Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VİRÜSLE MÜCADELE

VİRÜSLE MÜCADELE


Bu Korona virüsü ile 8 aydır mücadele ediyoruz. Yalnız biz değil bütün dünya mücadele ediyor. İlk mücadeleye başladığımız zaman tek rakamlı ölüm olayları ile başladık. Çift rakamlara çıktı. Günlük ölüm olayı 50- 60’lara çıktı.

Sonra bu ölüm olayları aşağı doğru düşmeye başladı. Tek haneli rakama kadar düştü. Bu süreçte tedbirler alındı. 65 yaş üzerine sokağa çıkma yasağı konuldu. Sonra haftada bir gün belli saatler arasında sokağa çıkmalarına izin verildi. 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirildi. Temizlik, maske ve sosyal mesafe kuralları getirildi.

Bu tedbirin yanında alışveriş merkezleri, kahvehaneler, cafeler, berberler, lokantalar, çay ocakları gibi birçok iş yeri kapatıldı. Maçlar oynatılmadı. Bu alınan tedbirler sayesinde ölüm olayı tek rakama kadar düştü. Kurban Bayramı geçirdik. Bazı yerler açıldı.  Turizmi geliştirmek için bu kapatılan yerler kısa aralıklarla hepsi açıldı. Yalnız 65 yaş üzerine sokağa belli saatler arasına çıkma tedbiri getirildi. Sabah 10 ile 16 arsına çekildi.

Ne oldu ise virüs olayı birden patladı. Ölüm olayı tek haneden çift hanelere çıktı. Şimdi üç haneli rakamlara çıktı. Yine yeni tedbirlere başlandı. Sokağa çıkma olayında bir acayiplik var. Cumartesi Pazar saat 20,00 ile sabah 08,00 arasında sokağa çıkma yasağı getirildi. Bazı iş yerleri kapatıldı. Bu virüs ile mücadelede bilim kurulu ile siyasi irade arasında fikir ayrılığı var.

Siyasi irade bu işe müdahil olmaması gerekir. Bu mücadelede bilim kurulu bağımsız çalışması gerekir. Siyasi irade bilim kurulunun kararlarına göre tedbir almalıdır. Bilim kurulu yetkilileri bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağı getirilmesini öneriyor. Siyasi irade bu teklife sıcak bakmıyor. Dünya bu mücadeleyi sokağa çıkma yasağı ile aşıyor.

Bu sokağa çıkma yasağının uygulana bilmesi ekonomiye bağlı olduğu için. Siyasi irade bu sokağa çıkma yasağını ülkenin ekonomisinden dolayı uygulayamıyor. 10 gün ülkede sokağa çıkma yasağı getirilse bu vaka sayısı aşağıya çekile bilinir. Başka ülkeler vaka sayısın 4 haneli rakamlardan iki haneli rakamlara sokağa çıkma yasağı ile düşürdü. Dünya bu virüsün ikinci evresinde endişe duyuyor.

Temizlik, Maske ve sosyal mesafe tedbiri etkili olmadı. En etkili tedbir sokağa çıkma yasağı olacaktır. Vatandaş olarak çıkarılacak sokağa çıkma yasağında iktidardan bir beklentimiz yok. Bizler vatandaş olarak kendimizi idare edebiliriz. Bu lanet virüsün bitirilmesi için getirilecek her türlü yasağa gönül rahatlığı ile uyarız. Yeni getirilen yasak Herkese ters geliyor. Gündüz sokağa çıkmak serbest Gece sokağa çıkmak yasak Demek ki bu lanet virüs gece bulaşıyor.

Bu yasaktan ben şunu anlıyorum. İktidar herkesi gece alemi yapıyor zannediyor. Gece alemi yapanlar tuzu kuru olanlar. Onların gittiği yerleri kapatırsınız olay böylelikle halledilir. Milletin gece alemlerini bırakın. Dışarıya burnunu çıkaracak dermanı kalmadı. Tuzu kuruların alemleri yüzünden. Vatandaş mağdur edilmesin. Virüsle mücadele tamamen bilim kuruluna bırakılmalıdır.

Siyasi irade onlardan gelen tedbirleri uygulamalıdır. Açıklanan vaka olayları. Bilim kurulunun açıkladığı vaka olayları ile bağdaşmıyor. Gerçek rakamlar açıklanırsa millet işin vahametini daha iyi anlar. Bu olayın bitirilmesinin tek yolu sokağa çıkma yasağının genel olarak uygulanmasıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere. Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20-11-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34