Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YENİ YILA GERGİN GİRDİK

YENİ YILA GERGİN GİRDİK


Bir yılı gergin geçirdik. Ümitlerimizi yeni yıla taşıdık. Fakat daha yeni yıla bismillah demeden. Ülkenin üzerini ortamı geren bulutlar kapladı. Çıkarılan KHK kararname yüzünden ülke gerilime sürüklendi. Siyaset Nedir? Devlet işlerini yönetmek, düzenlemek ve millete hizmet etmektir. Fakat bizde siyaset bambaşka bir şekil almış durumdadır.

Ülkeyi yönetmekten ziyade insanları birbirine düşman etmek, ayrımcılık yapmak, kendisinden olmayanları horlamak, aşağılamak, bencillik yapmak, herkesi kendileri gibi düşünmeye sevk etmek şeklinde bir siyaset oluşturulmuştur. İnsanları siyasete özendirmek yerine. Siyasetten soğutmak olmaz olsun böyle siyaset deme noktasına getirdiler. Biliyoruz! 15 Temmuz da erken seçime hazırlanıyorsunuz.

Amma siyaseti bu noktaya getirerek seçime gitmek ne kazandıracak? Ülkede demokrasi diye bir şey kalmadı. Meclis tamamen dışlandı. Ülkenin yararına olacak araştırma komisyonları kurulamıyor. Hâlbuki demokrasilerden muhalefet demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. İktidar iki koldan seçim propagandası yapıyor. AKP genel başkanı ve başbakan her gün bir yerlerde seçim mitingleri yapıyor.

Her ikisi de ülkenin hiçbir sorununa çare olacak konuşma yapmıyor. Gündem seçim mitinglerinin en önemli propagandası muhalefeti hedef almaktır. O kadar onur kırıcı hakaretler ediliyor ki? Ağızlana geleni söylüyorlar. Cibilliyet meselesi, karakter meselesi gibi sözler söylenerek kişiler aşağılamaya çalışılıyor.

Hiç kimse 15 Temmuz kalkışmasını tasvip etmez. Şayet tasvip etmiş olsalardı. Demokrasi nöbetinde meydanları doldurmazdı. Fakat 15 Temmuzun yarattığı mağdurlar var. İki tarafın mağdurlarını da korunması gerekir. Böyle olaylarda her iki taraftan da mağdurların olması normaldir. Fakat iktidar öyle bir propaganda sistemi uyguluyor ki? Propagandasını muhalefet üzerine kurgulamış. Ve çok ağır sözler söyleniyor. Amaç ortamı germektir.

Ortamın gerilmesinin kimseye faydası olmaz. Olan ülkeye olur. Çünkü gergin ortam milleti birbirine düşman eder. Madem seçim propagandası yapıyorsunuz. Yaptıklarınızı ve yapamadıklarınızı millete anlatın. Bunları anlattıkları zaman milletten alkış almayacaklarını bildikleri için. Muhalefete yükleniyorlar. Bu millete de akıl erecek gibi değil. Bir ülkenin ana muhalefet liderine hakaret ediliyor. Meydandan alkış tufanı kopuyor. Ben böyle bir durumu çok yadırgıyorum. Bu gün ona ise yarın sana olabilir bunu da düşünmek gerekir. Alkış olumlu şeylere yapılır. Olumsuz şeylere alkış yapılmaz.

16 Nisan referandumda vatandaşa verdiğiniz vaatlerden neden bahsetmiyorsunuz? Benim bildiğim seçim propagandalarında iktidar yaptıklarından ve yapacaklarından bahseder. İktidar bunlardan bahsedeceği yerde muhalefeti hedef tahtasına koymuş. Devamlı kuru sıkı ile ateş ediyor. Hani başkanlık gelecek terör bitecekti? Ülke uçacaktı? Ekonomi şahlanacaktı? Bunların hiç birisi olmadığı gibi, tam tersi oldu. Terör bitmedi. Birçok şehit verdik. Terör olayları aynen devan ediyor. Ülke uçacaktı uçtu mu? Ne gezer? Kâğıt üzerinde uçmuş gibi gösteriliyor. Verdikleri sözleri yerine getirmiş gibi göstermek için. Avrupa da tarımda birinciyiz diyerek millet kandırılıyor.

Et ithali yapılıyor. Tarım ürünleri ithali yapılıyor. Saman ithal ediliyor. Tarımda Avrupa birincisi olan ülkeye bakın. Doğru söylüyorlar ülke uçtu. Enflasyon uçtu. Zamlar uçtu, uçmaya da devam ediyor. Ekonomi bakanı İhracat patlaması oldu diyor. İhracat patlaması oldu da cari açık nerenden geliyor. İktidar seçim propagandası yapıyor. Bunları anlatamıyorlar. Önce yaptıklarını da anlatamıyorlar. İki köprü yapıldı. İkisi de yap işlet modeli ile yapıldı. Geçiş garantisi verdikleri için. İki köprüde zarar ediyor. Bunu da vatandaşa anlatamıyorlar. Onun için en geçerli yol muhalefeti seçim malzemesi yapmak.

Yatıyorlar kalkıyorlar ey Kılıçdaroğlu diye başlıyorlar. Aşağılama, horlamaya ve milletin sözünde küçük düşürmeye. Fakat Kılıçdaroğlu onlar saldırdıkça puan topluyor. Vatandaş Kılıçdaroğlun´dan başka bu ülkenin sorunu yok mu? Diye soruyor. Man adasından bahseden yoktu. AKP genel başkanın ?eline almış paçavraları sallıyor. Hepsi sahte diyor. Belgelerde okuduğunu bile anlayamıyor. Bu kadar cahil? diyor.

Pekiyi AKP genel başkanı bu belgeler konusunda ne demişti? Onlara bir bakalım mı? 1- Giden para yok. Gelen para var. 2- Oradaki şirketi satmışlar, onun parası gelmiş. 3- Yurt içinde bir bankadan diğer bankaya para transferi yapılmış. 4- Şimdide belgeler sahte deniyor. Kılıçdaroğlu üç konuda iktidarı köşeye sıkıştırdı. 1- Man adası konusu. 2- Zarrab konusu (araştırma komisyonu kuralım dedi? AKP tarafından ret edildi. 3- Mecliste Yunanistan´ın işkâl etiği 18 adayı gündeme getirdi.

İktidardan ses çıkmadı. Tekrar bir yerde yaptığı toplantıda dile getirdi. Bu sefer başbakan bu konuya değindi. Kılıçdaroğlu iktidarı bu konularla eleştiriyor. İktidarda Kılıçdaroğlu´nu terör örgütü ve FETÖ örgütü diliyle konuşmakla eleştiriyor. Sizce hangisi daha mantıklı geliyor. KHK yüzünden ülke yeni yıla gergin girmiştir. Ve bu gerilim gün geçtikçe daha da artıracağa benziyor. Bu konuya devam edeceğim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   01-01-2018 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44