Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YENİ OLUŞUM

YENİ OLUŞUM


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlke, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bu günlerde yeni oluşum diye bir kavram atıldı. Yeni parti kuracaklarmış.  Bu yeni oluşumun eseri olacak siyasi parti. Hemen iktidar olacakmış gibi bazı kişilerin partilerinden istifa edip. Bu oluşumda kendilerin yer arama sevdasına düştüklerini duydum. 12 senedir AKP’nin karşısında yeni bir oluşum gerçekleştiremeyenler. AKP’nin inişe geçeceğini zannederek böyle bir oluşum ortaya attılar. 2002 de olduğu gibi yeni oluşumun tutacağını zannediyorlar. 2002 senesinde bu gün Tayyip Erdoğan’ın karşısında olan gazeteler. O gün Tayyip Erdoğan’ı devamlı piyasaya pompaladılar. Kimlerdi bunlar cemaati destekleyen basın kuruluşları idi. Şimdi yeni oluşumu oluşturacak olanlar. Hangi basından destek alacaklar. Artık basın desteği olmayan bir oluşumun meclise girmesi dahi mucizelere bağlıdır.

AKP’nin kökü milli selamet partisidir. Bunlar Erbakan döneminde mücahit idiler. Sonra sandıklarda müşahit oldular. Sonra müteahhit oldular. Şimdi her şeye muktedir oldular. Ayrıca biz önce zengin olacağız sonra iktidar olacağız dediler.  Zengin oldular cemaatleri de arkalarına aldılar iktidar oldular. Süleyman Demirel o zaman “ bunların çok parası var. Arkalarında cemaatler var. Seçimlerde o paralarla yapacaklarını aklımın ucundan dahi geçirmek istemiyorum” demişti. Ne tekim dediği gibide oldu. Şimdi birileri yeni oluşum başlatıyor. Allah çarşınıza Pazar versin. Ülkede parti enflasyonu var. Böyle bir dönemde parti kurmak AKP’nin ekmeğine yağ sürmektir.

Zaman ben olayımda bir olayım zamanı değildir. Biz olalım bende içersinde olayım zamanıdır. Ülkeye hizmet etmek isteyenler. Köklü bir partinin çatısı altında toplanmalıdır. Ülkeye hizmet etmeyi amaçları varsa bu yol denenmelidir. Aksi takdirde hüsrana uğrarlar. Kedi her zaman kaymak yemez. Bazen de önüne konanı yer. Güçlü olmak için birleşmek gerekir. Güçlü olabilmek için para gerekir. Maddi yönden ne kadar güçlü olursanız olun. AKP’nin para gücüne ulaşmak mümkün değil. Yeni kurulacak parti illerde ve ilçelerde teşkilatlarını kuracak. Bu teşkilatları kurmak maddiyata dayanıyor. Bu parayı buldunuz. Sizin elinizde kalan para sadaka kültürüne alışmış olanları doyurmaz. Ne makarnacıları, ne kömürcüler, ne beleş gıda alanları doyuramaz. Onun için para gücünüzde yeterli olmayacaktır.

Yapılacak iş güçleri birleştirmektir. Düşünceleri, fikirleri birleştirmektir. Biz demokrat partililer olarak. Ne kadar çabaladı isek. Ne basında nede görsel basında yer bulamadık. Para ile dahi büyük TV kanallarının birisine genel başkanımızı çıkarmadılar. Kendi imkânlarımızla bir şeyle yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz da. Tabela partisi değiliz. Bütün illerde teşkilatımız var. Bu gün seçime giren çok partinin kayıtlı üye sayısı 500’zü geçmeyen partiler var. Bizim üyemizde var. Teşkilatlarımızda var. Ayrıca kadrolarımızda var. Teşkilatı ve kayıtlı üyesi olmayan partinin kadrosu da olmaz. Siyasette babanın oğluna dahi güvenmeyeceksin. İşte DP’ye genel başkanlık yapanlar. Birisi vardı! İsmini dahi söylemek istemiyorum. AKP’ye söylemedik laf bırakmadı. Bizi satı AKP’ye gitti. Tayyip Erdoğan için neler söyledi. Şimdi Tayyip Erdoğan için ila nihayet ülkemizin başında olacaktır diye methiyeler düzüyor. Yine birisi vardı DP de genel başkanlığı bıraktığı gibi MHP’nin kadrolarına geçti. Daha sayayım mı? Onun için siyasette babanın oğluna dahi güvenmeyeceksin. Ancak partinin tabanından yetişip gelen ve kendisini siyasette kabul ettirmiş birisi olacak.

Yeni oluşumun başında kim vardır belli değil. Partinin kadrosu nasıl kurulacak. Hiçbir şeyi belli olmayan bir oluşumun içersinde yer almak için. Partilerinde istifa edip oluşumda köşe kapmaya çalışanlara tavsiyem. Yanlış yapıyorsunuz. Bu ülke artık yanlış hareketleri kaldıracak durumda değildir. 2015 seçimleri Türkiye’nin geleceği için çok önemlidir. Türkiye cumhuriyetinin geleceği bu seçimlere bağlıdır. Çünkü AKP 330 milletvekili çıkarırsa. AKP kendi anayasasını yapacaktır. Yapacağı anayasadan neler olmayacak. Neler olacak bunları bilmek için kâhin olmaya gerek yok. Başkanlık sistemine geçilecek. Tek adamlık devri başlayacak. Rejim değişikliğine gidilecek. Daha ne söyleyeyim. Bunların olması demek AKP’nin emellerine kavuşması demektir. Son pişmanlık para etmez bırakın yeni oluşumu falan köklü bir partinin çatısı altında birleşin. Gücünüzü birleştirin. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  04 – 09 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44