Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YENİ TÜRKİYE

YENİ TÜRKİYE


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yudumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Tayyip Erdoğan Türkiye’yi eskitti yeni Türkiye oluşturacak. Tayyip Erdoğan’ın bir sözünü hatırlatmak istiyorum. Diyarbakır da yapılan bir toplantıda Barzani, İbrahim Tatlıses, şivan perver’in de hazır bulunduğu o toplantıda halka hitap ederken. “ dağdakilerin aranızda olduğu yeni Türkiye’yi hep birlikte göreceğiz” demişti. Dağdakilerin eve döndüğü, Öcalan’ın af edildiği Türkiye yeni bir Türkiye mi olacak? Ülke otoriter bir rejime doğru gidiyor. Otoriter rejimler güç gösterisi yapılarak sağlanır. Vatandaşlar üzerinde baskı uygulayarak gelişir. Demokratik eylemlere izin verilmez. Meydanlara çıkanlar polisin aşırı güç kullanımı ile engellenir. Yine Tayyip Erdoğan’ın bir sözünü hatırlatacağım. 29 Ekim 2012 senesinde Ankara ulusta ilk kurulan meclisin önünde cumhuriyet bayramı kutlamak isteyenlere Ankara valisi izin vermedi. Ankara’ya girişler engellendi. Vatandaşlar ulus meydanına sokulmadı. Vatandaşlar polise direnmeye başladı. Bu arada barikatlar kaldırıldı. Bayram kutlamasından sonrada orada toplananlar anıt kabir’e yürüyeceklerdi. Buna da izin yoktu. Polis buna da engel olamadı. Bu olaylardan sonra Tayyip Erdoğan “polis görevini yapamadı. Biz bu ülkeyi bu günlere çift başlılıkla getirmedik” diyerek. Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sitem etmişti. O gün otoriter rejimin baskısından vatandaşı Cumhurbaşkanın kurtarmıştı.

Şimdi Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayıdır. Şayet seçildiğinde bu otoriter rejimin uygulamasında tek kişi olacaktır. Yeni Türkiye dedikleri işte böyle bir Türkiye olacaktır. Dağdakilerin eve döndüğü, Öcalan’ın af edildiği yeni Türkiye’nin tek adamı Tayyip Erdoğan olacaktır. Tayyip Erdoğan seçim bildirgesini açıklarken yeni Türkiye’nin nasıl olacağını da açıladı. Ufku geniş bir yeni Türkiye olacak. Ekonomisi gelişmiş, vatandaşı refah içersinde ve mutlu bir Türkiye olacakmış. Pekiyi 12 senedir bunları yapmak istediniz de size engel olan mı oldu? Özgürlükler artırılacakmış. İyide iktidarsınız meclisten her istediğiniz kanunu kaba kuvvet kullanarak çıkardınız. Neden özgürlükleri genişleten tedbirleri almadınız da cumhurbaşkanı olduktan sonra yapacaksınız. Sanayide kalkınma olacak, üretim artacakmış. Bir iktidarın görevi üretimi artırmak değil midir? Üretimin artmasına sağlamak için tedbirler almanıza birileri engel mi oldu?  Bir zamanlar ülkede herhangi bir olay olsa. Olay ya derin devlete fatura ediliyordu. Ya da terör örgütlerine mal ediliyordu. Sonra birden bire Ergenekon çıktı ortaya. Bu seferde her olay Ergenekon örgütüne mal edilmeye başlandı. Şimdi olaylar değişik bir durum aldı. İktidarın kurulduğu günden beri birlikte can ciğer kuzu sarması olduğu, cemaatle araları bozulunca şimdi bütün olayların kaynağı cemaat oldu. Başbakanın değimi ile paralel yapı bütün olayların baş aktörü oluyor. Yani olan olaylardan paralel yapı sorumlu tutuluyor. Ülke öyle bir duruma geldi ki. İstenmeyen insanlara suç isnat edildi. En kolay suç isnat etme yöntemi örgüt üyesi olmak. Bundan böyle yönetimde olanlarla ayni düşüncede olmayanlar bertaraf edilecektir.

12 senede yapılması gerekenler yapılmıyor. Şimdi cumhurbaşkanı olduktan sonra yapılacakmış. Tek adamlık sistemi ile her şey yapılabiliniyorsa. Dünya bu sistemi keşfedememiş demek ki. 12 sene iktidarda olacaksınız sanayiyi geliştiremeyeceksiniz cumhurbaşkanı olunca sanayiyi geliştireceksiniz. Cumhurbaşkanı olunca elinize sihirli sopamı verecekler. Üretim artırılacakmış nasıl olacak? Ne değişecek de üretim artacak. Üretimin artırılmasının formülü vardı da ne den şimdiye kadar beklediniz? AKP’nin kafasında AVM’ler olduğu müddetçe üretim artmaz. Çünkü AVM’ler tüketim merkezleridir. Yatırımcılar ve üreticiler desteklenmezse üretimin artması mümkün değildir. Yeni Türkiye de yargı bağımsız olacakmış. Kurumlar arasında birlik, beraberlik sağlanacakmış. Yargılanmalar daha adil olacakmış. Demokratik adımlar atılacakmış. Bunlar olması gerekenler değil miydi? Neden 12 senedir bu adımlar atılmadı. Üç dönem başbakanlık yapmış olan birisi şimdiye kadar demokratik adımlar atmamış. Bundan sonra yapacağının garantisi olabilir mi?  Ayrıştırılma olmayacak. Birleştirici olacak denilse inanacak halimiz var mı? Çünkü AKP iktidarı ayrımcılığın alasını yaptı. Ve bu ayrımcılıktan vazgeçmeleri mümkün değildir. Ayrımcılık, vatandaşı aşağılamak, şiddeti benimsemek bunların içlerine işlemiştir.

Ben bu yeni Türkiye sözünden rahatsız oluyorum. Bu duyduğum rahatsızlıktan dolayı da oyumu Ekmeleddin beye vereceğim. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları! Bindik alamete gidiyoruz kıyamette. Allah sonumuzu hayır eyleye.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14 – 07 – 2014

 

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44