Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YEDİ KİŞİ ÜLKENİN KADERİ İLE OYNADI

YEDİ KİŞİ ÜLKENİN KADERİ İLE OYNADI


6 Mayıs 2019 bu tarih, tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçmiştir. Bu tarihi önemi hale getiren 7 hâkimdir. AKP´nin İstanbul büyük şehir belediye başkanlığı seçiminin yenilenme isteğinin görüşüldüğü toplantıda. Bu 7 üye hiç konuşmamıştır. Kendilerine yöneltilen sorulara dahi cevap vermemişlerdir. Oylamaya geçildiğinde Seçimin yenilenmesi isteğinin kabul edilmesi doğrultusunda evet oyu kullanmışlardır.

İşte bu 7 kişi hukuku ayaklar altına almışlardır. Bu 7 hâkim neden konuşmadılar? Geçmişe giderek buna cevap arayalım. Adanan Menderes ve arkadaşları İmralı da yargılanırken Menderesin hâkime bir sorusu üzerine, Hâkim ?sizi buraya hapsedenler öyle istiyor? demiştir. Bu 7 hâkimi YSK atayanlar öyle istemiş olabilir mi? Birde şu var. Kendilerine yöneltilen soruların doğru olduğunu bildikleri için. Dilimizle bu yanlışı ikrar etmeyelim.

Ancak oyumuzla ikrar edelim diye düşünmüş olabilirler. Nasıl düşünürlerse düşünsünler. Tarihi gerçekler her zaman önlerine gelecektir. Yine tarihten size iki olayı söyleyeyim. 1960 darbesinden sonra Demokrat partililerin çocuklarına bunlar düşüklerin çocukları denilmiştir. İkincisi şimdi İzmir belediye başkanı seçilen başkan aday olduğunda, babası böyle kararlar vermiştir. Böyle birisinin çocuğunu aday gösterdiler diye iktidar mensupları eleştirmişti. İleride bu 7 hâkimlerin çocuklarına da ayni şeyleri söyleyeceklerdir. Çünkü bu 7 kişinin evet oyu vermeleri çok kişiyi mağdur etmiştir. Seçmen iradesi yok sayılmıştır.

Verilen karar nedir? Sandık kurullarına kamu personelinden başkaları atanmasıdır. YSK seçim kurullarına yetki vermiş. Sandık kurullarına kamu görevlisinin yetmediği yerlerde. Başka kişilerde atanabilinir diye yetkiyi vermiş. Sandık kurullarına itiraz edilme süresi 2 Mart tarihinde sona ermiş. Bu kamu görevlilerinden başkalarının atanması emri YSK tarafından verilmiş. Şimdi bu emri YSK vermemiş gibi karar veriyor. Bu YSK´nın kendisini inkâr etmesi demektir. Türkiye dünyada ilklere imza atan bir ülke olmuştur. Bizdeki başkanlı sistemi gibi bir sistem başka ülkelerde yok. Zaten bunu kendileri de itiraf ediyor. Ne dediler?

Türkiye modeli bir başkanlı sistemi olacak demediler mi? Ne tekim oldu da. 4 seçim pusulasını bir zarfa konduğunu ben ilke defa gördüm. Plana bakın? Bu 4 seçim pusulası olayı nereye getirdi görüyor musunuz? 4 seçim pusulasının içersinden. Yalnız büyükşehir belediyesinde yolsuzluk yapılmış. 3 tanesi tertemiz. Kirli olan tek pusula büyük şehir pusulası. Bu olaya bırakın insanları kargalar bile güler.  Şimdi ben bu 7 kişinin yerinde olmayı hayatta istemem.

İnsanların bakışlarından rahatsız olacaklar.  Toplum içerisinde kendilerini dışlanmış olarak görecekler. Bu yenilenen seçimden dolayı olacak olumsuzluğun sorulusu olacakları için. Vicdanları kendilerini devamlı rahatsız edecektir. Çünkü tarih sayfalarında kendilerinden ülkeye zarar veren kişiler olarak yer aldılar. Kul hakkı bunlar tarafından gasp edilmiştir. Bazı kişilere zulüm edilmiştir. Bu dünya gelip geçididir. Esas öbür dünya önemlidir. Allah her şeyi af ederim. Fakat iki şeyi af etmeyeceğini buyuruyor.

1- Şirk koşanı. 2- Üzerinde kul hakkı olanları af etmeyeceğini buyuruyor. Bu 7 kişide seçmenlerin hakkı vardır. Bunlardan nasıl helallik alacaklar? Ayrıca Allah ben kendime zulmü haram kıldım. Size de haram kıldım. Birbirinize zulüm etmeyin diye buyuruyor. Bu dünyada rahat edebilmek için. Ahretlerini karartmışlardır. Madem böyle bir karar alıyorsunuz? İstanbul seçiminin hepsin yenide yaptırsaydınız. Hiç değilse biraz su götüren tarafı olurdu. Fakat tek seçimin su götüren bir tarafı yok.

Yenilenecek seçimi yine İmamoğlu kazanırsa ne olacak? Türk milleti daima mağdurun yanında yer alır. Normal şartlarda yapılacak bir seçimin galibi İmamoğlu olacaktır. Hem de fark daha fazla olacaktır. Ellerindeki belediyeleri kaybetmekten korktukları için. Yalnız büyük şehrin yenilenmesini istemişlerdir. Allah mazlumun yanındadır. Şayet AKP seçimi alırsa 5 Mayıs bayram ilan edilir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10-05- 2019 Mustafa KOÇAL      

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44