Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VİCDANINIZ RAHAT MI?

VİCDANINIZ RAHAT MI?


 

Başbakan İran da ?1Kasımdan sonra ülkeye istikrar geldi? dedi. 7 Haziran seçiminden sonra istikrarsızlıktan dolayı. 1 Kasımda istikrar için tekrar seçime gidildi. Vatandaşa istikrarı bozmayın. Gördünüz 7 Hazirandan sonra istikrarsızlık yaşadın. Ülke kötü günler yaşadı. Diyerek milletten oy istendi. Ve millette istikrar için. AKP´ye oy verdi. AKP´yi % 49,5 ile tek başına iktidar yaptı. Ülkede istikrar beklenirken istikrarsızlık baş gösterdi. Böyle olmasına rağmen bu % 49,5´dan hiç ses seda çıkmıyor. Her halde hallerinden memnunlar ki sesleri çıkmıyor. İran´ın sanki Türkiye de olup bitenden haberleri yokmuş gibi. Başbakan Ahmet davutoğlu ?basın toplantısında 1Kasımdan sonra ülkeye istikrar geldi? diyor. Başbakana bunu söyleten 49,5 oy verenlerdir. Bunun İran da söylenmiş olması biz ne yaparsak yapalım bizim seçmenimiz bunu kabul ediyor. Ona göre bize oy veriyor demektir.  Evet, % 49,5 oy verenler vicdanınız rahat mı? Vicdanınız rahat olmasa sesiniz çıkar. Çıkmadığına göre vicdanınız rahat demektir. Her gün 1- 5 şehidin gelmesi ve bu dönemde 500´ze yakın şehit verilmesi sizce istikra mı sayılıyor?  Diyarbakır´ın Sur ilçesinde üç aya yakın bir zamandır süren olay sizce istikrar mı? Cizre deki olaylar sizce istikrar mı? İdil de başlayan operasyon sizce istikrar mı? Şayet bunlara istikrar diyorsanız yerin dibine batsın böyle istikrar.

Her gün bir üç beş yerde şehit cenazeleri kalkerken yüz binlerin yürekleri yanarken sizlerin bunlarda payınızın olduğunu hiç düşündünüz mü? Şehit ailelerinin feryatları, babasının tabutuna ne olduğunu anlamadan boş gözlerle bakan çocukların halleri sizin vicdanınızı hiç mi sızlatmıyor? Şehit annesinin ?oğlum 18 bin lira bulamadığım için şehit oldun beni affet? diyen annenin feryadı sizin vicdanınız sızlamıyor mu? Hala şehit gelmesinde rahatsız olmuyor musunuz? Ankara da Hizb-ut tahrir örgütünün düzenlediği konferansta. Hilafet ilan ediliyor. Atatürk ve cumhuriyetin kurucuları kâfir ilan ediliyor. Buna kimsenin sesi çıkmıyor. Bu örgüt Yargıtay terör örgütü olduğu kabul edilmiş. Böyle bir örgütün Ankara´nın göbeğinde konferans yapmasına izin verilmesi ve konuşulanlara kimsenin sesinin çıkmaması sizi rahatsız etmiyor mu? Biliyorsunuz IŞİD da böyle başlamıştı. Bir bayramda açık alanda bunlar cihat namazı kılmıştı. Kimsenin sesi çıkmamıştı. Sonra olanları herkes gördü. Diyarbakır da, Suruç da, Ankara da, İstanbul da canlı bomba saldırısı ile 200 den fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan ders almayan iktidar, şimdi bu Hizb-ut tahrir örgütüne konferans izini veriyor. Bundan 49,5 oy verenler rahatsızlın duymaya bilirler. Biz ülkenin geleceği için. Rahatsızlık duyuyoruz. Çünkü terör örgütlerinde ağzımız çok yandı. Ülkenin ekonomisi her gün kötüye gidiyor. İktidar para için her şeyi yapıyor. Şans oyunlarına % 100 zam yapıldı. Buda hükümetin bir kuruşu olmada kasasına girecek olan paranın % 100 artırılması demektir. Bu zam neden yapıldı dersiniz? Çünkü ülkenin sıcak paraya ihtiyacı var. Ne zaman sıcak paraya ihtiyaç duyulsa akaryakıta zam yapılır. Şimdi piyasada petrol fiyatları çok düştüğü için akaryakıta zam yapmayı tercih etmediler. Çıkar yol olarak şans oyunlarını kullandılar. Bunlar istikrarın cilveleridir.

Ülkeye istikrar geldi. Gece nöbet tutan eczaneler soyguna uğradı. Eczacılar birliği eczanelerin kepenklerini kapalı olarak hizmet vermelerini kararlaştırdı. Kepenklerin arkasında müşteriler ile muhatap oluyorlar. Bumu sizin istikrar dediğiniz?  Her gün bir yerlerde kadınlar katlediliyor. Bazıları tecavüze uğruyor. Tecavüzcüsü tarafından katlediliyor. Gündüz AVM´ler soyuluyor. Ve soygun olayları artmış durumda.  Vatandaşın can ve mal güvenliği kalmadı. Kamu güvenliğini sağlayacağız diyenlerin bu olaylardan haberleri yok mudur? Vatandaşın bankalara olan kredi borçları bir milyarı aşmış. Bunun neresinde istikrar var. Söyleyin de bizde bilelim.

Şehitlerin her bir damla akan kanında 49,5´şin vebali vardır. Her yetim kalan çocuğun ve eşin gözyaşlarında 49,5´şin payı vardır. Ağlayan anaların feryatlarında, gözyaşlarında payları vardır. Bunlardan dolayı vicdanı rahat olan varsa. Diyeceğim bir şey yoktur. Şimdiye kadar bu 49,5 den hiç ses çıkmadığına göre hayatlarından memnunlar demektir. Şimdiye kadar sosyal medyada bir kişiden duydum. İstikrar için AKP´ye oy verdim. Şimdi çok pişmanım diyene şahit oldum. Demek ki bu vatandaşın vicdanı sızlamış ki bunu söylüyor. Diğerlerine göre ortalık süt liman görünüyor. İşte böyle diyenler seslerini yükselmiş olsalar iktidar kendisine çeki düzen verir. Ülkede hukuk diye bir şey kalmadı. Anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum saygıda duymuyorum sözlerini ülkenin en üst makamındaki kişi söylüyorsa artık hukuktan bahsedilemez.  Ve bu iki gazetecinin davasına bakan hâkimler görevden alındı. Yerlerine başka hâkimler atandı. Bu mahkemeye atananlara da resmen ve alenen mesaj verildi. Bu mahkeme bu iki gazetecinin tekrar tutuklu yargılanmasına karar verir diyerek. Bu mahkemeye mesaj gönderilmiş oldu. Ülkenin bu gün geldiği durumda bu 49,5´şin payı vardır. Ve vebale ortaktırlar. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10- 03- 2016 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44