Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YALNIZLIĞA DOĞRU GİDİYORUZ

YALNIZLIĞA DOĞRU GİDİYORUZ


Komşularımızla sıfır sorun diyerek yola devam eden iktidar bırakın komşuları Avrupa ile sorunlu hale geldik. Yanlış politikalar yüzünden dostumuz kalmadı. Vizesiz devir başlıyor. Vatandaşımız cebine pasaportunu koyacak istediği ülkeye tatile gidecek diye övünülüyordu. Şimdi bırakın seyahate gitmeyi. Avrupa ülkelerine gidemeyecek duruma geldik. Artık Avrupa´yı unutalım. Avrupa ile bütün ipleri kopardık. Ülkemiz ülkelerinde ki kuruluşların hakkımızda aldıkları kararları yok hükmünde sayıyoruz. Avrupa da dostumuz kalmadı. Ey Almanya, ey Fransa ey Belçika, ey Avrupa birliği diye diye. Dost olduğumuz ülkelerle ilişkilerimizin bozulmasına sebep olduk. Hep hırsız suçlanıyor. İyi de ev sahibinin hiç mi suçu yok? Avrupa da ki kuruluşların üyesi olmuşuz. Bu kuruluşların kendine göre bazı kriterleri (ölçüleri) var. Bunlara uyacağımızı taahhüt etmişiz. Avrupa birliği uyum yasaları çıkarmadık mı? Şimdi bu kuruluşların hakkımızda aldıkları kararları tanımıyoruz deniyor. Böyle olunca Avrupa birliğine girişimiz her geçen gün zorlaşıyor. Avrupa Birliği Parlamenterler Meclisinin istekleri yerine getirilmediği gibi. Birde birliğin kurallarına uyulmadığı gerekçesi ile aleyhimize kara aldı. Demokrasiyi uygulayın diyorlar. Adil yargılamadan vazgeçmeyin diyorlar. Eşitlik kuralların uyun diyorlar. Bunların hiç birine uyulmuyor ki ülkede. Avrupa da bu yüzden dostumuz kalmadı. Arap ülkelerin de dişe dokunacak ülkelerle aramızı bozduk. Güney Afrika ülkeleri ile dostluk kurmaya çalışılıyor. Bir Hollanda ile olan ticaret hacmi. Güney Afrika ülkelerinin 5-6´sına bedeldir. Arap ülkeleri içersinde dostumuz olan iki ülke kaldı. Suudi Arabistan ve Katar var. Geri kalanı ile fazla ilgimiz yok. Bundan sonra Arap ülkeleri ile ilişki kuracağımız aşikârdır. Katar Türkiye de birçok kuruluşu satın aldı. Referandumdan önce cumhurbaşkanımız. Kalabalık bir iş adamı ile Katara gitmişti. Orada Katara Türkiye de emlak almaları tavsiyesinde bulunuldu. Emlak alırken kendi vatandaşımıza uygulanmayan avantajların Katara sağlanacağının garantisi verildi. Katar denen ülke Petro zengini bir ülke. Olduğu için Türkiye de birçok kuruluşu satın aldı. Daha yeni Çay kurun satıldığı iddiası çıktı. Bundan sonra satılacak yerlerin alıcısı Katar olacaktır. Artık Araplaşmaya doğru gidiyoruz. Çünkü onların yönetim şekline uymaya çalışıyoruz. Onlarda nasıl tek adam yönetimi varsa. Bizde onların yönetim tarzına doğru ilk adımı attık.

Referandumdan sonra yalnızlığa doğru gidiliyor. Yanlış politikalar ülkeyi içerisinden çıkılamayacak bir batağa sürüklemiştir. Suriye ile bu yanlış politikalar yüzünde dostluğumuzu bozduk. İki düşman ülke haline geldik. PKK´yı Sincar ve Karaçok da gece operasyonu ile hava kuvvetlerimiz vurdu. Müttefikimiz olan ABD hemen buraya askerlerini gönderdi. Bu müttefikliğe yakışmayan bir harekettir. Oraya askerini gönderiyor ki. Hem PKK´ya arka çıktıklarını belirtmiş oluyorlar. Hem de bizim askerimiz orada iken onları vuramazsınız mesajını veriyorlar. Bu ABD sözde müttefikimiz ve dostumuz. Böyle dost düşman başına böyle dostluk olmaz olsun. Bu olaylar yalnızlığa doğru gittiğimizin göstergesidir. Hiçbir dostumuz kalmadı desek yeridir. Avrupa da dostumuz kalmadı. ABD´nin dostluğuna güven kalmadı. Şöyle şu ülke dostumuz diyeceğimiz bir ülke kalmadı. Bundan sonra Arap ülkelerine ağırlık verilecektir. Bilhassa Katar ile daha içli dışlı olacağımız meydandadır. Suriye mültecileri bir taraftan Katarlılar bir taraftan ülkemizin her tarafına yayılacaklardır. Katar çok yakın da işçilerimizin patronu durumuna gelecektir. Yalnızlaşma bizi Araplaşmaya doğru götürecektir. Suriyelileri Türk vatandaşı yapmaya başladık. Yarın Katardaki işsizler gelmeye başlar. Bu gidişat iyi bir gidişat değil. Araplardan bize fayda gelmez. Bizim lehimize şimdiye kadar tek bir olumlu kararları olmamıştır. Kuzey Kıbrıs Türk devletini tanıyan bir tek Arap ülkesi var mıdır? Artık biz onlara mı alışacağız? Yoksa onlar bize mi alışacaklar bunu zaman gösterecektir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere!  Ne mutlu laiklim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27-04-2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44