Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VATAN TOPRAĞINI VATAN YAPMAK İÇİN ŞEHİT OLUYORLAR

VATAN TOPRAĞINI VATAN YAPMAK İÇİN ŞEHİT OLUYORLAR


Şehitlerimiz için oraları vatan toprağı yapmak için şehit oluyorlar deniliyor. Oralar vatan toprağı değil miydi? Türkiye cumhuriyeti devletinin toprakları Çanakkale ve kurtuluş savaşı ile vatan toprağı olmuştur. Bu vatan toprağına göz dikenlere gereken cevap AKP iktidarından önce verilmiştir. Çünkü PKK terör örgütüne göz açtırılmamıştır. 2002 senesinde bitme noktasına gelen bir terör örgütü vardı. AKP böyle bir ülke teslim almıştı. Şehit sayısı AKP iktidarından sonra çift haneli rakamlara çıktı. Sonra üç haneli rakamlara çıktı. Her milli güvenlik kurulu toplantısından sonra, terörle kararlılıkla mücadele edilecektir kararı alındı.

Sonuç olarak geldiğimiz noktaya bakıldığında. Terörle mücadele edilmemiş. Edilmediği de belli idi. Millet hep uyutuldu. Çünkü milli güvenlik kurulu toplantılarında terörle kararlılıkla mücadele edilecek denildi. Millet milli güvenlik kuruluna güvenmeyecekte nereye güvenecekti? Çünkü bu milli güvenlik kurulu siyesi otorite ve ordu birlikte bu toplantıyı yapıyor. Siyasi otorite bu toplantılarda bu karara imza atıyor. Fakat bu karar kâğıt üzerinde kalıyordu. Siyasiler terörle mücadeleden ziyade. Müzakereyi tercih ettiler.

Kimle müzakere masasına oturdular? Örgütün lideri olan ve İmralı da cezasını çekmekte olan Öcalan ile müzakere masasına oturdular. Onunla görüşmeler başlayınca terör örgütünün kendisine bir güven geldi. Çünkü Öcalan makbul adam pozisyonuna getirilmişti. Öyle zaman oldu ki? Öcalan dan örgüte seçimler geçene kadar. Eylemsizlik kararı almaları için ricada bulunması dahi istendi. Hatırlarsınız Öcalan bu eylemsizlik kararının bitiş tarihini seçilerden 10 gün sonra biteceğini dahi açıklamıştı. Öcalan ile görüşmeler arttıkça kandil bunu menfaate çevirmeye çalışıyordu. Kandil bu eylemsizlik kararlarına uyuyordu. Çünkü bu eylemsizliği fırsat sayıp güçlenmeye çalışıyordu. Eylemsizlik kararı bittiğinde iktidara gözdağı vermek için hemen eylem yapıyorlardı.

Dağda her geçen gün güçleniyorlardı. Genelkurmay kandile operasyon yapılsın dedikçe. İktidar ret ediyordu. Ve orduya içerdeki 1500 teröristi hallettiniz de kandildeki 500 terörist mi operasyon yapacaksınız diyerek. Orduya operasyon yaptırmıyorlardı. Karakol baskınları atmaya başlamıştı.  Ak tütün karakolu baskınından sonra millet sokaklara döküldü. İktidar terör örgütüne gösterilen tepkiler karşısında meclise tezkere getirdi. Sınır dışına asker gönderme yetkisi aldı. İktidar istemeyerek de olsa bu tezkereyi genelkurmaya gönderdi. Bir gece kandile hava operasyonu düzenlendi. Arkasından kara operasyonuna karar verildi. Kara birliklerimiz sınır dışına çıkarak kandile doğru ilerlemeye başladı.

ABD kara operasyonunun durması için elçi gönderdi. Genelkurmay belirlediğimiz hedeflere ulaşana kadar operasyon devam edecek dedi. ABD elçisi önce genelkurmaylar görüştü. Ondan sonra iktidar ile görüştü ve Türkiye´den ayrıldı. Ertesi gün sabah kara operasyonun durdurulduğunu öğrendik. Esas kara operasyonunu durduran iktidardır. Milletten tepki geleceği düşünülerek. Operasyonun durdurulmasını genelkurmaya üslendi. Bu olaydan dolayı Büyükanıta araba hediye edilmiştir. İşte o vatan toprağı olan yerlere terör örgütünün kolayca girip çıkması sağlandı. Arkasından Öcalan ile anlaşılarak barış süreci başlatıldı. Üç buçuk sene terör örgütünün kılına dahi dokunulmadı. İşte bu üç buçuk sene terör örgütünün güçlenme dönemi oldu.

İktidar orduyu kışladan polisi karakoldan dışarı çıkarmadılar. Örgüt artık istediği gibi hareket edebiliyordu. Kendilerini rahatsız edeni şikâyet dahi edebiliyorlardı. Örgüt kırsalı eline geçirdi. Sonra rahatlık içersinde ilçelere yerleşti. Bu terör örgütü militanları nereye yerleşti. İktidarın vatan toprağını vatan yapmak için şehit oluyorlar dediği topraklara yerleşiyorlardı. Buralar Türkiye cumhuriyetinin toprakları idi. Örgüt buralara yerleşirken kimseden bir zorluk görmedi. Artık iktidarın koruması altında idi. Artık kandilden militan getirmesine gerek bile kalmadı. Zaten öz güvenlik güçlerini kurmuşlardı. Bu öz güvenlik güçleri yol kesip kimlik kontrolü yapıyor. Ayrıca ceza kesip parada topluyorlardı.

Terör örgütü militanlarının bu topraklara yerleşmesine dahi ses çıkarmayan iktidardır. Bu toprakların kontrolü iktidarın elinde idi. terör örgütünün buralara yerleşmesini iktidar vatan toprağın kaybolduğunu düşünmüş olmalı ki. Buraları tekrar ele geçirmek için verilen mücadelenin vahametini ortaya koymuş olurlar. Acizlik içerisinde olduklarını kabullenmiş oluyorlar. Biz millet olarak oraların vatan toprağı olmadığını aklımızın ucundan dahi geçirmedik. Fakat iktidar kendi eli ile oraları örgüte teslim ettiği için. Oraların vatan toprağından çıktığını düşünmüş olmalı ki. Vatan toprağı yapmak için şehit oluyorlar diyebiliyor. O topraklar kurtuluş savaşında vatan olmuştur. Vatan toprağı olmuş o toprakları tekrar vatan toprağı yaptığını söyleyerek övünen bir iktidar. Şehitlerin şehit olasını da o toprakları vatan toprağı yaptıklarını söyleyen bir iktidar.

Böyle söylemekle benim suçum yok demek istediler?  Anlamak mümkün değil. O toprakların örgütün eline geçtiğini kabul etmek demek karşı tarafın gücünü kabullenmektir. O topraklar iktidarın yüzünden böyle söylemlere maruz kalınmıştır. Elindeki vatan toprağını başkasının eline geçmiş gibi göstererek. Şehitliğe bahane arayan bir iktidar olur mu? Böyle söylemekle ülkeyi bu duruma getirmenin sorumluluğundan kurtulduklarını mı zannediyorlar? Ülkenin bu duruma gelmesinin sebebi terör örgütüne gösterilen müsamahadır. Bunu kimse inkâr edemez. Yok, vatan toprağı yapmak için şehit olmuşlarmış gibi sözler. İktidarın maruz gösterecek bir durumu olamaz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26 ? 06 ? 2016 Mustafa KOÇAL   

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44