Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VATANDAŞIN AKLI İLE ALAY EDİLİYOR

VATANDAŞIN AKLI İLE ALAY EDİLİYOR


FETÖ ile mücadele eden bir Erbakan bir de AKP´dir. Diğerleri FETÖ´ YE hep yakın olmuşlardır. Bunu söyleyen bu ülkenin başbakanı Binali Yıldırım´dır. Erbakan demesinin de bir anlamı var. Saadet partisini kızdırmamak içindir. Çünkü Erbakan da başbakanlık yapmıştır. Bu geçmişte iktidar olan partilere çamur atmak ve kendileri aklamaya çalışma çabalarıdır. Bir yerde vatandaşın aklı ile alay etmektir. Bir ara Süleyman Demirel ismi ile gülen cemaatini bir arada olduklarını söylediler. Cavit Çağlara bunu bir gazeteci sordu.

Süleyman Demirel Güleni hiç sevmezdi. Bize bu adamdan uzak durun derdi diye cevap verdi. Bir daha Gülen ismi ile Demirel ismini bir arada kullanmadılar. Bu iktidardan önceki iktidarlar Gülen cemaatine ne vermişler bunları açıklayın da millette bilsin. Ecevit mi vermiş? Çiller mi vermiş? Demirel mi vermiş? Erbakan da başbakanlık yaptı. Hangisi ne vermiş açıklayın. Pensilvanya ya gittikten sonra hangi birisi veyahut adamlarından birisi ziyaretine gitmiş, açıklayın.

AKP kendisini aklama peşinde. Başbakan değil miydi? AKP de hiçbir tane FETÖ´CÜ yok diyen. Araştırma komisyonu başkanın kalkışmanın siyasi ayağını bulamadık demedi mi? Hangi ayağını buldular? Asker ayağını mı? Sivil ayağını mı? Bunları buldularsa siyasi ayağı mutlaka vardır. Türkçe olimpiyatlarına katılıp Gülene methiyeler düzenler. AKP´ye mensup vekiller ve belediye başkanları değil miydi? Sıla hasreti zordur. Bitisin bu hasret diyeler AKP´li değil miydi? Meclis kürsüsünden muhterem hoca efendiye hakaret edemezsiniz diye kavga çıkaranlar AKP vekilleri değil miydi?  17- 25 Aralık operasyonlarına kadar cemaatle can ciğer, kol kola, omuz omuza olan AKP değil miydi?

Gülenle boy boy fotoğrafları olan vekiller AKP´li değil miydi? Rahmetli Kamer genç Güleni eleştirdi diye AKP vekilleri tarafında hakarette uğramadı mı? 17- 25 Aralık operasyonundan sonra. Ne istediniz de vermedik diyen. Başka partiden birisi miydi? Yoksa AKP´nin genel başkanı mıydı? Bu olaydan sonra Fehmi koruya mektup verip. Pensilvanya ya gönderen iktidar değil miydi? Seçimlerde beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda diye slogan atanlar. Bu sloganı kime atfa ten söylediler acaba? Cemaatle birlikte olduklarını ortaya koymak için söylemiş bir slogandır. Buların hepsi AKP´nin cemaatle birlikteliğinin bir göstergesidir.

Şimdi beraber yaptıkları işlere bir bakalım. Beraber yaptıkları işleri de ortaya koyarsak birliktelikleri daha iyi anlaşılacaktır. Bu kadar olay yaşanmış olmasına rağmen. Başkalarını cemaatle ilişkilendirmek demek insanların aklı ile alay etmektir.  Önce Ergenekon ve balyoz davalarından başlayalım. Bu davalar ne amaçla açıldı?  Ordudaki ve üniversitelerdeki Atatürkçü ve cumhuriyetçi olanları tasfiye edip, yerlerine cemaatin adamların atamak amacı ile bu davalar açılmadı mı? Böyle bir davaya iktidarın müdahil olmaması gerekirken, İktidar bu davalara müdahil olmuştur. Müdahil olmak bende sizinle birlikteyim demektir. Kendi milli ordusu için açılan bir davaya iktidarın müdahil olması belki dünya tarihinde ilktir.

İktidar ben bu davaların savcısıyım demedi mi? Mahkemeye PKK itirafçılarını gizli tanık olarak getiren iktidar olmuştur. Bu gizli tanıklara olağan üstü imkânlar sağlanmıştır. Davalıların getirdikleri tanıklar mahkeme heyeti tarafından kabul edilmemiştir. Davalıların lehine karar veren hâkim görevden alınıp yerine başkaları atanmıştır. Şimdi bu Ergenekon ve balyoz davalarını yürüten hâkim ve savcılar tutuklanmıştır. Bu davarlar ile cemaat ve iktidar amaçlarına birlikte ulaşmışlardır. Amaç ne idi Atatürkçü cumhuriyetçi olanlar tasfiye edilecek yerlerine cemaatin adamları atanacaktı. Olay istedikleri noktala gelmişti. Hiçbir devlette kozmik odalara girip de arama yapılamaz. Çünkü devletin gizli sırları oralarda saklanır.

Ordunun harp planlarından tutunda savaş anında nerede kimlerin görevlendirileceğine varana kadar o odalarda gizlidir. İşte bunun neticesini 15 Temmuzda yaşadık. Bu 15 Temmuz kalkışmasının amacı ordu yönetimini tamamen ele geçirmek için yapılmıştır. Kalkışma orduya karşı yapılmıştır. Şayet iktidara karşı yapılmış olsaydı. Siyasetçileri rehin alırlardı. Bu kalkışmayı yapanlar bunun hesabını mutlak vermelidir. Günahı olmayan o kadar kişi hayatlarını kaybetti. O kadar günahsız kişi hapislere düştü. Binlerce kişi mağdur oldu. Bunların hesabı birileri tarafından verilmelidir.

FETÖ ile mücadele ediliyor. Ediliyor da hep oltaya küçük balıklar takılıyor. Neden büyük balıklar oltaya takılmıyor? O balinalar kuyruk sallayarak meydanlar da dolaşıyor. Bunların bulunduğu yerlere hiç olta atılmıyor. Sayın başbakan Binali yıldırım FETÖ ile bir Erbakan birde AKP mücadele etmiştir. Diğerleri gülen ile iyi geçinmişlerdir diyerek. Kendilerinden önceki iktidarlara çamur atmaya çalışıyor. Buna kimseyi inandıramazsınız? Sayın Binali Bey yanlış yolda yürüyorsunuz. Hep bardağın boş tarafından bakıyorsunuz. Birde dolu tarafından bakmış olsanız. O balinaları göreceksiniz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu adalet istiyorum diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13-07- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44