Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VATANDAŞIN REFAH DÜZEYİ

VATANDAŞIN REFAH DÜZEYİ


Vatandaşın refah düzeyinin genelde artığını düşünen Tayyip Erdoğan et fiyatlarının artmasını buna bağlıyor. ?Refah düzeyi artınca fazla et tüketimi olduğundan fiyatlar artış olabilir diyor. Biz vatandaşımızın ucuz et yemesini sağlamak için tedbirleri alıyoruz? diyor. Tarım bakanı da ?2002 de kişi başına et tüketimi 6 kg iken bu gün 15 kg olduğunu söylüyor?. Evet, doğru yüksek tabakada olanların ve tuzu kuru olanların refah düzeyi arttı. Bu inkâr edilemez.

Yüksek tabakada olanların zaten refah seviyeleri yüksekti. Tok olan aç yok sanırmış. Aç olanda dünyada ekmek yok sanırmış. Yüksek tabakada olanlar birbirleri ile haşır neşir olduğu için. Herkesi kendileri gibi görüyorlar. Birde yüksek tabakada olanlar. Halkın arasında fazla dolaşamazlar. Halkı ile haşır neşir olmazlar. Referandumda ve seçimlerde ?başkanlık sistemi gelecek vatandaş refaha kavuşacak? demediler mi?  Bu vaatlerinin yerine geldiğini zannediyorlar. Hâlbuki halkın daha da refah düzeyinden uzaklaştığının farkında değiller.

Zannedersem bizim vatandaşlarımızı Suriyeli mültecilerle karıştırdılar. Çünkü bizim vatandaşlarımızın alamadığını Suriyeliler alıyor. Yiyemediklerini Suriyeliler yiyor.  AVM´lerde buna şahit oluyoruz. Bu olayda cumhurbaşkanı yanlış bilgilendirilmiş olabilir. 2002 de kişi başına 6 kg et düşüyormuş şimdi ise 15 kg imiş. Bunu da tarım bakanı söylüyor. Bu bilgi ancak yüksek tabakaya mahsustur. Bazı aileler var. Kurban bayramından, kurban bayramına komşularının verdiği et sayesinde et görüyorlar. Açlık ve yoksullun sınırları açıklandı.

Bu açıklamaya göre vatandaşın refah seviyesinin düştüğü görülmektedir. Kriz gariban vatandaşı vurdu. Tuzu kuruların krizden haberleri bile yok. Et fiyatlarının artmasının tek sebebi var. Oda ülkeden tarım ve hayvancılığın bittiğidir. Dışarıdan gelen canlı hayvanların ülkemize açtığı zararı kimse bilmiyor. Ne oldu o şarbon hastalığı olan hayvanlar? İstanbul limanında hayvanlar indirilmedi. Bir iki liman daha kabul etmedi. Açık denizde dolaştı durdu. En sonunda İskenderun limanına indirildi.  Ülkeden et ihtiyacımızı karşılayamaz ve fiyatları düşürmezsek dışarıdan et ithalatı yaparız deniliyor. Artık A dan Z ye her şeyi ithal etmeye alıştık. Yerli malı diyorlar.

Vatandaşa yerli tohum üretmesine izin vermiyorlar. Tarım ürünlerinin girdilerini düşürmeden hiçbir şey olmaz. Tarım ve hayvancılı bir birine bağlıdır.  Tarımı ve hayvancılığı geliştireceğiz deniliyor. Önce tarımın önündeki engellere kaldırılmalıdır. Tarım kendine geldiğinde. Hayvancılık otomatikman yerine gelecektir. Hayvan üreticisinin tek sıkıntısı yem ve samandır. Samanın ithal edilmesinin sebebi tarımın bitmesindendir. Yen ve saman dışarıdan gelirse hayvan üreticisi bunu kaldıramaz. Zarar eder. Zarar edince de ya az hayvan yetiştirir ya da hayvancılığı bırakır.

Türk halkı olarak pahalı et yemeye mahkûmuz. Tarımın kalkınması içinde tarım alanlarını korumamız gerekir. Tarım alanlarına inşaat izni verilirse. Tarım alanlarına elektrik santralleri yapılırsa. Tarım alanları ve meralar yabancılara satılırsa. Ülke tarım ürünlerini, hayvan ve hayvan ürünlerini dışarından temin etmeye mahkûmdur. Et fiyatlarının düşmesi de mümkün değildir. Dedikleri gibi vatandaşın refah seviyesinin artmasında dolayı et fiyatlarının artmasının hiçbir alakası yoktur. Hayvancılığın aşağı doğru gitmesinden dolayıdır.

İlerleyen aylarda et fiyatları daha da artabilir. Çünkü hayvancılık yapanlar ahırlarını kapatmaya başladı. Türkiye kendisine mutlaka bu konuda çeki düzen vermelidir. Önce tarıma önem vermelidir. Yerli tohum üretilmesi sağlanmalıdır. Girdilerinde indirime gidilmelidir. Gübre, tarım ilaçları, kullandığın traktörün ve tarım aletlerini mazotu ucuzlatılmalıdır. Armatörlerin gemilerinin mazotu seviyesi indirilmelidir. AKP´nin ampulü yukarıları aydınlattığı için. Aşağıda karanlıkta kalanları göremiyorlar. Karanlıkta kalanları da kendi refah düzeyinde görüyorlar. Ey millet referandumda ve seçimlerde başkanlık gelecek. Ülke uçacak, vatandaş refaha kavuşacak dediler.

Sizde oy verdiniz. Ne ülke uçtu, nede vatandaş refaha kavuştu. Daha da işler kötüye gitti. Bu kötüye gidişi de dış güçlere ve CHP´ye bağladılar. Bu gemi batarsa kimler yüzünde battığı herkes tarafından biliniyor. Bu gemini batması demek hepimizin batması demektir. Yalnız AKP´ye oy vermeyenler bu gemide değil. AKP´ye oy verenlerde bu gemidedir. Aklınızı başınıza alın bu gemiyi batmaktan kurtaracak olanlar sizlersiniz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10-11-2018 Mustafa KOÇAL   

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44