Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR.


İktidarın bu söylemini görünce eyvah dedim. Elde kalan satılmamış olan yerlerinde elden gideceğini düşündüm. Orduya kurulan kumpası düşündüm. Barış sürecini ve ordunun elinden operasyon yapma yetkisinin alındığını düşündüm. Habur giriş kapısında PKK militanlarının nasıl karşılandığını ve Diyarbakır da yapılan şovu düşündüm.  Satılan tesisleri düşündüm.

Bir hatırlatma yapayım. 2002 seçim bildirgesi ile 2018 seçim bildirgesinde çoğunu göreceksiniz. 16 sene boyunca yapmadıklarını şimdi yapacaklarını beyan ediyorlar. Yaparsa ak parti yapar diyorlar. Milli servetimiz diyeceğiniz bir şey yapıldı mı? Yapılanlara milli servetimiz diye biliyor muyuz? Diyemeyiz çünkü yap işlet modeli ile yapıldı. Ekonomimize katkısı var mı? Verilen garanti taahhütleri yüzünde ekonomiyi zarara uğratıyor. İktidar yüzlerce defa toplu açılış törenleri yaptı. Sözde tesis açılar. O zaman neden işsizlik var?

Yapıkları ve övündükleri bölünmüş yollar var. Olarda sıfırdan yapılmış yollar değildir. Geçmişteki iktidarların sıfırdan yaptıkları yoları genişletilerek yapılmış yollardır. Bir köprü tartışması var. Muharrem ince üçüncü köprüyü yaptılar. Ben de dördüncüsünü yaparım dedi. Sen kimsin köprü yapacaksın. Senin bütçen ona yeter mi? Diye Muharrem ince hakir görülüyor. Muharrem İnce kendi parası ile yapacak değil ya? Devletin parası ile yapacak. Karşılarında ki kişileri aşağılayarak bir yere varılmaz. Hiç kimse bir şey yapamaz.

Ne yaparsa AKP yapar. Yüzlerce tesis satıldı. Onları nasıl yaptı ise İnce de yapar. Muharrem inceye Yalova ya giderken Osman gazi köprüsünden geçiyorsun. İşte onu biz yaptık deniyor. Elbette geçecektir. Sizde başkalarının yaptığı köprüden nasıl geçiyorsanız oda geçecektir. Fakat verdiği cevap çok manidardı. Demirel´in yaptığı köprüden 10 liraya geçiyoruz. Sizin yaptığınız köprüden neden? 100 liraya geçiyoruz diye cevap verdi. Her söylediğine cevap veriliyor. Fakat bu söylediğine cevap veren çıkmadı. Nedendir acaba? Çünkü eskiden yapılan köprü.

Para basıyor. Fakat bütçeye katkısı yok. Çünkü eski iki köprünün geliri. Yaptıkları köprünün zararını o iki köprü karşılıyor. İstanbul´a maça gittik. Özel araba ile gitmedik. Bir otobüs firması ile gittik. Osman gazi köprüsünden geçtik. Bacanak köprüden geçerken fotoğraf çekti. Fecebookta paylaştı. Bana sende fotoğraf çek dedi. Bende bizim milli varlığımız olmayan bir şeyin reklamını yapmam dedim. Yan tarafımda oturan genç bir bayan. Bey efendi neden öyle söyledin dedi. Köprünün nasıl yapıldığını buraya verilen paranın nereye gittiğini anlattım.

Bayan çok şaşırdı. Bu geçen arabaların parası yetmiyor da bir paramı ödüyoruz? Dedi! Bende nasıl olduğunu anlatınca iyice şaşırdı. Beni aydınlattın teşekkür ederim dedi. İktidar köprü yaptık diye övünüyor da vatandaş nasıl yapıldığını bilmiyor. Yapılan bir tesisin ekonomiye katkısı olması gerekir. Fakat yapılan yanlış anlaşma ile ekonomiyi zarara uğratıyor. Ondan sonrada yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyorlar. Eğer yaptıklarınız yapacaklarımızın teminatı böyle olacaksa ülkeye hiçbir faydası olmayacak demektir. Bir sürü vaatlerde bulunuldu. Meydanlarda bunları nasıl gerçekleştireceklerini anlatmıyorlar. Muhalefeti hedef alıyorlar.

Muhalefeti Bizanslı olmakla itham ediyorlar. Bizanslılar Osmanlının düşmanıdır. Şimdi milletin ittifakı Bizanslı mı oldu? Bu ülkenin geçmişte ve gelecekte kim düşmanı oldu ise muhalefetinde düşmanıdır. FETÖ terör örgütü bu ülkenin düşmanı ise milletin ittifakının da düşmanıdır. PKK bu ülkenin düşmanı ise bu ittifakında düşmanıdır. Hem de iktidardan daha fazla düşmanıdır. Yaptıklarınız ile övünmeyin. Yapacaklarınızı anlatın. Her gittikleri yerlerde şehir hastanelerinden bahsediyorlar. Şehir hastaneleri de yap işlet modeli ile yapılmış herhalde.

Çünkü Balıkesir de yapılan şehir hastanesinde bütün hastaneler toplandı. Ayrı bir birim olan göğüs hastanesi şehir hastanesine taşındı. Askeri hastane kapatıldı. Sigorta hastanesi aynidir. Millet şehir hastanelerinde çile çekiyor. Çünkü hasta garantisi verilmiş. İşte yaptıklarınız meydandadır. Bu yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı ise.

                              Hiçbir şey yapılmayacak demektir. Önümüzdeki günlerde. Verdiğiniz sözlerin nasıl yerine getirileceğini anlatın. Milleti ayrıştıracak söylemlerden kaçının. Bizanslı, FETÖ´cü, PKK´lı olmakla milleti itham etmeyin. Bu ülkede ne Bizans hayranı! Ne FETÖ hayranı! Ne PKK hayranı çıkmaz. Bu asil Türk milleti ülkesinin hayranıdır. Cumhuriyetin hayranıdır! Atatürk´ün hayranıdır. Demokrasi ve adaletin hayranıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 31-05- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44