Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


UTANMADAN ŞEREFSİZ DİYEBİLDİLER

UTANMADAN ŞEREFSİZ DİYEBİLDİLER


Son günler saldırının dozu birden arttı. Yine başa döndük. Hani evet diyende, hayır diyenlerde saygındılar. Hayır demek kandil demek sözü ile yine başa döndük. Hayır demek kandil demek sözü, hayırcıları PKK ile ayni kefeye koymak değil mi? Kandil ile hayır´ın ne alakası var. İşte AKP´li bir belediye başkanının söylediği sözler. Öyle yalnız kendi başına iken falan değil. Evet, toplantısında söylenmiş sözler.

Nasılda avaz avaz bağırıyor.  ?Hayır diyenler şerefsizdir? diyor. ?AK partinin ekmeğini yiyip de evet demeyenlere haram olsun?  diyor. Kimse bu ülkede AK partinin ekmeğini yemiyor. Herkes çalışarak, çabalayarak ekmeğini anlının teri ile kazanıyor. AK parti kendine bir hazır kıta kurmuşta onlara oturduğu yerden para kazandırıyorsa ona biz karışamayız. Amma o paralarda milletin parasıdır. Böyle bir şey var ise? O para haramdır zaten. Belediye başkanının söylemesine hiç gerek yok. Parayı verende alanda haram yemiş oluyor.

Bu belediye başkanı daha çok şeyler söyledi. Bunlar aklımda kalandır. Şimdi bu hayırcılar bir daha AK parti ile bir araya gelir mi?  Çünkü adam kalmış Hayır diyenler şerefsizdir diyor. Ben bu belediye başkanına söylediklerini iade ediyorum. Bu hayırcılar çok muhterem insanlar. Ağızlarından bu topraklar üzerinde birlikte yaşadıkları herkese kötü bir söz söylemediler. Kötü sözlerin hepsi evet diyenlerden geldi. Bunun adına gerilimden prim yapmaya çalışmak denir. Şimdi bunları bırakalım bunları referandumdan sonra yine konuşuruz. Artık fazla düşünmeye zaman kalmadı. Onun için iyi düşünmenize yardımcı olabilmek için. Söyleyecekleri mi tekrar düşünün.

AKP bu ülkeye şimdiye kadar çok zarar verdi. Bu referandumda söylediklerini bir kenara bırakın. Ülkenin tesislerini birer ikişer sattılar.  Devletin tüte yen bütün bacaları elimizden gitti. Cumhuriyet döneminde ilk toprak kaybına maruz kaldık. Şah Süleyman türbesinin toprakları gitti. Egede 18 adayı yunanlılar istila etti. Ses çıkaran olmadı. Terörü bitme noktasında aldılar.

Geldiğimiz durum hepimizin malumudur. Ülkeyi 220 milyon dolar borçla aldılar. Şimdi iç ve dış borç 700 milyon dolara çıktı. Yaptıkları her şeyi yap işlet modeli ile yaptılar, para ödemediler. Bir zamanlar devamlı bize 27 milyon dolar döviz rezervi bıraktılar. Biz 127 milyon dolara çıkardık diye övünüyorlardı. Şimdi söyleye biliyorlar mı? Nereye gitti o övündükleri dolarlar. IMF ye bıraktıkları borç demeyin. O ödene borcun 18 milyon dolarını bu iktidar borç aldı. Özelleştirme adı altında satılan tesislerin paraları nereye gitti. Tayyip Erdoğan bizzat kendisi söyledi. 100 milyon dolarlık özelleştirme yaptık diye. Ülkenin borcu ödenemeyecek duruma geldi.

