Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YARA DERİNLEŞİYOR

YARA DERİNLEŞİYOR


Artık yara her geçen gün derinleşiyor. Bu yarayı iyileştirecek mahrem zor bulunur. Bu yaranın bu duruma gelmesi barış sürecidir. Öcalan ile yapılan anlaşmada başkanlık konusunda anlaşma yapılmış. Başkanlık konusunda Öcalan ile mutabakat sağlanmış. Ondan sonra barış sürecinin hayata geçirilmesi kararlaştırılmış. Hatırlarsanız nevruzda Öcalan´ın mesajı okunmuştu.

Bu mesajdan sonra barış süreci başlatılmıştı. Seçimlere az bir süre kala. Dolmabahçe de iktidar ile HDP heyeti bir araya gelerek 10 maddelik bir mutabakat yayınlandı. O dönemim başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan ? Diyarbakır da demokrasi ateşini yakacağız. Ateşin üzerinden birlikte atlayacağız? demişti. Her şey yolunda gidiyordu. Bu Dolmabahçe sarayı toplantısından cumhurbaşkanının da haberi vardı. HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş HDP olarak seçimlere gireceklerini söyledi. Meclisteki gurup toplantısında ? Tayyip Erdoğan seni başkan yaptırmayacağız diye. Bunu üç defa tekrarladı. Tayyip Erdoğan buna çok kızmış. Kameraların karşısına geçti.

?Benim bu 10 maddelik mutabakattan haberim yok. Bana kalırsa ben bu mutabakatı tanımıyorum diyerek. Mutabakatı tanımıyorum demiş oldu. Hükümetin sözcüsü ve başbakan yardımcısı olan Bülent Arınç ?cumhurbaşkanının haberinin olmaması mümkün değil? dedi. İşte barış süreci bundan sonra bittirildi. Hâlbuki buraya gelinceye kadar, barış sürecinin bitirilmesi için. O kadar olay oldu ki. Bu olaylar göremezlikte ve duymazlıktan gelindi. Öcalan ile yapılan anlaşmada KCK davasından tutuklu olanların serbest bırakılması için kanun dahi çıkarıldı. Ve tutuklular salıverildi. Yalçın Akdoğan HDP´liler için. ?Öcalan başkanlığa ve AKP ile ortak iş yapamaya karşı? diyorlar. Öcalan´ın başkanlığa falan karşı olduğu falan yok. Öcalan bunları eline geçirse sopa ile kovalar.

HDP barış sürecinin bundan sonra ancak filmini yapar? diyerek. Bundan sonra HDP ile masaya oturulmayacağını ortaya koymuş oluyor. Bu yapılacak görüşmelerin Öcalan ile yapılacağını gösteriyor. Bu barış sürecin de iktidarı yanıltan.   Kendi akilleri olmuştur. Çünkü akiller vatandaşın %80´nin barış sürecinden yana diye rapor verdiler. İktidarda buna dayanarak barış sürecinde. PKK´ya müsamahakâr davrandı. Nerede şimdi bu akiller. Ortalarda gören var mı? Amma bazıları AKP listesinden milletvekili seçildi. Seçimlere girildi! Cumhurbaşkanı vatandaştan AKP için oy istedi. ?Verin 400 milletvekilini bu işe rahatlıkla halledelim? diyerek. Bu 400 milletvekili istemesinin yegâne sebebi başkanlı için idi. Seçimler de AKP 258 vekil çıkarınca AKP de bir durgunlu oluştu.

Fakat bahçelinin ne zaman isterlerse biz erken seçime hazırız demesi. AKP´yi erken seçim konusunda rahatlattı. Meclis başkanlığını da MHP AKP´ye hediye edince AKP erken seçim için düğmeye bastı. Hemen planlarını erken seçim için yapmaya başladı. Ne oldu ise bir yerlerden terörün düğmesine basıldı. Olaylar aldı başını gitti. Bu terörün düğmesine basılması AKP´ye yaradı. Ve tek başına AKP iktidar oldu. 1 Kasım seçimlerinde bu terör olayları seçim malzemesi yapıldı.  İstikrar bozulunca bakın olaylar tırmanıyor. Onun için istikrarı bozmayın telkini yapıldı. Vatandaş bu telkine inanarak AKP´ye oy verdi. Bu gün doğuda gördüğümüz manzaranın temelleri barış sürecinde atılmıştır.

Doğuda açılan bu yara her geçen gün derinleşiyor. Artık Türklerle Kürtlerin bir arada yaşayamayacağı çok kişi tarafından telaffuz edilmeye başlandı. Çünkü PKK insanlık dışı olaylar yapıyor. Diyarbakır da ki son olay bunun doğruluğunu kanıtlar niteliktedir. Lojmanlara yapılan saldırı insanlık dışı bir saldırıdır. Üç tane çocuk öldü. 5 aylık çocuğun ne günahı vardı. Bu lojmanlardakiler size ne yaptı. Bu ne erkekliğe sığar. Ne insanlığa sığar. Artık Kürt halkı şunu iyi bilmelidir ki. Şayet özerkliği ele geçirirler ise. Sizleri oralardan barındırmazlar. Şu durumda halkına zulüm eden, yarın neler yapamaz.

Hastaneye, okula, ibadethaneye saldıran bir zihniyetten kesinlikler Kürtlere hayır gelmez. Bunu o bölgenin halkının iyi değerlendirmesi gerekir. Millet şehitlerine yanıyor. İçleri yanıyor. Fakat şu üç çocuğun şehit edilmesi hepsinin üzerine oturdu. Bende dâhil olmak üzer hepimizin yüreği bu çocuklar yandı. Yanıyor da bunun unutulması mümkün değildir. Sübyan çocukların ölümü insanların içini yaktı. Bunlar doğrudan cennetliktir. Öcalan için bebek katili denildi. Ve bazıları akillerde dâhil bebek katili denilmesini istemiyorlardı. Hadi şimdi PKK için. Bebek katili denilmesine karşı çıkın?  Çıkabilecek misiniz? Çıkamazsınız damarlarınızda bir damla insan kanı varsa çıkmazsınız. PKK´nın bu saldırısı milletin kafasındaki iyi düşünceleri tersine çevirmiştir. Hastaneye roket atılması, okulda öğrenciler varken okulun yakılmaya çalışılması. Caminin ve okulların yakılması PKK´yı IŞİD çizgisine getirmiştir. Onun için Türklerle Kürtlerin bir arada yaşaması bir yara idi. Artık bu yara giderek derinleşmekte dedir.

PKK ya karşı nefret her gün artmaktadır. Böyle olmasına iktidarında katkısı vardır. Barış süreci döneminde doğu için. Yazılıp çizilenlere birazcık kulak verselerdi. Ve gereğini yapsalardı. Bu günkü durma gelinmezdi. Doğudaki olayları gündeme getirenlere bunlar kanla besleniyor denildi. Vatan haini ilan edildiler. Biz biliriz! Biz yaparız! Biz yaparsak olur! Alın görün geldiğimiz noktayı. Ülkeyi içersinden çıkılmaz hale getirdiniz. İstikrar dediniz bumuydu sizin istikrarınız. Şayet bu idi ise yerin dibine batsın böyle istikrar. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16- 01- 2016 Mustafa KOÇAL    

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44