Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VAH TÜRKİYEM VAH

VAH TÜRKİYEM VAH


Balıkesir ziraat bankasının tabelasındaki T.C. ibaresi ne oldu? Geçmişte bu TC'ler kaldırılmaya başlandığında. Tepkiler karşısında kaldırılan TC'ler tekrar yerlerine monte edilmişti. Ziraat bankası devlet bankasıdır. Banka tadilata tabi tutuldu. Tadilat bittikten sonra asılan tabelada TC neden kaldırıldı? Geçmişte yapılanlar alıştırma olarak mı yapıldı? TC'nin kaldırılmasına banka müdürü mü karar verdi? Yoksa bakanlık emri ile mi kaldırıldı? Ziraat bankası devlet bankası olması hasebi ile TC'nin bulunması gerekir. Çünkü TC devlet bankası olduğunun gösterir.

İstanbul çağlayan adliyesinde elim olay yaşandı. Bu elim olayda savcı rehin alınıyor. Yapılan görüşmeler netice vermiyor. Savcının odasından silah sesleri gelince, emniyet birimleri operasyon yapıyor. Savcı ağır yaralı olarak kurtarılıyor. İki terörist ölü ele geçiriliyor. Ne yazık ki savcı kurtarılamayarak şehit olmuştur.  Savcımıza Allahtan rahmet ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Bu iki teröristin bu adliye binasına silahlar nasıl soktular. Bu önemli bir meseledir. Üzerinde durulmalıdır. Berkin Elvan ismi teröristler tarafından istismar edilmiştir. Berkin Elvan ismi üzerinden çok ayrımcılık yapıldı. İşte yine Berkin Elvan ismi kullanılarak ayrımcılığın körüklenmesine çalışılmıştır.

Milletin en hassas olduğu konuyu gündeme getirerek. Ayrımcılığı had safhaya taşımak isteyenler var. Ülkeyi karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu olay göstermiştir ki teröristlere güvenilmeyeceğidir. Pazarlık yapılmayacağı bir defa daha ortaya çıkmıştır. Bu olaydan ders alınmalıdır. Daha önce PKK örgütü ile yapılan görüşme neticesinde. Bazı verilen sözler tutulmamıştır. Hala teröristlerle pazarlık yapılmakta dadır. Bu olaydaki teröristlerle yapılan görüşmelerde netice vermemiştir.

Salı günü Türkiye elektriksiz kaldı. İkna edici bir açıklama yapılmamıştır. Başbakan elektrik sisteminde sorun yok diyor. Şimdiye kadar ülkenin tamamında elektriğin kesildiğine ben şahit olmadım. Saat 14 ten itibaren ülke tamamına elektrik verildi denildi. Elektrikler 4-5 defa geldi gitti. En sonunda milli eğitim bakanı saat 20 den itibaren ülkenin tamamına elektrik verilmiş olacak diye açıklama yapılıyor. Ancak saat 20.45 de elektriğe kavuşa bildik. Fakat tekrar kesildi uzun süre mumlarla idare ettik. Ülke şimdiye kadar böyle uzun süre elektriksiz kalmamıştır. Elektrik kesintisi Elektrik dağıtım şirketlerinin üzerine yıkıldı. Elektrik dağıtım şirketlerinin alacağı olduğu alacakları ödenmediği için kesinti yapıldığı iddia edildi.

Gelelim başkanlık sistemine iktidar başkanlık sistemini seçim bildirgesine koydu. Cumhurbaşkanı Letonya gezisine çıkarken, iktidarın seçim bildirgesindeki başkanlık sistemini okuduğunu söyledi. Letonya indikten sonra benim böyle bir beyanatım olmadı dedi.  Kısa bir zaman içersinde böyle bir beyanda bulunması kafaları karıştırdı. Acaba birileri seçim bildirgesine konan başkanlık sistemini okudum demesinin. Tarafsızlık ilkesine uymadığını söylediler de onun için mi benim böyle bir beyanım olmadı dedi.

Artık başkanlık sistemi AKP'nin seçim bildirgesine konduğuna göre mitinglerde devamlı başkanlık sistemi konuşulacaktır. Hem cumhurbaşkanı tarafından devamlı gündemde tutulacaktır. Hem de iktidar partisi tarafından gündemde tutulacaktır. Ülkenin birçok sorunu varken hala barış sürecinden bahsedilmesi. Başkanlık sisteminin konuşulması ülkenin çıkarları doğrultusunda değildir.

Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Bundan bahseden yok. Esnaf perişan memur, emekli sefilleri oynuyor. Vatandaşın kredi kartına borcu 476 milyon TL'ye çıkmış. Öyle bir ülke durumuna geldik ki.  Vatandaşı borçlu! Devleti borçlu hem de ödenecek bir borçta değil.

Böyle bir ülkeye vah Türkiye'm vah demeyeyim de ne diyeyim. TC'nin devlet bankası tabelasından kaldırılması, şimdiye kadar ülke çapında elektrik kesintisinin görülmediği, adliyede savcının rehin alınarak, şehit edilmesi olacak iş midir?  Senelerce hapiste yatan Ergenekon ve balyoz mağdurları beraat ettiler. Allah aşkına bu ülke bizim ülkemiz mi? Bu ülkeyi bu duruma getiren iktidardır. Önümüzde seçim var. Herkes şapkasını önüne koysun. Elini de vicdanına koysun. Oyunu ona göre kullansın. Ülkenin geleceğini ve çocuklarımızın geleceğini bir paket çaya, makarnaya, pirince, yağa feda etmeyelim. Ben Türkoğlu olarak doğdum. Türkoğlu olarak yaşadım. Türkoğlu olarak da öleceğim. Saygılarımla.

                                                        01 – 04 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44