Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VAH TÜRKİYEM VAH

VAH TÜRKİYEM VAH


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Son günlerde yaşadığımız olar içimizi acıtıyor. Lice de askeri karargâh binasının önündeki bayrak direğinden Türk bayrağımız indirildi. Bu eylemi gerçekleştiren kişiye müdahale eden olmadı. Musul konsolosluğumuz basıldı. 48 kişi esir alındı. Hiçbir direniş gösterilmedi. Konsolosluktaki Türk bayrağı indirildi. Yerine IŞİD bayrağı çekildi. Bu olaylar utanç verici olaylar. Ülkede bu olaylardan dolayı gergin olmasına rağmen, iktidar miting yapıp seçim propagandası ile meşgul. Geçmiş olayları gündeme getirip muhalefete çatılıyor. Türkiye Cumhuriyetinin Büyük Millet Meclisinde ki muhalefete iktidar düşman gözü ile bakıyor.

Muhalefetin bazı konulardaki uyarılarına hiç kulak asmıyor. CHP soma kömür işletmeleri için. Araştırma önergesi veriyor. AKP tarafından ret ediliyor. Aradan bir ay geçiyor. O kömür ocağında facia meydana geliyor. 301 vatandaşımız hayatını kaybediyor. O verilen önerge içi fasa fiso deniliyor. Netice meydanda.

MHP milletvekili Sinan Oğan Musul konusunda uyarıda bulunuyor. AKP milletvekilleri bu milletvekili ile dalga geçiyorlar. Ne diyor? Sinan Oğan “ Musul konsolosluğu etrafında IŞİD örgütü militanları dolaşıyor. Konsolosluğu boşaltın diyorlarmış. Tedbir alınsın, Türk tır şoförleri esir alınıyor” diyor. AKP milletvekilleri Sinan Oğan’ı şov yapmaklar suçluyorlar. İkinci gün konsolosluk basılıyor. 48 Türk vatandaşı esir alınıyor. 30 tane özel harekât polisinin koruduğu bir konsoloslukta hiçbir direnme olmuyor. Olayın olduğu gün Sinan Oğan “direniş göstermeyin diye Ankara’dan talimat verilmiş” dedi. Ben nasıl olur böyle bir şey diye kendi kendime defalarca sordum. Ertesi gün iktidardan yalanlama gelecek diye beklerken. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç olayı doğruluyor. “Adamlar konsolosluğu boşaltın demişler. Bayrağımızı indirip konsolosluğu boşaltıp gitmek olur mu? Diyor! Pekiyi ikinci gün konsolosluk hiç derenimle den teslim oluyor? Bülent beye bu sorulduğunda “ elinde otomatik silahlarla 1.000 (bin) kişi ve tanklarla gelmişler. Ne yapsaydık! İçerideki 48 kişiyi ölüme mi atsaydık. İçeride çocuklar, kadınlar var. Onların hepsini öldürürlerdi” diyor. İyide çocuklar ve kadınları bir gün önce oradan çıkarıp güvenli bir yere göndere bilirdiniz? Bunu neden yapmadınız? Sayılarına, otomatik tüfeklerine tanklarına kadar biliyorsunuz da tedbirinizi neden almadınız? Çünkü bu olay bir gün önceden bilindiği sözlerinde anlaşılıyor.

