Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YANILMIŞIM

YANILMIŞIM


Barzani olayında yanılmışım denildi. Bu kaçıncı yanılmadır. Yanılma bir işe araştırma yapmadan girişme neticesinde olur. Bir kişi ile dostluk aracılar vasıtası ile kurulmaz. Barzani ile dostluk aracılar vasıtası ile kurulmuştur.  Bilhassa devlet yönetimi ile ilgili konularda araştırma yapılır. Devlet yönetimlerinde danışmanlar bunun için vardır. Bütün Kürt isyanlarının çıkarılmasında Barzani sülalesinin olduğu iddiası söyleniyor. Barzani´nin şu söylemi bunu kanıtlıyor. Bu Kürdistan hayalim 16 yaşından beri var diyor. 16 yaşındaki birisinin o yaşta böyle bir hayali nasıl olur?

Dedelerinden veya babalarından duymadır. Veya kendi tarihlerinden öğrenmiş olabilir. Bir işe girerken bu işin ne getireceği ne götüreceği bakılır. Ondan sonra o işe karar verilir. Ben bilirim, ben yaparsam olur demek. Kabul edilir bir söylem değildir. Cumhurbaşkanının sayısını tam bilmiyorum amma birçok danışmanı var. Bu danışmanlar mutlaka bilim adamlarından olması gerekir. Bir kişi her konuda uzman olamaz. Devlet yönetiminde her daldan danışman olması gerekir. Bizim en büyük eksikliğimiz buradan kaynaklanıyor. Danışmanlar ahbaplardan, dostlardan ve partili kimliğine bakılarak seçiliyor. Şimdi Barzani ile dostluk kurulurken. Önce bizden önceki iktidarlar bu adama nasıl davranmış ona bakılmalı idi.

Barzani bundan önceki iktidarlar zamanında hiçbir yönetici ile görüşememiştir. Günümüzde ise kim gelirse gelsin en yüksek makamdan en alt makama kadar herkesle görüşebiliyor. Barzani ile dostluk başlarken hakkında bir araştırma yapılsaydı. Sülalesinin bütün Kürt isyanlarında başrolü oynadığı ortaya çıkardı. Barzani ile ona dostluk kurulurdu. Konu buraya gelmişken Suriye ile dostluğumuz nasıl bozuldu. ABD başkanı Obama ?Suriye de Esat´ı istemiyorum. Bu konuda bize yardımcı olun? demesi üzerine Suriye ile dostluğu bozduk. Esat´ı düşman ilan ettik. Esat ile dosttuk. Birlikte bakanlar kurulu toplantısı yaptık.

Dostluğun gelişmesi için her şey yapıldı. ABD başkanının bir tek sözü ile Suriye düşmanımız oluverdi. Bu konu ile hiçbir araştırma yapılmadı. Mecliste görüşülebilinirdi. Bu olayın ne getireceği ne götürüleceği araştırılmadan balıklama dalındı. ABD´nin sözü ile tarih boyunca komşu olduğumuz. Ve komşu olarak kalacağımız Suriye ile dostluğumuzu bozmanın ülkeye ne katkısı olacağı araştırılmalıydı. İşte burada danışmanlar devreye sokularak onların bilgilerine müracaat edilir. Tabii bu konuda uzman danışman olması gerekir. Zaten böyle uzman bir danışman olsaydı danışman ayrıntılı bilgi verirdi.

AKP´nin politikası da hiçbir zaman ülkenin geleceği ile ilgili plan ve projesi olmamıştır. Bütün plan ve projeleri kendi ikballerini nasıl koruyacakları üzerine kurulmuştur. Suriye politikası bunun bir göstergesidir. Ülkenin geleceği düşünülmüş olsaydı. Milletin dahi istemediği Suriye dostluğu bozulmazdı. FETÖ olayı da böyle olmadı mı? Bütün uyarılara rağmen ilişkiyi kesmedikleri gibi, ilişkinin kesilmesini isteyenlere hain gözü ile bakıldı. Orduya kumpas kurulmasına göz yumuldu. Bunlar hep kendi ikballerini düşünmesinden kaynaklanmıştır. 

Şimdi esas meselemiz Barzani olayına dönelim. Bunları anlatmakla olaya geniş bir açıdan bakmak için idi. Barzani´yi bu duruma getiren ahbap çavuş ilişkisindendir. Devlet politikasında hiçbir zaman ahbap çavuş ilişkisi geçerli olmaz. Devlet politikasında ciddiyet geçerlidir. Bir kişiye değerinde fazla değer verilmez. Barzani ye değerinde fazla değer verildi. Devlet başkanı olmadığı halde devlet başkanı gibi karşılandı. Kongreye şeref konuğu olarak çağrıldığında Türkiye seninle gurur duyuyor sloganı ile karşılandı. O zaman Barzani ne idi ki Türkiye onunla gurur duydu. Bunların tek bir anlamı vardır. İlişkilerin ahbap çavuş ilişiği olmasıdır.

Şimdi geldiğimiz nokta güney sınırımızın tamamen düşmanlarımızla kuşatılmış olmasıdır. Barzani´nin Peşmergelerini bizim ordu eğitmedi mi? Barzani bunlar yapılırken içinden pazarlıklı imiş. Şimdi dünkü yazımda Barzani´nin çocuğu sakat doğdu demiştim. Bundan sonraki süreç de bu sakat doğan çocuğun tedavisi yapılmaya çalışılacaktır. İsrail, ABD ve Rusya bu çocuğu tedavi etmek için çaba harcayacaklardır. Adam yapılacak ekonomik yaptırımları dahi umursamıyor. Neden? İşte o iki süper güç ve İsrail Barzani´nin arkasında olacaktır. Türkiye ne yapacağına daha kesin bir karar vermiş gibi gözükmüyor.

Cumhurbaşkanı ansızın gelebiliriz derken. Başbakan vatandaşlarımız endişelenmesi savaşa falan gitmiyoruz diyor. Artık bu işten netice beklemek zor gözüküyor. Allah verede toprak kaybına uğramasak şayet öyle bir şey olursa bu Türk milleti için çok acı olur. Bakın kandil Irak´a 5 bin PKK militanı göndermiş. PKK ile Barzani işbirliği içersindeler. Artık terör örgütlerinin ağa babası Barzani olmuştur. İşimiz her geçen gün zorlaşıyor. Askeri bir müdahale yapıldığında, Peşmerge, PKK, PYD, YPG ye karşı savaşacağız. Böyle bir durumda İsrail ne yapacak? Referandumda kendi menfaati için destek veren İsrail savaşa da müdahil olabilir.  İktidar yine yanılmışım demekle milleti avuttu. Saygılarımla

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27-09-2017 Mustafa KOÇAL.

 

                                                                                       

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44