Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YENİ TÜRKİYE-2-

YENİ TÜRKİYE-2-


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Yeni Türkiye ile eski dönemlerin karşılaştırmasına devam edelim. Hiçbir ülke topraklarında terör örgütlerini barındırmaz. Çünkü ülkenin başının belası olan bir terör örgütü var iken diğerlerini topraklarında barındırmaz. Barındırmadığı gibi yardımda etmez. Suriye deki terör örgütleri sınırımızı yolgeçen hanına çevirdi. Ve terör örgütlerine devamlı yardım edildi. Neden? Suriye devlet başkanı Esat’ı devirmek için. IŞİD diye bir İslam devletinin kurulması Türkiye sayesinde olmuştur. Eski dönemlerde bunlara meydan verilmemiştir. PKK terör örgütü ile mücadele edilmiştir. Terör örgütü olan PKK bitme noktasına gelmiştir. AKP iktidarı sayesinde bu günkü durumuna gelmiştir. Eskiden terörle mücadele edilirken şimdi müzakere masasına oturulmuştur. Binlerce kişinin katili bebek katili lakaplı Öcalan bu iktidar döneminde makbul adam durumuna getirilmiştir. Terör örgütü bu gün İmralı adasından yönetilir hale gelmiştir. Yanına arkadaş gönderilmesini istiyor. İktidar istediği adamları oraya naklediyor. Gizli görüşmeler alenen görüşmeye dönmüştür. İktidar Öcalan ile görüşüyorlar diyenlere hakaret etmiştir. Görüşüyor diyenlere şerefsiz denmiştir. Oslo görüşmeleri deşifre olunca biz görüşmedik devletin kurumları görüştü diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışılmıştır. En son gelinen nokta başbakanın yardımcısı görüşmüştür. Eski dönemde yalnız avukatları görüşürken şimdi yakınları ve HDP milletvekilleri görüşür duruma gelinmiştir. Terör karşısında devleti diz çöktürmüşlerdir. Ondan sonrada yeni Türkiye diyorlar. Eski dönemde böyle olaylara meydan verilmezdi. Onlar eski Türkiye diyorlar. Ben eski Türkiye diyemem ve demeyeceğimde.

Kötüledikleri eski dönemde vatandaşın geçim sıkıntısı şimdiki kadar yoktu. AKP iktidar olduğunda vatandaşın bankalara olan borcu 5 milyar idi şimdi 165 milyara çıktı. Vatandaş borç içersinde kıvranırken AKP iktidar olduğunda dünya dolar milyarderleri listesine giren 4 kişi varken. Bu gün 44 kişi dünya dolar milyarderleri listesine girebilmiştir. Yoksulluk artmıştır. 2002 senesindeki fakir satısı 4 kat artmıştır. Vatandaş sadaka kültürüne bağımlı hale getirilmiştir. Ver kömürü, gıda maddelerin al oylarını durumuna gelinmişti. Vatandaş önce fakirleştirildi. Sonra borçlandırıldı. Borçlu insan sesi çıkmayan biat eden insandır.

Eski dönemdekiler ülkeye tesisler, fabrikalar, köprüler, barajlar yapmışlardır. Yeni Türkiye diyenler onların hepsini satmışlardır. Eski dönemde iktidar olanlar 2002 senesine kadar 220 milyar dolar borç yapmışlardır. Bu borçla saydığım tesisler yapılmıştır. Bu gün ise ülkenin iç ve dış borcu 600 milyar doları geçmiştir. Her sene ülkenin borcu 50 milyar dolar artıyor. Bu borcun ödenmesi her geçen gün zorlaşıyor. Şu duruma göre bu borcun ödenmesi mümkün görünmüyor. Böyle iken bu ülkede 1000 odalı saray yapılıyor. 4 tane uçak var iken teknolojinin bütün nimetleri ile donatılmış uçak alınıyor. Vatandaş sefalet içersinde yaşarken üst tabakadakiler zevki sefa içersinde şatafatlı yaşam içersindeler.  Eski dönemde bunlar olmuyordu. Pekiyi bu borç nasıl ödenecek? Daha da borçlanmaya devam ediliyor. Borçların ödene bilmesi için üretim gereklidir. Üretim yeterli olmadığı için ihtiyaçlarımız dışarıdan geliyor. Onun içinde cari açık yükseliyor. Ülke eski günleri arar hale gelmiştir. Bunun neresine yeni Türkiye denilecek.

Eski dönemde tesis yapılırdı. Böylece buralarda çalışanlar rızıklarını alın teri ile temin ederlerdi. Satılan yerlerden elde edilen 100 milyar nereye gitti. Satılacak yede kalmadı. İşte eski dönem ile yeni dönem arsındaki fark bunlardır. Dolar milyarderleri işte böyle 44 de çıkmıştır.

Bu gün Suriyeli mülteciler ülkenin her tarafına yayılmıştır. Dış ülkeler bunlar için yardım etmiyorlar deniliyor. Böyle durumu geçmişte de yaşadık. Iraktan gelen peşmergelere uzun süre kamplarda baktık. O zaman dışarıdan yardım geldi. Neden geldi? Çünkü kaplarda barındırıldı. Dış ülkelerden gelenler bu kampları gidiyorlardı. Oradaki insanları görüyorlardı yardım ediyorlardı. Şimdi ne yaptık ülkenin her tarafına dağıttık. Nereden bilecek dışarıdan gelenler senin ülkende 2 milyon mülteci olduğunu? Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Şayet onları dağıtmayıp da kamplarda barındırsaydık. Mutlaka yardım yaparlardı. Artık Türkiye’ye hiçbir ülkenin güveni kalmadı.

Eski dönemlerde ordu güçlendirilmeye çalışılırdı. Şimdi ordunun yıpratılması için kumpas kurulmasına dahi göz yumuldu. Bağımsız olan yargı bağımlı hale getirildi. Ordu yıpratıldı. Ülkenin genelkurmay başkanının yüce divanda yargılanması gerekirken özel yetkili mahkemelerde yargılandı. Ve cezaya çarptırıldı. Ordunun kozmik odalarına dahi girildi. Eskiden bu ülkede fikir özgürlüğü vardı. Herkes istediğini söylerdi. Konuşan bir Türkiye vardı. Şimdi konuşanın susturulduğu bir Türkiye var. Bırakın bireylerin ve sivil toplum örgütlerini konuşmasını. Milli iradenin seçtiği milletvekilleri bile konuşamıyor. Eski dönemde bir bakanın adı yolsuzluğa karıştığında. İktidarda olanlar kendileri onu yüce divana gönderirlerdi. Şimdi ise yolsuzluğa adı karışanlar koruma altına alınıyor. Yeni Türkiye denilebilmesi için. Karanlıktan çıkan bir Türkiye olması gerekir. Gelin görün ki tam tersine karanlığa gömülmeye doğru giden bir Türkiye var. Bu yeni Türkiye söylemi bir alıştırmadır. Bu oyunun bir parçasıdır. Bu oyuna düşmeyelim. Bu oyunu bozmanın yolu birlikten geçer. Keşke dememek için birlik olalım el birliği ile Türk milleti olarak bu oyunu bozalım. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  01 – 12 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44