Borcun ödenmesi için ihracat gerekir. Biz devamlı ithalat yapıyoruz. Onun içi de her sene 50 milyon dolar cari açık çıkıyor.  Cemaat ile işbirliği yaptılar. Ülkenin milli ordusunu yıprattılar. Ne istedilerse verdiler. Bunu ben söylemiyorum. Ne istediniz vermedik diyen kendileridir. Devletin kurumlarını FETÖ örgütüne verdiler. Ergenekon ve balyoz davaları bunun için açıldı. Ve amaçlarına ulaştılar da. Kurumlara yerleşen FETÖ mensupları başımıza 15 Temmuzu getirdi. Orduya kumpas kurulduğunda siz ne yapıyorsunuz denilseydi. Bu durum yaşanmazdı. Bunlar neye yapıldı? Ülkeyi ele geçirmek için idi. Ülkeyi ele geçirip Türkiye cumhuriyeti devletine son verip yeni bir devlet kurmak için idi. Türkiye cumhuriyeti tarihini ortadan kaldırmaktı. 1919 tarihini ret ediyorum denilmedi mi? Bu tarihi yok saymak cumhuriyeti ve tarihini yok etmektir. Bir iktidarın cumhuriyetle ne sorunu olur ki? Cumhuriyetle sorunlular. Cumhuriyet tarihi ile sorunlular.

Bu ülkeyi düşman istilasından kurtaran ve Türkiye cumhuriyet devletinin kurucusu olan Atatürk ile sorunlular. Türk ırkı ile sorunlular. Bunlarla neden sorunlular hiç düşündünüz mü? Şeriata dayalı İslam devletini kurmaktır. Artık buna adım adım yaklaşıyorlar. Ne diyor? Cumhurbaşkanının başdanışmanı? 16 Nisanda millet kendi devletini kuruyor, demiyor mu? Bizim kanla irfanla kurduğumuz bu devletin yerine. Yeni devlet kuruyormuş bu millet. Hangi millet? Türk milletinin kurulmuş devleti var. Hangi millet bu devleti kuracak onu söylesinler. Şu referandum da bu kadar saldırgan olmalarının sebebi nedir? Artık işin sonuna geldiler. Bu başkanlık iktidarın yanıp tutuştuğu bir modeldi. Hem de dünyada eşi benzeri olmayan bir model. Ülke karanlık bir tünele doğru sürükleniyor.

Girdikleri bu karanlık tünelden aydınlığa çıktıkları an onlar için bayram olacaktır. Evet, çıkarsa terör bitecekmiş. 15 senedir neden bitirmediniz? Elinizi tutan mı vardı? İşsizlik bitecekmiş. Neden şimdiye kadar bitirmediniz? Elinizden tutan mı vardı? Şimdi yine istikrardan bahsediyorlar. İstikrarı bozmayın diye milletten oy istediler. Pekiyi nerede bu istikrar? Bir yere gitti de gelemiyor mu? Başkanlık sistemi gelince gerimi gelecek? Dünyada itibarı olan bir ülkeydik. Şimdi hiçbir itibarımız kalmadı. Yarın vereceğiniz oylar ülkenin ve çocuklarımızın geleceği açısından çok önemlidir.

Ülkeyi seviyorsanız. Bu asil Türk milletini seviyorsanız? Çocuklarınıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsanız. Oyunuzu ona göre verin. Şehit atalarımızın ve diğer şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak için. Sandığa mutlaka gidin. Pusuladaki kahverengi olan kısma mührü basın. Bu verdiğiniz oy çok ama çok değerli olduğunu unutmayın. Belki senin oyun ile ülke kazanacaktır. Hayırda hayır vardır.

Sizlere azda olsan bazı ipuçları verdim. Referandum sürecinde ellimden geldiği kadar bilgiler aktarmaya çalıştım. Karar sizindir. Korkmayın korkunun ecele faydası yoktur. Korktuğun için. Oyunu birilerinin istediği yere verirsin. Amma paçayı bir kaptırdın mı bir daha kurtulamazsın. Onun için. Kendi özgür iradenle oyunu ver. Sonra vicdan azabı çekmeyesin. Keşke oyumu şuraya verseydim. Dememek için düşünerek oyunu ver vicdanen rahat ol.

Hayır diyenler kâfirdir diyenlere sakın itibar etme. Esas onu söyleyenler kendileri düşünsün.  Haydi, vatan sevenler bu ülkenin bu gün sana ihtiyacı var. Bu bir parti meselesi değildir. Bu ülke meselesidir. Benimde şu güzel ülkeme katkım olsun diyorsan bas mührü hayır´a hayırda hayır vardır. Saygılarımla.

Ne mutlu hayırcıyım diyenlere.  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                          14 ? 04 ? 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44