Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YENİ TÜRKİYE YE NE LAZIM?

YENİ TÜRKİYE YE NE LAZIM?


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bundan böyle yeni Türkiye demeyi dilimize alıştıralım. Bu yeni Türkiye’nin hedefi 2023 hedefidir. Bu hedefe eski Türkiye’yi unutup yeni Türkiye ile 2023 hedefine ulaşacağız.  Yeni Türkiye’ye ne lazım? Başkan lazım! Yeni muhalefet lazımmış. Kim diyor bunu? Yeni cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan. Bu nasıl mümkün olacak? Parlamenter sistemden vazgeçip başkanlık sistemine geçmekle olacaktır. 2015 genel seçiminin sloganı yeni anayasa yapacağız bu anayasa ile bir şey yapılamıyor. Önümüze engeller çıkarıyorlar. Anayasa yapma yetkisini verin, bize.  yeni anayasayı değiştirelim. Ülkeyi uçuralım olacaktır.

Bu nasıl mümkün olacak? 2015 yapılacak genel seçimde AKP’nin bütün hedefi hiç değilse anayasayı değiştirecek çoğunluğu bulamasa dahi 330 milletvekilini çıkarmak olacaktır. Bu hedefi buldukları takdirde, yeni anayasayı referanduma götürmeyi hedefleyeceklerdir. Vesayetten kurtulduk. Şimdi bu paralel yapının da kökünü kazımak için yeni anayasa şart olmuştur. Ne geldi ise başımıza bu anayasadan geldi. Diye mağduriyet senaryoları ile seçmenin karşısına çıkacaklardır. Şimdiden planlar bunun üzerine kuruluyor.

Bunun içinde nerelerden oy alamadılarsa partiye yeni aldıkları genel başkanları bakan yaparak. Onların geldikleri partinin seçmenine yönelecekler. Şimdi saadet partisinden gelen Numan Kurtuluş bakan yapılacak. Sadet partili seçmenleri kendi partilerine çekecekler. Süleyman soylu bakan yapılacak DP seçmeni AKP’ye çekilecek. Bunlar eski partili seçmenleri tarafından o kadar çok seviliyorlar ki. Bu sevgiyi anlatmak mümkün değil. Eski Türkiye bunlarla birlikte yeni Türkiye olacak ve 2023 hedefine ulaşacak.

Bu yeni Türkiye de 2023 hedefine ulaşabilmek için neler yaşayacağız bilen var mı? Bilen olsaydı? Ülke bu hale gelmezdi. AKP’nin hedefi ve davası bellidir. Şimdiye kadar söyleyip de hayatiyete geçiremediklerini hayatiyete geçireceklerdir. Türk ismini anayasadan çıkaracaklar. Anayasa uzlaşma komisyonu başkanı Burhan kuzu. Ne demişti? “Bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Onun için anayasaya Türk kelimesini koyamayız” demişti. Yeni yapacakları anayasada Türk kelimesi kaldırılacak. Nasıl andımız ırkçılık içeriyor. Diye kaldırdılarsa Türk kelimesi de ırkçılık içeriyor diye anayasadan çıkaracaklar. Resmi dairelerin tabelalarından TC’yi kaldırmaya çalıştılar. Tepkiler karşısında çaresiz kaldılar. İktidar bu konuda hiçbir resmi açıklama yapmadı. TC’nin kaldırılması demek Türkiye cumhuriyetinin kaldırılması demektir. Bununda adı rejim değişikliğidir. İslam cumhuriyeti olacak. Şimdi ben cumhuriyetçiyim deyip de sandığa gitmeyenlere soruyorum. Rejimin değiştirilmesine katkıda bulunmuş olmuyor musunuz? Bu vebale ortak olduğunuzu kabullenmiş oldunuz.

Türkiye cumhuriyeti tarihi Atatürk ile başlamıştır. Onun için her fırsatta Atatürk itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Türk tarihi yok edilecek. Kendi tarihlerini yazacaklar. Böylelikle de Atatürk ismi tarihe karışacak. Unutturulacak! Ey Atatürkçüyüm deyip de sandığa gitmeyenler. Nerede kaldı sizin Atatürkçülüğünüz?  Laik devlette mezhepçilik ve ırkçılık yapılmaz. Anayasadan Türkiye cumhuriyeti laik bir devlettir. İbaresi kaldırılacak. Hâlbuki bir insanın mezhepçilikle anılması ve mezhebinden dolayı horlanması insanlık suçudur. Tayyip Erdoğan “bir insan hem Müslüman hem laik olamaz. İkisi bir arada olmaz. Ters mıknatıslanma olur” diyor. Böylelikle laiklik de kaldırılacak. Türk milleti ibaresi yerini yeni Türkiye de Türkiye milleti olacak.

Yeni Türkiye de kandildeki PKK militanları evlerine dönecek. Onlara ev verilecek. İş imkânı sağlanacak. HDP eski ismi BDP kendi öz güvenlik gücümüz olacak diyorlardı. Bunu zaten gerçekleştirdiler. Kandilden gelenlerin çoğu bu öz güvenlik gücünde görev alacak. Kandildeki PKK militanlarının eve döneceklerini Tayyip Erdoğan Diyarbakır konuşmasında sinyalini vermişti. “ Dağdakilerin eve döndüğünü yeni Türkiye de hep birlikte yaşayacağız” demişti. Bunlarda gerçekleşecek.

HDP milletvekilleri 30 Mart mahalli seçimlerine halklarına “seneye burada Öcalan sizlerle olacak” mesajı verdiler. İşte yeni Türkiye de buda gerçekleşecek. Daha önce Tayyip Erdoğan “paralı askerliğe karşıyım. Ben şehit ailelerinin yüzüne nasıl bakarım” demişti. Sonradan paralık askerliği getirdiler. Burada amaç ordunun asker sayısını azaltmak idi. Şimdi yine paralı askerlik gündeme geldi. Garibanların çocukları zengin ailelerinin çocukları rahat eğlenebilmesi ve ayakkabı kutlarını daha rahat doldurabilmesi için askerlik yapacak. Yeni Türkiye ile daha çok şeylere şahit olacağız. Şimdiye kadar perde arkasından devamlı bir kişini dediği oluyordu. Şimdi artık perde arkası falan yok. Her şey bir tek kişinin sözleri ile olacak. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16 – 08 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44