Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VİCDANSIZLIĞIN BU KADARINADA PES

VİCDANSIZLIĞIN BU KADARINADA PES


23 Ağustos tarihinde Osmaniye bir ay içerisinde 6´cı şehidinin toprağa verdi. Yüzbaşı Ali alkan karakollarına saldıran PKK militanları ile girdikleri çatışmada şehit olmuştu. Cenazesi Osmaniye de binlerce vatandaşın katılımı ile ebedi istirhatğahına tevdi edildi. Cenazede şehidin ağabeyi Mehmet Alkan tabuta sarılıp ?Ali´m, Ali´m? diye feryat etti. Ali´min katılı kim? Bu güne kadar çözüm diyenler. Neden şimdi sonuna kadar savaş diyor? diyerek. Milyonların hislerine tercüman oldu. Gelen şehit cenazelerinde şehit ailelerini feryatlarından etkilenen AKP yöneticileri, cenazelerde slogan atanları ve şehit ailelerinin feryatların bastıracak ekipler bile hazırlanmış.  İstanbul müftüsü beyanda bulunuyor. ? Şehit cenazesinde ağlayıp sızlamayın. Şehidin şehitliğine gölge düşürürsünüz? diye beyanda bulunuyor. Şehidin cenaze namazını kıldıran imamlar içi yananların feryatları için ?burası bunların yeri değildir? diyerek feryat edenleri susturmaya çalışıyor. Havuz medyası bu cenazede Yarbay Mehmet Alkanın feryadının tek kelimesinden dahi bahsetmiyor. Çünkü gerekli yerden talimatı almışlar. Fakat havuz medyasının köşe yazarları ve AKP trolleri hemen linç kampanyası başlatıyor. Yarbay için ?PKK sözcüsü, cemaatin adamı? gibi karalamalar da bulunuyorlar. En kötüsü de ?Malatya Alevisin den ne beklenir? denilmesidir. Vicdansızlığın bu kadarına da pes doğrusu, olurda bu kadarda olmaz. Bu Yarbay Mehmet Alkan jandarma subayı olarak bu ülke için yıllarını vermiş. Kendini bilmez kişiler kalkacaklar Malatya Alevisin den ne beklenir diyecek. Kocaman bir şehri de Alevilikle suçlayacaklar. Yazıklar osun! İşte Türkiye´nin en büyük derdi bu ayrımcılıktır. Beyler mezhep ayrımcılığını kaşımayın. Mezhep ayrımcılığı çok tehlikeli bir olaydır. Aynen kör kuyu gibidir. Nerede ne zaman patlayacağı hiç beli olmaz. İnsanların kaderini sizler belirleyecek değilsiniz. Nasıl bir zenciye siyah tenli olasından dolayı kimseni bir şey söyleme hakkı olmadığı gibi.  İnsanların mezheplerinden dolayı aşağıma hakkı yoktur. Alevilerde bu ülkenin vatandaşlarıdır. Türklüklerini de sizin gibi hiçbir zaman inkâr etmezler. Siz vatanı menfaat ilişkisinde dolayı seversiniz. Amma onlar vatanı aşkla severler. Onun için Alevileri aşağılamaya kalkanlar şerefsizlik yapıyorlar demektir.

Milyonların hislerine tercüman olduğu için Yarbay Mehmet Alkan milletin gönünde taht kurmuştur. Tarih bu Yarbayı yazacaktır. Fakat sizin gibi menfaat düşkünlerini nefretle anacaktır. Ülkenin başına ne geldi ise sizin gibi yalakalardan gelmiştir. Yarbayı hiç kimse milletin gönlünden silemeyecektir. Çünkü milyonların her gün sorduğu soruyu sormuştur. İktidar uğruna ülkenin başına bu felaketler gelmiştir. Elinizi vicdanınıza koyun bu soruyu kendinize sorun. Bakalım sizin vicdanınız ne diyecek. Dağdaki çoban dahi ülkenin başına gelen bu felaketin iktidar olmak için geldiğini söylüyor. Siz hala kardeşini ile yüreğine ateş düşmüş olan bir kişinin feryadına bile tahammül edemiyorsunuz. Bu kadar tahammülsüzlük insanın başına her zaman bela açar. Barış sürecinin geldiği noktaya bakın. Bu süreç içerisinde PKK´nın yaptığı hazırlıklar. Şimdi tuzak olarak karşımıza çıkıyor. PKK´nın Azrail´i olan Bolu ve Kayseri dağ komando birlikleri. Barış sürecinde o bölgeden çekildi. Çünkü bu dağ komandolarının beli bir ikametleri yoktur. Devamlı dağlarda dolaşırlar. Bunlar bölgeden çekilince askerde kışladan çıkarılmayınca. Meydan PKK´ya terk edilmiş oldu. Her türlü hazırlıklarını yaptılar. Bu gün kurulmuş olan tuzaklar belki bir sene önce kurulmuştur. Şimdi Bolu ve Kayseri dağ komando birlikleri bölgeye gönderiliyor.

Artık AKP´nin millete söyleyecek bir şeyi kalmadı. Tek şansı terör örgütünü bitirme şansı kalmıştır. Böylelikle oyları kendisine çekmeye çalışıyor. İyide  bu karalılığı daha önce neden göstermediler? Neden onlarla birlikte Diyarbakır da Şov yaptılar? O zaman doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu bölgelerinden istediği oyu alıyorlardı. Bu bölgelerde oylar HDP´ye gidince işler tersine dönmeye başladı. Daha şubat ayında dolma bahçede sarayında HDP ile masaya oturup. 10 maddelik mutabakat metni açıklanmadı mı? Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan ?nevruzda demokrasi ateşini Diyarbakır da yakacağız ateşin üzerinden birlikte atlayacağız? dememişmiydi?  Sürece zarar verilmesin diye. Her yaptıklarına göz yumulmadı mı? Barış sürecine seçimlerden sonra son verilmedi mi? Demek ki sağlık bakanı Müezzinoğlu´nun söyledikleri doğru oluyor. ?Cumhurbaşkanı seçeceğimize başkan seçseydin bu gün bu olaylar olmazdı? demiyor mu? Bunun anlamını anlayamayacak olanlar var mı? Başkanlık için ülke bu felakete sürüklenmiş olmuyor mu? Barış sürecinin devam etmesi için her türlü bedeli ödemeye hazırız demdiler mi? İşte o bedeli bu gün garibanlar ordusunun fertleri ödüyor. Bu bedeli ödeyenlerin feryadına tahammül edemeyenlerde Yarbayın feryadından dolayı linç kampanyasına girişiyorlar. Millet Yarbayın arkasındadır. Linç kampanyası AKP´nin aleyhine dönmüştür. Umdukları dağlara kar yağmaya başlamıştır. Linç kampanyası yapanları kınıyorum. Milyonların hislerine tercüman olan Yarbay Mehmet Alkanı kutluyorum. Saygı ile selamlıyorum. Baş sağlığı temennilerinle birlikte sabırlar diliyorum. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  26 ? 08 ? 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44