Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN


Bu gün 2015 yılını tamamlayıp. Yeni yıl olarak 2016 yılına adımımızı atacağız. 2015 senesine başlarken yeni yılın iyiliklerle güzelliklerle geçmesi hepimizin temennisi olmuştu. Ne yazık ki 2015 senesi tarih sayfalarında kötü bir yıl olarak yer alacaktır. Bu sene içersinde iki genel seçim geçirdik. Bu iki genel seçim ülke açısından. Kaybedilmiş bir yıl olarak hafızalarımızda yer edecektir. Acıların, hüzünlerin, gam ve ızdırabın tavan yaptığı bir yıl olmuştur. Terörün tavan yaptığı buna bağlı olarak şehit sayımızın. Son senelere göre daha fazla olduğu bir yıl olarak kayıtlara geçecektir. Komşularımızla aramızın bozulduğu bir yıl olmuştur. Dostların düşman, düşmanların dost olduğu bir yıl olarak tarih sayfalarında yerini alacaktır. Sokağa çıkma yasağının bolca konduğu bir yıl olarak hafızalarda kalacaktır. Ülke olarak darbe üzerine darbe yediğimiz bir yıl olarak anılarda kalacaktır. Ülkenin kaderini değiştirecek 7 Haziran seçimlerinin. Muhalefet partileri tarafından iyi değerlendirilememesi yüzünden ülkenin geleceğinin endişe verici bir duruma geldiği unutulmayacak olaylar Arassında yerini alacaktır. AKP açısında hüzünlü bir seçimin arkasından, zaferle neticelen ikinci seçimin yaşandığı bir yıl olarak hafızalarda kalacaktır. Geride bırakacağım yılda unutulmayacak çok olay oldu. Bırakacağımız yılı yaşayıp bu günlere geldiğimiz için. Allaha şükrederek. Yeni gireceğimiz yılda nelerle karılaşacağımızı Allah bilir.

Yeni yıldan beklentilerimizin gerçekleşmesi içinde Allaha dualarla niyazda bulunalım. Önce yeni yılın dünya ya ve ülkemize hayırlara vesile olmasını Rabbim den niyaz ederim. 2016 senesinin 2015 de farkı olmayacağı daha bu günlerden bellidir. Önce şunu iyi idrak etmemiz gerekir. Geleceği belirlemek milletin elindedir. Kendi geleceğimizi kendimizin belirleyeceği son senede olabilir. Geçmişte yapılan hataları tekrarlamayıp. Tercihlerimizi ülke ve çocuklarımızın geleceği için belirler isek. Geleceğimize yön vermiş oluruz. Aksi takdirde kendi elimiz ile ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atmış oluruz. Çünkü 2016 senesi içersinde yeni anayasa ve başkanlık sistemi için şimdiden düğmeye basılmıştır. Bu konuyu zamanı geldiğinde  bu konuda açıklama yapacağım. Millet olarak 2016 yılından beklentilerimiz ne olmalıdır. Yeni yılda 2015 de yaşadığımız olayların yaşanmaması temennimizdir. Rabbim bizlere acılı, hüzünlü, kederli günler görmeyi nasip etmesin. Anaların, babaların, eşlerin, çocukların ağlamadığı, bular ile birlikte milletin ağladığı günler göstermesini Rabbimde niyaz ederiz. Ülkemiz üzerinde dolaşan kara bulutları Rabbim kaldırarak güzel günler göstersin.  Dostça, kardeşçe, güzel günler görmeyi nasip etsin. Hiçbir askerimizin, polisimizin bırakın şehit olmalarını. Burunlarının dahi kanamadığı günler göstermeyi nasip etsin. Yöneticilerimizin aklıseliminin öne çıktığı bir yıl olması temennimizdir.

Yeni yılın ülkemiz, milletimiz için. Hayırlara vesile olmasını dilerim. Milletimizin, okurlarımın, demokrat gazetesi ailesinin, bütün basın mensuplarının ve Balıkesir halkının yeni yıllarını kutlarım. Allah sağlıklı, mutlu ve sevdikleri ile birlikte nice yeni yılar kutlamalarını nasip eder, inşallah. Üç tarafı doğal güzelliği olan, denizlerle çevrili bu ülkemizin dört tarafının dostlarımızla çevrili olarak görmek en büyük amacımızdır. Rabbim bizler o günlerde göstermeyi nasip etsin. Sözde değil. Özde tek dil, tek bayrak, tek vatan, tek millet olmayı görmek hepimize nasip olsun. Barışın sevginin, saygının en üst seviyeye çıkmasına vesile olan yeni bir yılı özlemini arzulayanların yılı olmasını dilediğimiz. Yeni yıl hoş geldin! Sefa geldin! İnşallah ülkemiz ve milletimiz için.  Hayırlarla gelmişsindir. Yeni yılınızı tekrar kutlar. Yeni yılın hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30 ? 12 -2015 Mustafa KOÇAL

  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44