Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YAZLIKTA EVİ OLANLARIN DİKKATİNE

YAZLIKTA EVİ OLANLARIN DİKKATİNE


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeni ile Balıkesir de olan seçmen kütüğümü Edremit de aldırdım. Bunu yapabilmek içinde epey zorlandım. Çünkü sabahın saatin 04.00 de Edremit nüfus dairesinin önünden sıraya girildiğini öğrendim. Balıkesir’e gitmeye karar verdim. Sonradan tekrar burada oy kullanmaya karar verdim. Sabah 08.00 de nüfus dairesine gittim. O günkü kontenjan 370 kişi ile dolmuş. Yarınki sıraya yazın dedim. Biz sıra yazmıyoruz dediler. Vatandaşlar sabah saat 04.00 de geliyor. Kendileri sıra yapıyor dediler. Tanıdığım bir arkadaş iki numara almış. Şans eseri numara buldum. Müracaatımı yaptım. Nüfus dairesinden aldığım belgeyi seçim kuruluna götürdüm. Oraya müracaatım yaptım.  Seçmen kartınız Akçay muhtarlığına gelecek oradan alırsınız dediler.

Ben bu işlemleri 07- 07- 2014 tarihin yaptım. Ayın 9 da son gün idi. Bu işlemleri yaptıramayan binlerce kişi vardı. Bir hafta sonra Balıkesir deki kızıma telefon ettim. Kızım internetten bak. Seçmen kütüğümüz Edremit de gelmiş dedim. Esas mesele bundan sonra başladı. Kızım baba bizim evde bir kişi gözüküyor dedi. O belgenin çıktısın al gelirken getir dedim.

1981 senesinde aldığım evimde Salih erikli diye birisinin ikamet ettiğini gördüm. Bu evi hiçbir zaman kiraya dahi vermedim. Doğru muhtara gittim. Durumu anlattım. Muhtar biz 5 senedir liste yapmıyoruz. Bizden bu yetkiyi aldılar nüfus dairesine gideceksiniz dediler. Geçen sene kapıma icra memuru geldi. Bir isim söyledi. Burada böyle birisi yok dedim. Benim bu beyanımı yazdı bana imzalattı. Bu arada artık aranan kişinin ismini öğrendiğim için. Yine postacı ihbar mektubu getirdi. Kardeşim bu adam burada oturmuyor. Bende bu adamı arıyorum dedim. Apartmanda devamlı oturan bir arkadaşa sordum. Bu adamı devamlı gelip soruyorlar dedi. Hemen karakola gittim. Durumu anlattım. Bu adam devamlı aranan birisi imiş, ben bu kişiden şikâyetçiyim dedim. Size şikâyet dilekçesi vereceğim dedim. Nasıl oluyor da bu adam benim evimde ikamet ediyor. Karakolda konuştuğum amir. Sen nüfus dairsine gideceksin. Bu adam senin dairenin boş olduğunu öğrenmiş. Ben burayı kiraladım demiştir dedi.

Elimdeki belge ile nüfus dairesine gittim. Bu kişi benim dairemde ikamet ediyor gözüküyor. Ben böyle birisini tanımıyorum dedim. Bakalım dediler bilgisayara girdiler. Bizde böyle birisi gözükmüyor dediler. Pekiyi bu belge ne dedim. Bunu seçim kuruluna soracaksınız. Bizde gözükmüyor onların kayıtlarında gözüküyor dediler. Ben önce buraya müracaatımı yaptım. Sizin verdiğiniz belge ile oraya gittim. Şimdi bana oraya gideceksin diyorsunuz. Bu bana mantıklı gelmiyor. Bu sorunu çözecek olan burasıdır dedim. Birde geçmiş yıllara bakalım dediler. Meğer bizim misafir 2011 senesinden beri bizim evde ikamet ediyormuş. Pekiyi bu buraya nasıl kaydedilmiş? Diye sordum. Bize ben burayı kiraladım diye müracaat etmiş bizde daire boş diye kaydetmişiz dediler. Bir kontrat getirmeden nasıl kaydediyorsunuz?  Diye sordum. Kanun daire boşsa kaydedilir diyor, dediler.  İyi güzelde bu adam 2011 sensinden beri benim dairemde ikamet ediyor gözüküyor. Vergi dairesi arama tarama yaparken benim dairemde bu kiracıyı görüp. Beni vergi kaçırmakla suçlayıp, vergi tahakkuk ettirirse ne olacak dedim. Cevap veremediler. En sonunda Akçay muhtarlığına gideceksin. Biz onlara her ay form gönderiyoruz. O formu doldururken bu şahsı sizin hanesinden düşürsünler dediler. Muhtar bu gün yokmuş. Bakalım yarın ne ile karşılaşacağım. Bu kişiyi benim hanemden düşürseler dahi. İleride olabilecek olaylara karşı tedbirimi almak için Edremit emniyetine bir dilekçe vereceğim. Bir kişiyi adresinde bulamadıkları zaman resmi evrakları muhtarlara teslim ediyorlar. Böyle olunca da arananlar bulunamıyor. Benim hanemde oturan kişiyi bir senedir bulamıyorlar. Kaçaklar, arananlar demek ki böyle yerlerde saklanıyor. Muhtarlıklardan adreslerde oturanların listesinin kaldırılması bana göre hatadır. Nüfus dairelerinin kontrat sormadan ben burayı kiraladım diyen herkesi kayıt etmesi yanlıştır. Aranan bir kişiyi karakola bildirmeme rağmen hiçbir işleme tabi tutmaması doğru değildir. Bu durumda icra memurları benim evimin kapısını kırıp girseler kimseye bir şey olmayacak olan bana olduğu gibi vergi dairesi benim kiraya verdiğimi düşünüp birde vergi tahakkuk ettirirlerse işin tuzu biberi olur. İşin yaksa mahkemelerde uğraş. Ben ülkenin çivisi çıkmış diye boşuna demiyorum. Yazlıkta evi olanlar gidin nüfus dairesinden evinizde oturan var mı kontrol ettirin. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları! Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24 – 07 – 2014 Mustafa KOÇAL

Not: Şehit olan üç askerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabırlar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun.

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44