Başbakan mitingde “CHP Esat ile sarmaş dolaş. Bizim düşmanlarımızla işbirliği yapıyorlar” diyor. Esat ile ailecek tatil yapan Tayyip kendisi değil miydi? “Biz büyük devletiz işimizi müzakere ile hallederiz. ABD, BM ve NATO devrede” diyor. Adamlar rehineleri bırakacağız diyorlar. Bıraktıklarında ne diyeceksiniz? İşte biz işleri böyle hallederiz diyeceksiniz. Böyle olunca ülkenin gururu, onuru kurtulmuş mu olacak? Bu olaydan sonra başbakan ve dışişleri bakanı ABD ile telefon görüşmeleri yaptı. Tabii ne istediler? Ne görüştüler? Bilemeyiz! Büyük devlet böyle hareket etmez. Meşhur bir Kardak olayımız var. O olayda o günün başbakanı Çiller tek bir cümle söyledi. “Ya o bayrak oradan inecek. Ya bu asker oraya gidecek” dedi. O zamanın ABD başkanını aramadı. ABD başkanı Çilleri arıyor. “Tamam, o ada sizin. Askeri müdahalede bulunmayın” diyor. Ne oldu ikinci gün yunanlılar bayrağını alıp gitti. İşte büyük devletlik budur. Bu belayı başımıza biz kendimiz istedik. Suriye olaylarında taraf olmasaydık bu başımıza gelmezdi. Biz taraf olunca kuzey Suriye’yi kontrol edemeyen Esat kuzey Suriye’yi PYD’ye terk etti. Irak, Filistin ve Lübnan’dan Suriye de bulunan IŞİD militanlarını desteklemek için Türkiye topraklarından Suriye’ye geçtiler. Suriye sınırını Esat’a muhalif olan her türlü örgüte açtık. Bizim topraklarımızı babalarını çiftliği gibi kullandılar. Bu gün örgütün başı olan zat yaralandı tedavisi Hatay da yaptırıldı. Yardımı da esirgemedik. Kuzey Suriye de palazlanmalarına yardımcı olduk. Onlarda bundan istifade ederek Irak, Şam, İslam devletini IŞİD’ı kurdular. O zaman dış işleri bakanı bunu kabul etmemiz mümkün değil demişti. Besle kargayı oysun gözünü. Bu örgütü besledik. Palazlanınca bize de düşman oldular. Şimdi bu IŞİD ile sınır komşusuyuz.

Türkiye cumhuriyeti olarak şu ırkçılığı ve mezhepçiliği üzerimizden atmalıyız. Bu topraklar üzerinde ırkçılık ve mezhepçilik yapmadan senelerce birlikte yaşadık. AKP iktidarlarından önce böyle ırkçılık ve mezhepçilik hiç konuşulmazdı. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir. Suriye ve Mısır olaylarına neden müdahil olduk? Mezhepçilik yüzünden değil mi? Bu IŞİD’ tin amacı Irak, Suriye, Filistin, Lübnan da bulunan Sünni mezhebinden olanlarla şeriata dayalı bir İslam devletini kurmaktır.  Bunlar kadar acımasız bir Müslüman örgüt yok dünya üzerinde. Muhaliflerinin başını kesen, ciğerlerini yiyen başkan bir örgüt yoktur. Görülmedik işkenceler yapıyorlar. Birde bu işkencelerini videoya alıp dünyaya servis ediyorlar. Canavar ve acımasız örgüt olduğunu gösterip korku salmaktır.

Artık iktidarın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir. Bizim başımıza bu belalar neden geliyor diye istişarelerde bulunmalıdır. Ben bilirim! Ben yaparım demekle olmaz. Kendinden olmayanları ve muhalifleri aşağılamakla bir yere varılmaz. Bu ayrımcılık her geçen gün ülkeyi uçuruma doğru sürüklemektir.  Bayrak olayı için “ o eylemi yapan indirilseydi PKK ve HDP bunu kullanacaklardı” demek. Olayı hafife almaktır. Fakat millet infial halinde her gün sokaklarda gösteri yapıyor. Bursa da HDP il binasına Türk bayrağı astılar. Buda milletin ne kadar infial içersinde olduğunun göstergesidir. Koltuk sevdasını bırakında vatandaşın bu infialini nasıl gidereceksiniz ona çare arayın. Bu ülkenin namusuyla, gururuyla, onuruyla oynanmıştır. Bu bir kara lakedir. Tarih sizi kömür karası harflerle yazacaktır. Bu ülkenin gururu ve onuru ile şimdiye kadar oynanmamıştır. Vah Türkiye’m vah bugünlerde mi görecektik? Saygılarımla.

NE NUTLU TÜRKİM DİYENE!  13- 06- 2014 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44