!  Patimizi yöneten yöneticiler, milletvekili ve bakan olarak hizmet verenler. Bizlere utanılacak, başımızı öne eğdirecek bir miras değil. Anlımız açık başımız dik olacak bir miras bırakmışlar. Değerlerini ve kıymetleri şimdi çok iyi anlıyoruz. Allah onlardan razı olsun. Allah her partiye onlar gibi yönetici nasip etsin. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

Ülkenin ve çocuklarınızın geleceğini düşünerek oyunuzu kullanın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02- 03- 2014 Mustafa KOÇAL

  

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44