Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VERİLEN VAATLER

VERİLEN VAATLER


Referandumda verilen vaatler ülkeyi bu duruma getirdi. Ne demişlerdi referandumda? Başkanlık gelecek terör bitecek, ülke uçacak, vatandaş refaha kavuşacak dediler. İşte bu vaatlere inananlar evet oyu verdiler. Seçimlere kadar bu vaatlerle avundurulduk. Seçimlerde yine ayni vaatlere tanık olduk. Şimdi bu seçimlerde yine oy verenlerin iktidarı eleştirmeye başladığını görüyoruz. Hiç kimsenin eleştirmeye ve dertlenmeye hakkı yok. Toplumlar layık oldukları başlarla yönetilirler. 

Bu eleştirenlere ve dertlenenlere iyi gelecek tek bir ilaç nedir biliyor musunuz? Kendim ettim kendim buldum türküsünü söylemektir. Parmakla gösterilecek ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz diyen bir bakanımız var. Enflasyonu kısa sürede tek haneye düşüreceğiz dedi. Son iki aydır enflasyon artıyor. Temmuz ayı enflasyonu hattı zatında açıklanandan daha yüksektir. Bakan bey enflasyonun tek rakama düşürülmesini 2019 senesine erteledi.

Benzin fiyatları 5 liranın altında iken zam yapıldığın da.  Bazı kişiler zam beni etkilemiyor. Ben devamlı 50 liralık benzin alıyorum diyorlardı. Seçim döneminde benzine yapılan zam özel tüketim vergisi (ÖTV) den karşılandı. En son aldığım benzini 6,8 den aldım. Ve sordum esas fiyatı nedir diye. 8 lira dedi. Bu ÖTV den karşılamayı yakında kaldırırlar. Yılsonuna kadarda benzi 10 lirayı bulur.  Şimdi o zam beni etkilemiyor. Ben devamlı 50 liralık benzin alıyorum. Diyenlere soruyorum hala ayni fikirde misiniz?

Elektrik ve doğal gaza % 9 zam yapıldı. Bu zam gerekli imiş ki yapıldı. Fakat doğal gaz ile elektrik üretilen tesislerin kullandığı doğal gaza  %49 zam yapıldı. Kısa süre sonra bu tesisler ürettiği elektriğe mutlaka zam yapacaklardır. Bunun böyle olacağını bildikleri halde vatandaşı kullandığı elektriğe % 9 zam yapıldı. Ekonomimiz çok iyi diyenler. Neden zamlara sarıldılar? Dolar aldı başını gidiyor. 5 liranın üzerine çıktı. Bu durumda enflasyonun düşmesi mümkün değildir. Çünkü her şey dolara endekslendi.

Millete yastık altındaki dolar ve altınlarınızı bozdurun Türk parasına çevirin çağrısı yapıldı. Milliliğinizi gösterin denildi. Hani cumhur ittifakında olanlar yerli ve milli idi? Diğerleri gayri yerli. Gayri milli idiler? Milletin yastık altında ne doları kaldı. Nede altını kaldı. Milletin 2002 senesinde borcu 5 milyar idi. Şimdi 500 milyarı buldu. Milletten dolar ve altın isteyenler. Önce kendilerindeki dolar ve altınları bozdurup. Ekonomiye katkıda bulunsunlar.

İktidarın referandumda ve seçimlerdeki vaatlerine inanarak verdiğiniz oylar ülkeyi bu duruma getirmiştir. Kurunun yanında yaşta yanıyor. Hem de ne yanmak. Fakat yananlar hep garibanlar oluyor. Evi gecekondu. Oğlu şehit, gelini duldur. Torunları yetim olan kimlerdir?  Bulamadınız mı?  Garibanlardan başkası olabilir mi? . Şimdi paralı askerlik yürürlüğe girdi. Yine parası olan bastıracak parayı askerlik şubesinden teskeresini alacak.

Garibanın çocuğu onların rahatını sağlamak için nöbet tutacaklar. Bundan önceki paralı askerlikte ödenen 18 bin lira idi. Bir şehit annesinin oğlunun tabutuna sarılıp. Oğlum beni af et. 18 bin lira bulup da sana paralı askerlik yaptıramadım diye ağıt yakıyordu. Ben annenin bu sitemini hiçbir zaman unutamayacağım. Yeni düzenlenecek askerlik sisteminde yine parası olana yarayacak. Herkes 9 ay askerlik yapacak.

3 ay mecburi eğitim süreci var. Parası olan geri kalan 6 ayın parasını verecek teskereyi alacak. Parası olmayan 9 ayı tamamlayacak. Bunlar kimler olacak garibanların çocukları olacak. Ülkenin yükü garibanların sırtındadır. Vergiyi garibanlar öder. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak için askerliği garibanların çocukları yapar. Asgari ücretle garibanlar çalışır. Daha ne yapsın bu garibanlar. Böyle olmasına rağmen bu garibanlar yinede AKP ye oy verirler. Amma bu garibanların kıymetini AKP bilmiyor. AKP´nin işi gücü cüzdanı dolu olanladır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENLERE! 05-09-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44