Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YENİ İKTİDAR ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

YENİ İKTİDAR ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN


Seçim derken seçimi kazasız belasız geçirdik. Sevinecek bir durum varsa seçimin sükûnet içerisinde geçmesidir. Bazı felaket tellallarının beklentileri gerçekleşmedi. Gelelim seçim neticelerine. Millet muhalefeti cezalandırdı. Ben size tarihi bir fırsat verdim. Siz bunu değerlendiremediniz diyerek faturayı muhalefete kesti. Bahçelinin anlamsız tutumu MHP seçmenini küstürdü. MHP´nin seçmeni AKP´ye kaydı. Şimdi en önemli olan HDP´nin oylarının da AKP´ye gitmiş olmasıdır. Vatandaş son dönemde AKP´nin kulvar değiştirerek. Terörü bitireceğim demesine inanarak. Oylarını HDP yerine AKP´ye verdi. Anlaşılması çok zor olan bir olay bu kadar teröre kurban verilen bir dönemde AKP´nin oylarını artırmış olmasıdır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durumda iktidar partisinin 5 ay gibi kısa bir dönemde oylarını artırması mümkün olmaz. Bazı kaynaklar AKP ile PKK anlaştı iddialarının gerçekliğine inanmak mümkün değil. Fakat son günlerde PKK´nın eylemlerine ara vermesi kafaları bir nebze olsun karıştırıyor.

AKP´nin bu seçimde tek bir amacı vardı. Tek başına iktidar olmaktı. Bu amacına nail oldu. Bu tek başına iktidar olması başkanlık sistemine yetecek midir? Burada sorun var. Şimdi millet iradesine saygı göstermek gerek diyecekler. İyide 7 Haziran da yapılan seçimlerde millet iradesine neden saygı gösterilmedi? Bu seçimlerde cumhurbaşkanının rolü çok büyük olmuştur. Önce ülkeyi erken seçime götürmek için. Koalisyon kurulmasını engelledi. CHP ye bütün teamülleri görmezlikten gelerek. Hükümet kurma görevi vermedi. Bu durum millet iradesine saygısız değil midir?  Cumhurbaşkanı böylelikle seçim hükümetinin kurulmasını sağlamıştır. Ayrıca bu seçimlerde cumhurbaşkanı muhtarları guruplar halinde toplayarak. Miting yapmaktan daha etkili bir çalışmayı yürütmüştür. Bu seçimlerde ekonomik vaatler bolca verilmiştir. Şimdi verdikleri vaatlerinin arkasında durabilecekler midir? Şimdi ülkede demokrasi diye bir şey kalmadı. Bu seçim sonuçlarına göre. Bu ülkeye demokrasi geri gelecek mi? Ben demokrasinin tekrar geri geleceğine inanmıyorum. Davutoğlunun konuşmasını dinledim. Söylediklerinin uygulanması çok zor gözüküyor. Cumhuriyet kazandı! Demokrasi kazandı! Millet kazandı diyor. Şimdi hangi millet kazandı. Türk milletimi bu millet mi kazandı? Cumhuriyetle ters düşen bir düşünce ortada iken cumhuriyet nasıl kazandı? AKP milletvekili adaylarından birisi bir bayan, ?29 Ekimi yas günü. 10 Kasımın bayram ilan edileceği günler gelecek? diyor. Bu söylem göre Davutoğlunun cumhuriyet kazandı demesinin hiçbir anlamı kalmıyor. Demokrasinin kazanması demek demokrasi geri gelecek demektir. Buna saray ne diyecek. Demokrasi geri geldiğinde geride kalan dönemin hesabı verilir. Geride kalan dönemin hesabı verilebilinecek mi? Cumhurbaşkanı başkanlık sistemi istiyor. Fakat tek başlarına yeni anayasayı meclisten çıkaracak çoğunluğu ulaşamadılar. 330 milletvekili almış olsalardı. Referanduma götürebilirlerdi. Buna da ulaşamadılar. Onun için davutoğlu bu konuda sıkıntı yaşayacaktır. Bu seçim bütün tahminleri alt üst etmiştir. Bu konuda uzman olanlar dahi bu işe inanamadıkların dile getiriyorlar. Şimdi sokağa çıkın 2 kişiden birisi AKP´ye oy verdiğine göre. Sorun ben vermedim diyeceklerdir. Bunu geçtiğimiz senelerde yaşadık. Düşünüyorsun bu halk bu kadar olanları göremedi mi? Şu 5 ay içerisinde 250 ye yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunların 120´si asker ve polisimizin şehit olmasıdır. Vatandaş teröre mi evet dedi? Şimdi başbakanın Ankara olayından sonra anket yaptırdık. Oylarımız 4 puan artı demesi demek ki doğru imiş. Acaba vatandaş orada hayatlarını kaybedenleri PKK yandaşı olarak mı gördü? Çünkü o günkü barış mitingine HDP de katılmıştı. Sağlık bakanının dediği doğru çıktı. Ne demişti? ?Biz cumhurbaşkanı seçeceğimize başkan seçseydik. Bu günkü olaylar olmazdı? demişti.

Şimdi başbakan ile cumhurbaşkanı arasındaki ilişkiler nasıl olacak. Cumhurbaşkanı hükümetin her şeyine karışacak mı? Kumanda kimde olacak. Çünkü AKP´nin milletvekili listesinin çoğunluğu cumhurbaşkanına yakın isimlerden oluştuğu biliniyor. Başkanlık sistemi için ne gibi bir adım atacaklar? HDP ile anlaşma yapabilirler mi? Ben milletin korkuyu yendiğini gözlemlemiştim. Fakat bu akşam yanıldığımı gördüm. Artık bundan sonra AKP istediği gibi hareket edecektir. Basına baskı daha da artacaktır. Yandaş olmayanlara baskı artacaktır. Ayrımcılık daha artacaktır. Bundan sonra bazı olayların üzerine daha fazla gidilecektir. Telaffuz edemedikleri bazı şeyleri daha açık telaffuz edeceklerdir. Taraf olmayanlar bertaraf olacaktır. Seçim neticeleri ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01- 11- 2015 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44