Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VAATLERİN ARKASI KESİLMİYOR

VAATLERİN ARKASI KESİLMİYOR


Önce siyasi vaatleri açıkladılar. Şimdide ekonomik vaatler açıklanıyor. Anlaşılan o ki? İstedikleri rakamı bulamıyorlar ki? Kış çıkmış olmasına rağmen kömür dağıtımı başladı. Evinde doğal gaz olanlara dahi kömür veriliyor. Onlarda kömürü ihtiyacı olanlara satıyor. Emeklilere ramazan ve kurban bayramında biner lira ikramiye verecekleri vaat ediyorlar.

Bunu insancıl olarak vermeyi düşündüklerini tahmin etmiyorum. Bir seçim rüşvetidir. Ben soruyorum. Sene başında emekliye ve memura neden enflasyonun altında zam yapıldı? Emeklinin o zamanda ekonomi durumu ayni idi şimdide ayni. Zaten sene başında verilen zamlar fazlası ile geri alındı. Sene başında ekonomi bu kadar bozuk değildi. Şimdi ekonomi daha fazla bozuldu ki? Erken seçime gidildi. İktidar ekonomi depremine yakalanmamak için erken seçim kararı aldık demedi mi? Ekonomi cidden kötü durumda.

2017 senesinin sonlarına doğru. Vergilere zam yaptılar. Bazı vergiler % 40 zamlanmıştı. Mehmet Şimşek bu vergi artışlarından gelecek parayı savunmada kullanacağız demişti. Bir ülkenin savunmaya harcayacağı paranın vatandaşın ödediği vergiye kalmış ise. Sözün bittiği yere gelinmiştir demektir. Bu vergilere yapılan zamma itirazlar fazlalaşınca. Bazı vergileri düşürdüler. Fakat düşürdükleri oran kadarını başka yerlerden yine ayni rakama getirdiler. Yani emeklileri bin lira ile kandıracaklar. Bin liraya ülkenin geleceği satın alınmaz.

Bin liraya ülkenin geleceği de satılamaz. Bu bin liralar seçim yatırımı değildir. Diyebilen var mı? Her vatandaş bunun seçim rüşveti olduğunda birleşiyor. İyi de? O zaman sırf bu parayı veriliyor diye. Oyunuzu bu rüşveti verenlere vermeniz gerekmez. Çünkü bu para zaten sizin ananızın ak sütü kadar helal paradır. Sizi bu sıkıntıya sokanlar başkaları değil ki? Suriyeliler sizden kesilen paralarla beyler gibi yaşıyor. Sen AVM gittiğinde cebindeki paraya göre bir şeyler alıyorsun.

Bazı şeyleri alamıyorsun. Amma Suriyeliler önüne geleni sepeti dolduruyor. Çünkü senin verdiğin vergilerden onların parası ödeniyor. Bunun adalet neresindedir. Önce can gelir. Sonra canan gelir. Amma bizim iktidara göre önce canan sonra can geliyor. Onun için verecekleri bin liranın hatırı için oy verilmez. Bizim fakirlerimiz taştan ekmek çıkarmak için çalışır. En pis işleri dahi yapar. Sen bu zorluklar içersinde çalışırken. Suriyeliler eğlence yerlerinde günlerini gün ederler. Vergi affı geliyor. İktidara geldiklerinde bu yana 6´cı vergi affı olacak.

Garibanlar ve orta halliler vergilerini zamanında ödüyor. Fakat masa başında milyonlar kazananlar ödemiyor. Çünkü alıştırdılar. Ekonomi düzgün olsa bu vergi aflarına ihtiyaç kalmaz. Her işte olduğu gibi vergilerde de sıkıntı çekiliyor. Birçok şirketin borçlarını silmediler mi? Vergisini zamanında ödeyenlere haksızlık yapılmıyor mu? Vergi sıkıntısının tek sebebi vergilerin adil bir şekilde olmamsındandır.

Bir de dolaylı vergilerin devamlı zamlanması ve yeni yeni dolaylı vergi konmasındandır. Gazoz türü içeceklerden vergi alınıyor. Bunu daha yeni koydular. 16 senedir iktidarda olan bir parti. 16 sene sonra imar affı getiriyor. Bu kaçak yapılara elektriği, suyu, doğalgazı veren iktidar değil mi? Şimdi böyle kaçak yapılmış evlere yapı kullanım belgesi verileceğini vaat ediyorlar. Vergi ve trafik cezası olanların borlarını yapılandırmaya gideceklermiş. Bu ve buna benzer daha birçok seçim yatırımı yapıyorlar. Bunların yanında birde iki koldan örtülü ödenek kullanımı var. Seçim için kesenin ağzını açtılar. Keseyi boşaltacaklar.

O keseyi kim dolduracak? Keseyi yine vatandaşa doldurtacaklar. Hele bu seçimi bir kazansınlar. Yağmur değil dolu gibi vergiler gelecek. Her vatandaşın kafasını yaracak şekilde vergiler. Köylüler sulamada kullandıkları suyun parasını ödeyecek. Saat bağlayacaklar. Saatin parasın da kullanıcısından alacaklar. Emekli ve memurların maaşında % 10 kesinti yapılacak. Varlık vergisi getirilecek. Araban mı var? Değeri nedir? Diyelim 30 bin lira. Ver bakalım 3 bin lira varlık vergisi diyecekler. Evine emlak vergisi ödüyorsun. Evinin değerinin üzerinde varlık vergisi ödeyeceksin. Evinin değeri 300 bin lira ver bakalı 30 bin lira varlık vergisi. Yani ne gibi varlığın varsa? Onun değeri üzerinden %10 varlık vergisi ödenecektir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02-05- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44