Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YERLİ VE MİLLİ

YERLİ VE MİLLİ


Türkiye de yerli ve milli olan iki parti bir araya geldi. Ülkeyi yine ayrıştırdılar. İktidarın genel başkanı. ? Devlet bahçeliye bize yaklaşımlarından dolayı minnet duyuyoruz. Yerli ve milli iki partinin karşısında ise, yerli ve milli olmayan bir gurup oluştu? diyor. Yerli nedir? Bir bölgede doğup büyümüş. Ataları da orada büyümüş olanlar yerlidir. Hatta şöyle derler biz buranın yerlisiyiz.

Milli nedir? Ulusal bir kavramdır. Kendisinin sahip olduğu şeylere milli denir. Şimdi bu iki parti yerli oldukları ve kendilerinin sahip olduğunu ileri sürerek ülkeyi ikiye böldüler.  Bu iki parti ayni topraklarda doğmuşlar büyümüşler. Ataları da ayni topraklarda yaşamışlar. Ülkenin topraklarına da sahip olmuşlar. Bu iki partinin AKP ve MHP´nin dışında kalanlar. Ne yerli! Nede mili! Pekiyi benim atalarımda bu topraklarda doğmuşlar büyümüşler. Ben bu topraklarda doğdum büyüdüm. Ayrıca 25 sene bu toprakları korumak için. Bir asker olarak görev yaptım.

Ben şimdi yerli ve milli miyim? Yoksa yerli ve milli değimliyim? Cevabı da ben vereyim. Bu iki partiden birinden olmadığım için. Ne yerliyim! Ne de milliyim! Benim soyum sopum belli. Benim atalarımda bu topraklarda doğmuşlar. Ve Türk ırkı olarak yaşamışlar. Yani Türk olarak doğmuşlar Türk olarak ölmüşler. Biz şimdi yerli ve millide değil miyiz? Acaba kendilerinin yerli ve milli olduklarını söyleyenlerin, soyları sopları nedir?  Ülkeyi nasıl ırkçılık ayrımına sokuyorlar görüyor musunuz? Bu ülkenin 55 milyonu Türk dür. Buda 4/ 3 Türk demektir.

Nasıl olurda? AKP´li ve MHP´li olmayanlar yerli ve milli olmuyor? Böyle yaparak ırkçılık yapmış oluyorlar. Yerli ve milli olmayanların çocukları askerlik yapar kimi korumak için? Yerli ve milli olanları ve onların çocuklarını korumak için. Çünkü kendilerini yerli ve milli görenlerin çocukları ya çürük raporu alır. Ya da paralı askerlik yaparlar. Bastırırlar parayı alırlar ellerine banka dekontunu. Giderler askerlik şubesine askerliğini yapmıştır diye teskereyi alırlar.

Zengin olmanın yolunu da bilirler. Mısırda gümrük vergisini düşürürler. Dışarıdan çocukları mısır ithal eder. Mallar gümrükten çıktıktan sonra. Mısıra gümrük vergisini tekrar geri getirirler. Soranlara da oğlumun tavukları var onlara yem olarak getirdi derler. Bunlar işte böyle yerli ve millidirler. Merak ediyorsanız? Maliye bakanlığı yapan Unakıtanın oğlu. Biz bunları unutmadık. Ne imiş yerli ve milli imişler?

Türk kelimesini ağızlarına alamazlar. Türk ırkı diye bir ırk yok derler. Düşman istilasına uğramış ülkenin topraklarını düşmanlardan geri alan Türk milliyetçileridir. Ondan sonrada Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına aldık derler. Sayın devlet bahçeli sen Türk milliyetçisiyim diye milleti senelerce kandırmışsın. Şimdi Türk milliyetçiliğini ayakları altına alanlarla birliktesiniz.

Bu nasıl Türk milliyetçiliği?  Bu ülkenin bu duruma gelmesinin müsebbibi Devlet Bahçelidir. Bundan sonra olacaklarında vebali Devlet Bahçeliye olacaktır. Çünkü kayıtsız şartsız iktidarı destekleyeceğini beyan etti. Bunun anlamı ülkeyi tek kişiye teslim etmektir.

Bu ne denemektir bizim gibi düşünmeyenler. Ve bizden olmayanlar ne yerlidir ne millidir demektir. Referandumda hayır diyenler nasıl? Terör örgütü destekçisi olmakla itham edildilerse, şimdide yerli ve milli olmamakla itham ediliyorlar. Buda vatandaşı iki kutba ayırmaktır. Yapmayın artık bu işin çivisini çıkardınız. Milleti birbirine düşman ediyorsunuz. Bunun kimseye faydası olmaz. Demokratik kurallar içerisinde hareket edilsin. Bu ülkeye yazık etmeyin.

Böyle davranışlar ülkeye zarar veriyor. Kaybeden ülke oluyor. Kazanan bu ülkeye düşmanlık besleyenler oluyor. Bu gemi batarsa hep birlikte batarız. Siz bizi batırmaya çalışıyorsun amma? Batarsa gemi sizde batarsınız. Rahmetli Demirel´in bir sözü vardır. Bu ülkenin başına bir felaket gelirse beyaz Türkler gelir ülkeyi kurtarır derdi. Onunun için batarsak beraber batarız. Bu ülkenin milletini bizden olanlar. Bizden olmayanlar. Bizim gibi düşünenler. Bizim gibi düşünmeyenler. Yerli ve milli olanlar. Yerli ve milli olmayanlar diye ayrıştırmayın.

Bu iktidardan önce bu ülkede böyle ayrımcılık yapılmıyordu. Çünkü ideolojik düşünen partiler değillerdi. Şimdi ideolojik düşünen parti yönetimi var. Nedir ideolojileri? Cumhuriyeti yok edip İslami bir devlet kurmak. Yani şeriatı geri getirmektir. Dikkat ediyorsanız bu şeriat kelimesini konuşanların sayısı her geçen gün artıyor. Milleti onun için kamplaştırıyorlar. Aklımızı başımıza almalıyız. Yoksa ileride keşke demenin bir anlamı kalmayacaktır. Madem biz yerli ve milli görmüyorlar. Biz onlara kendimizi gösterelim. Yoksa onlarla birlikte ayni gemide oluruz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10- 01- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44