Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VAH TÜRKİYEM VAH

VAH TÜRKİYEM VAH


Ülkeden huzurlu olan hiçbir topluluk yok. Ülkede huzurlu olan %20 civarında bir topluluk var. Onlarda tuzu kuru olanlar. 5,8 büyüklüğünde bir deprem yaşandı İstanbul da. Devletin binalarının bazılarında depremden zarar gören binalar ortaya çıktı. Bazı okullarda eğitme devam edilemeyeceği raporu verildi. Vatandaşlar evlerini kontrol ettirdi. Vatandaşlara bu binada bir dakika durmayın denilmiş. Vatandalar huzursuz.

Tip eğitimi veren binaların durumu yürekler acısı. Öğrenciler ve hocalar acilen çare bulunması için eylem yapıyorlar. Seslerini duyan yok. Eğitime kapatılan öğrencilerin aileleri çaresiz. Çocuklarının nerede eğitim göreceğini merak ediyorlar. Tip eğitimi yapan öğrenciler ve hocaları huzursuz. Bu evde bir gün bile oturmayın denilen vatandaşlar huzursuz. İktidardan bunlar cevap veren yok. Sanki deprem olmamış gibi hareket ediyorlar. Çünkü bunlara yardım edecek kaynak yok. Sakla samanı gelir zamanı diye bir deyim vardır.

Marmara depreminden sonra depremzedelere yardım için. Çıkarılan Özel Tüketim vergisi (ÖTV) başka bir amaç için kullanılmamış olsaydı? Şimdi o para ile devlet binalarına hemen müdahale yapıla bilinirdi. Veya geçici çadırlar yapıla bilinirdi. Evlerinize girmeyin denilen vatandaşlara toplanma yerlerinde çadırlar kurula bilinirdi. Zamanında saklasaydınız samanı şimdi tam gelmişti zamanı. Kaynak olmadığı için. İktidar sanki deprem olmamış gibi davranıyor. Deprem zedeler için tek bir kelime edeni duydunuz mu?

Enflasyon rakamı açıklandı. Vatandaş ne gülebiliyor ne ağlaya biliyor. Herkes şaşkın. Nasıl olurda bu kadar zam yapılırken? Enflasyon 9.6 çıkar diye hayıflanıyor. Fakat mutlu olan bir kesim varsa enflasyonu böyle çıkaranlar. Mutlulukları da nasılda yutturduktandır. Dar gelirliler enflasyondan huzursuz. Siyanürle altın aranan yerlerdeki vatandaşlar huzursuz. Altın arama olaylarından yalnız oralardaki vatandaşlar değil. Bütün vatandaşlar huzursuz.

Çünkü siyanür hem toprağı zehirliyor. Hem doğayı çoraklaştırıyor. Canlıların ölümüne sebep oluyor. Suriye de olaylar iktidarın istediği gibi gitmiyor. Fırat´ın doğusu için. Bir gece ansızın gelebilir denildi. Rusya dur bakalım dedi! ?Türkiye´nin sınır güvenliğini sağlaması normaldir. Fakat Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerekir? diyor. Buda başka bir sorundur. Vatandaş bu olaydan da huzursuz. Pekiyi siyaset gündeminde neler oluyor? İktidar eski bakanlarında birisine 40+1 önerisini ortaya attırdı.

İktidar önce kesin bir şey söylemedi. Muhalefetin bu teklifi getirmesi gerekir dediler. İki üç gün bu konu konuşuldu. Şimdi bizim gündemimizde böyle bir şey yok denildi. O zaman neden iki üç gün gündemde tuttunuz. Yukarıda huzursuz olan toplumları söyledim. Bunlar gündeme gelmesin diye. Gündeme başka şeyler getiriyorlar. Kılıçdaroğlunun dokunulmazlığı kaldırılsın. Terör örgütleri ile ilişkisinden dolaya yargılanması olayını Devlet bahçeli günde me taşıdı. 40+ 1 gündemden çok çabuk düşünce hemen gündeme Kılıçdaroğlunun yargılanmasını gündeme getirdiler. 

Fakat ben bu 40+1rı ileride tekrar gündeme getireceklerin den eminim. Çünkü cumhur ittifakının başka çaresi kalmadı. Bunun ile bir nabız yoklaması yaptılar. İleride bunu Devlet Bahçelinin meclise getirmesin isteyecekler. Türk milletinin huzurlu yaşamasına izin vermeyecekler. Kendi ikballeri için her yolu deneyecekler. Kılıçdaroğlunun terör ile ilişkisi olduğunu söyleyenler. Seçimde kimlerden yardım istediklerini bir gözden geçirsinler.

Bu ülke böyle bir dönem yaşamadı. Yaşamaması gerekirken iktidarın yanlış politikaları ile yaşartılıyor. Ülkende tuzu kuru olan %20 kesimden başka huzurlu olan bir kesim yok.  Ülkenin %80´ni huzursuz yaşamaya mahkûm ediliyor. Bir ülkenin vatandaşına bu kadar huzursuzluk yaşatan bir iktidar görülmüş değildir. İktidarların görevi vatandaşını huzurlu yaşatmaktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!  NEMUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                          05/10/2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44