Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


VİRÜSLE MÜCADELEDE SINIFTA KALDIK

VİRÜSLE MÜCADELEDE SINIFTA KALDIK


Mücadele için bazı tedbirler alındı. Bu virüs ile mücadelede ekonomimizin iyi olmadığı bir dönemde yakalandık. Bütün ülkeler kapanmaya giderken. Ekonomimizin bozuk olmasında dolayı kapanmaya gidemedik. Ülkeler kapanmaya giderken vatandaşına yardım etti. Bu virüs olayı bize ekonomimizin bozuk olduğunu öğretti. Ekonomimiz çok iyi diyorlardı. Biz vatandaşımızı yoksulluğa mahkûm ettik. Maske sorununu bile çok geç hallede bildik. Virüsten korunma tedbirleri kondu. Temizlik, maske ve sosyal mesafe. Bu kurallara uymayanlara para cezası kesildi. İyide olsa kötüde olsa virüsle mücadele sürdürüldü.

Virüs yüzünden hayatını kaybedenleri sayısı bir müddet 3 haneli rakamlarda seyretti. Bu sayıyı tek haneli rakamlara kadar düşürdük. Kapatılan yerleri yavaş yavaş açmaya başladık. Sonra aşı olayı çıktı. Çin’den biraz aşı temin ettik. Gelen aşılar elzem olan kurumların çalışanlarına yapıldı. En yüksek yaş guruplarına yapılmaya başlandı. Bu arda vaka ve ölüm olayları yukarı doğru çıkmaya başladı. Sırası gelenler aşılarını olmaya başladı. 65 yaşa kadar geldi. 65 yaş üzeri olanlar ikinci aşılarında oldu. Fakat aşı sıkıntısı çekilmeye başlandı.

Bu arada AKP Rize’den olağan il kongrelerini yapmaya başladı. O kongre yapılan yerlerde vaka ayısı birden tavan yaptı. Bu kongreler eleştirme konusu oldu. AKP bu eleştirilere rağmen kongrelerini lebalep dolu salonlarda yapmaya devam etti. Ankara da kadın kolları başkanlı seçimi yapıldı. Yine salonlar doldu taştı. Vaka sayısı arttı, ölü sayısı da üç haneli rakamlara çıktı. 24 Mart tarihinde Ankara da AKP büyük kongresini yaptı. 81 ilden kongre delegeleri ve partililer Ankaraya taşındı. Daha önceki kongrelerde virüsten korunma kurallarına uyulmadığı eleştiri konusu olmuştu. Büyük kongrede de kurallara uyulmadı. Avrupasağlık kurulundan 15 bin doz aşı geldiği dedikodusu başladı.

Bu gelen aşının AKP’lilere yapıldı. İddiası yapıldı. Buna cevap veren olmadı. Ankara otobüslerle gelenlerin fotoğrafları yayınlandı. Güle oynaya kurallara uymadan geldiler. Spor salon tıka basa doldu. Dışarıda da bir o kadar partili vardı. Yine kurallara uyulmadı. Eleştiri konusunu önlemek için. Melih Gökçek gelenlere test yapıldı dedi. Melih Gökçe aklımızla ayal etti. Sanki spor salonunun önüne laboratuvar kurmuşlar gibi. Yapılan testin neticesi 1-2 saatten önce çıkmıyor. Nasıl o kadar partiliye bu testi yaptınız? Buraya gelenler önceden aşı yaptırdınız da? Onumu ima ettiniz. Sağlık bakanı bunu yalanladı.

Nereden bakarsanız bakın sorumluluktan kaçamazsınız. AKP gurup sözcüsü de aklımızla dalga geçiyor. Sosyal mesafeye uyuldu diyor. Kameralar yandan çektiği için mesafeye uyulmamış gibi gözüküyor diyor. O yalan bu yalan fili yuttu bir yılan buda mı yalan. Hesabı gibi bir savunma. Bu beyanatı verdiği yerdeki baya bunları söylerken şaşırmış şaşkın bakışlarla öyle bir bakıyordu ki? İnsan atarda bu kadarda atmaz. Millet bırakın yanyana olmayı nerde ise kucak kucağa idi. Gözümüze mi inanalım yoksa senin atmasyonuna mı inanalım. Girenlere test yaptırdık deseniz. Kameralar yandan çektiği için sosyal mesafeye uyulmamış gibi gösteriyor deseniz de sorumluluktan kurtulamazsınız. Hiç değilse sosyal mesafeyi sağlayamadık. Özür dileriz deseydi de millet nezdinde itibar kaybetmeseydin. Kural diye ihtiyar bir yaşlı kadını arabaya aldırmayacaksınız. Bankta oturanlara sosyal mesafeye uymadınız diye ceza keseceksiniz. Sokakta masken burnunu kapatmıyor.

Diye ceza kestireceksiniz. Böyle ceza kestirdiğiniz kişilerincezasını kaldırmanız gerekir. Milletin aklı ile dalga geçeceğinize milletten özür dilemeniz gerekirken. Birde milletle dalga geçer gibi savunma yapacaksınız. Vefat edenlerin sayısı 150’yi aştı. Yoğun bakınmalarda yatak kalmadı. AKP’nin sorumsuzca yaptığı kongreler. Ülkeye pahalıya mal olmuştur. Vatandaş inim inim inlerken. Bayram kutlar gibi kongre yaptınız. Bu millete karşı saygısızlıktır. Başka sivil toplumderneklerine kongre yapmak yasak size serbest. Kurallar onlara uygulanıyor. Kurala uymadın diye kimseye ceza kestirmeyin. Mahkemeye giderlerse haklı çıkarlar. Böylelikle virüsle mücadelede sınıfta kaldık. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                        27 -03 -2021 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23