Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YAŞAM TARZINA BASKI ARTIYOR

YAŞAM TARZINA BASKI ARTIYOR


 

İnsanların yaşam tarzına baskı her geçen gün artıyor. Bilhassa okullarda kız öğrencilere. Bu baskı bayan öğretmenler tarafından yapılıyor. Antalya da bir okulda bayan öğretmen erkek öğrencilerden oluşan bir ekip kuruyor. Bu ekibe talimat veriyor. Kısa etek giyen kızları önce kısa etek giymemeleri için ikaz edin. Yine kısa etek giymeye devam edenleri taciz edin” talimatı veriyor. Bir bayan öğretmenin bunu söylemesine akıl erdiremiyorum. Bu olay tacizcilere cesaret verecektir. Küçük yaşta tacize alışacaklardır. Okulda yaptıkları tacizden ceza görmedikleri için. Bunun böyle devam edeceğine inanarak dışarıda da bu tacize devam edeceklerdir. Bu bayan öğretmen yüzünden piyasada tacizciler türeyecektir.  Gelelim kız öğrencilerinin durumuna. Küçük yaşta taciz edildikleri için erkeklerden nefret edeceklerdir. Evlenmekten ürkeceklerdir.  Psikolojileri bozulacaktır. Bu olayı beyinlerinden atmadıkları için ruh hastası olma ihtimalleri doğacaktır. Sebep kim olacaktır? Bayan öğretmen değil mi? Bir öğretmenin görevi öğrencilerinin yaşam tarzına karışmak mıdır? Yoksa ilim öğretmek midir?

Gelelim Tokat da ki olaya. Yine bir okulda ki bayan öğretmenin kız öğrencilere söylediği sözlere. Kızlar hunharca öldürülen Özgecan'ın öldürülmesini protesto edilen bir eyleme katılmışlar. Buna sinirlene din dersi öğretmeni koşarak eyleme gittiniz. Zaten başınızı da örtmüyorsunuz. Size tecavüz etmek mubahtır. Sizin sonunuzda Özgecan gibi olacaktır” diye çıkışıyor. Bunu söyleyen din dersi öğretmeni olan bir bayan. Tecavüz etmek ne zaman mubah oldu. İslamiyet de tecavüzün mubah olduğunu ben duymadım. İslamiyet de tecavüz günahtır. Tecavüz ne olursa olsun mubah olmaz. Tecavüz olayında mubah asla söz konusu değildir. Bu düşüncede olanlar İslamiyet'e hizmet ettiğini düşünüyorsa. Bu İslamiyet'e hizmet değildir. Bilakis İslamiyet'e kötülüktür. Burada mubah kelimesinin anlamı zorladır”. Nikâhlı karı koca arsında dahi bu olay yoktur. Tecavüzde zorla sahip olmaktır. Bu duruma medeni kanunda da yer verilmiştir. Her nedense son günlerde bilhassa mut asıp görünümlü bayanlar bu tecavüz olayını çok dillendirmeye başladılar. Hem de çoğu da mubah kelimesini kullanıyorlar. Sosyal medyada yine böyle bir bayan utanmadan sıkılmada birileri için. Onlara tecavüz etmek mubahtır diyor. Bunları mut asıp görünümlü bayanların söylemesi bana tuhaf geliyor. Ve yine evlendirme danışmanı bir bayan. Ben kocama arkadaşımı teklif ettim.  Çok eşlilik serbest olmalıdır” diyor. Buların hepsi başını örtmeyenler ve mini etek giyenlere bir baskıdır. İnsanların giyim tarzlarına müdahalededir.  Hiçbir zaman kapalı olanlara bir müdahale olmamıştır. Nasıl onların giyim tarzlarına bir baskı gelmiyorsa, onlarda kapalı olmayanlara karsı tavır koymamalıdırlar. Sokaklarda birçok kara çarşaflılar dolaşıyor. Hiç kimse sen neden böyle giyiniyorsun diyorlar mı? Herkesin günahı da sevabı da kendisine aittir. Hiç kimsenin yaşam tarzına ve giyim tarzına başkalarının karışma ve baskı uygulamaya hakkı yoktur. Şunu da hatırlatayım. Tokat ta kızlara size tecavüz mubahtır diyen öğretmen. Başka bir yere tayin edilmiş. Yani mükâfatlandırılmıştır.

Bir şey ne kadar gündemi meşgul ederse o kadar cazip hale gelir. Kadın cinayetleri ve tecavüz gündemde kaldıkça, kadına şiddet ve tecavüz olayları artıyor. Aksine bunlardan devamlı bahsedenlerde iktidar yanlıları oluyor. 

Cumhurbaşkanı sigara konusunda, sigara içenlere mahalle baskısı uygulayın diyor. Cumhurbaşkanı balkonun camında sigara içen birisine laf söyledi. Belki o sigara içen söylediğin duymadı. Terbiyesiz cumhurbaşkanı söylüyor. Hala sigara içmeye devam ediyor” demişti. Ve o kişiye hemen ceza kesildi. Cumhurbaşkanı herkesi kendisi gibi güçlü görüyor olmalı. Sokakların halini bilmiyor. Sokakta kimseye gözünün üzerinde kaşın var demeye gelmiyor. Bunu bilmediği için sigara içene mahalle baskısı uygulayın diyor. Hadi birisi sigara içene sen utanmıyorsun sigara içmeye diye söylesin bakalım neler oluyor. Böyle bir olaya kalkan kaç kişi hastanelik olur biliyor musunuz?

Sokaklar pimi çekilmiş bomba gibi. Arabasını kaldırıma park eden birisine arabanı buraya park etme bile denemiyor. Durum böyle iken kalkacaksın sen sokakta sigara içmeye utanmıyormusuz diyeceksin. Herkes canını yolda bulmadı. Sokaklarda can pazarı yaşanıyor. İnsanların yaşam tarzlarına karışılıyor. Bilhassa okuldaki kız öğrencilere baskı yapılıyor. Bu okullarda yapılan baskı edep dışına taşıyor. Saygılarımla.

                                                          14 – 03 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44