Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YENİ TÜRKİYE -1-

YENİ TÜRKİYE -1-


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Yeni Türkiye demek, Türkiye cumhuriyeti devletinin ismini değiştirmektir. Ben hukukçu değilim. Amma benim mantığıma göre bir devletin ismine kelime eklemek, kelime çıkarmak mecliste yapılacak mutabakatla mümkündür. Anayasada Türkiye cumhuriyeti devleti yazdığına göre. Buna uyulması gerekir. Her gelen iktidar bir kelime ekler bir kelime çıkarırsa bu kendi siyasi çıkarları için yapılmış olur. Yani açıkçası tarihe geçme hevesidir. Türkiye cumhuriyeti tarihi cumhuriyetin kurulması ile yazılmaya başlanmıştır. Yeni Türkiye cumhuriyeti tarihinin yazılmaya başlanacağı tarih yakındır. Bir kelime eklenmesi veya cumhuriyet kelimesinin yerine başka bir kelimenin kullanılması ile yeni tarihin yazılmasına başlanacaktır. AKP’nin bütün amacıda bu tarihi değiştirmektir. Atatürk’ün itibarsızlaştırılmaya çalışılması ve cumhuriyetin kaldırılmaya çalışılması bunun göstergesidir. Yeni Türkiye böyle bir yolun başlangıcıdır. Millete bunu alıştırdıklarında cumhuriyet kelimesini de çıkarırlar bir İslam kelimesi eklenince yeni Türkiye İslam devleti oluverir.

Yeni Türkiye ancak şöyle denilebilinir. Karanlık bir dönemden aydınlık bir döneme çıkılır. Allaha şükürler olsun bu karanlık dönemi atlattık. Aydınlık bir döneme ulaştık. Artık yeni Türkiye aydınlık bir döneme kavuşmuştur, denilebilinir. Böyle bir durumda yok. Eski Türkiye dedikleri dönem bu gün aranılır duruma gelmiştir. Eski Türkiye AKP döneminden önceki dönemdir. İki dönemi bazı konularda karşılaştıralım. Ülkenin büyüme rakamı bu gün cumhuriyet tarihinin en küçük büyüme rakamına gerilemiştir. Ekonomi eskiye nazaran daha kötü durumdadır. Her sene cari açık yükselmekte dedir. AKP eskiden ihracatımız şu kadar iken bu gün şuraya gelmiştir diye övünüyor. Amma cari açıktan hiç bahsetmiyor. İhracat artmış da ithalat ne durumda onu söylemiyorlar. Cari açık nereden geliyor? Yaptığımız ithalatı ihracatımız ile karşılayamadığımız için cari açık her sene yükseliyor. Eskiden sivil toplum örgütleri seslerini duyurmak için eylem yaparlardı. Demokratik haklarını rahatlıkla kullanırlardı.  Bu gün demokratik hak kullanmak suç haline gelmiştir. Çünkü iktidar milletin bir yerde toplanmasından korkuyor. Böyle korku yaşayan bir iktidar milletin demokratik haklarını kullanmalarına izin vermiyor. Sokağa çıkanlarda polisin aşırı güç kullanması ile karşı karşıya kalıyorlar. Eski dönemlerde böyle kötü muameleye maruz kalma olmuyordu. Polis eylem yapanları koruyordu. Şimdi eylem yapanlara mani olmak isteyenleri koruyor. Gezi olaylarında buna şahit olmadık mı?

Eski dönemde ülkenin bölünmesinin lafı bile edilemiyordu. Şimdi terör örgütü ile masaya oturuluyor. İşte AKP’nin yeni Türkiye’si bu olmalı. Ülke topraklarından toprak koparılması yeni Türkiye olamaz. Ülke topraklarına toprak katarsanız o zaman yeni Türkiye diyebilirsiniz.  Eski dönemde terörle mücadele vardı. Şimdi ise büyük devlet barış teklif ediyor. Terör örgütü bütün melanetleri yapmasına karşın hala barıştan bahsediliyor.

Eski dönemde ayrımcılık yapılmıyordu. Irkçılık diye bir şey konuşulmuyordu. İktidarlar laiklik ilkesine uyarak. Bütün din ve mezheplere eşit mesafede duruyordu. Hiçbir kimse inanışından dolayı aşağılanmıyordu. Hiçbir başbakan sen önce mezhebini söyle diye bir ayrımcılık yapılmıyordu. Bu gün ise ayrımcılık aldı başını gidiyor. Bizden olanlar bizden olmayanlar diye ayrıştırıldığı gibi. Mezhep ayrımcılığı dahi yapılıyor. Eskiden millet konuşulurdu şimdi yalnız AKP konuşuluyor. Her konuşmalarında AKP ön plana çıkarılıyor. Millet ikinci plana itiliyor.

Eskiden rejim tartışılmıyordu. Bu gün rejim tartışılıyor. Cumhuriyet tartışılıyor. Manevi değerlerimiz yok edilmeye çalışılıyor. Türk ırkı diye bir ırk yok deniyor. Şimdiye kadar hiçbir iktidar böyle bir şeyi gündeme getirmedi. Türk ırkı diye bir ırk olmasaydı. Eski dönmelerdekilerde bunu söylerlerdi.  Böyle bir iddianın ortaya atılması yalnız iktidar tarafındandır. Türk ırkının varlığını tanımayan yalnız iktidardır. Türk milleti demekten imtina edenler yalnız AKP’lilerdir. Bu millet diyorlar. Bu milletin adının Türk milleti olduğunu inkâr ediyorlar. İşte AKP’nin yeni Türkiye’si budur.

Eski dönemde komşuları ile iyi ilişkiler geliştiren bir ülke idik. Komşularımızlar dostluk kurulurdu. Şimdi komşularımızla bırakın dostluk kurmayı düşmanlığın artırılması için her yola başvuruluyor. Şu anda yalnızlığa itilmiş bir Türkiye yaratıldı! Ülkeyi yönetenlerin ihtirasları yüzünden dostumuz kalmadı. AKP’nin yeni Türkiye’si böyle bir Türkiye haline getirilmiştir.  Yeni Türkiye diyerek milleti alıştırıyorlar. Bu oyuna gelmeyelim. Bu oyunu bozmak için birlik olalım yoksa geleceği mumla arar hale geleceğiz. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   01 – 12 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44