Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YERLİ VE MİLLİ MESELESİ

YERLİ VE MİLLİ MESELESİ


Bu günlerde yerli ve millilikten çok bahsedilir olundu. Millilik ve yerlilik nasıl olur. Ve kime yerli ve milli denilir ona bir bakalım. Seçimlerde ittifak kurumak gündeme gelince, iktidar ile MHP birlikte ittifak yaptılar. Kendilerini yerli ve milli ilan ettiler. Karşılarında olanları da gayri yerli ve gayri milli ilan ettiler. Bundan kastettikleri ülke topraklarının ve milli varlıklarımızın koruyucusu oldukları idi. Ülkemizin toprak bütünlüğünü korumak için terör örgütü ile mücadele ediliyor. 

Her ne kadar cumhur ittifakı bizleri gayri yerli ve gayri milli olarak görüyorsa da? Bizler bu terörle mücadeleyi candan destekliyoruz. Bu mücadelede Allah kahraman ordumuza güç kuvvet versin. Her türlü kazadan beladan korusun. Sınırlarımız dışın da tek toprak parçamız olan Şah Süleyman türbesinin bulunduğu alan idi? Bu türbenin alanını terk ettik. Şah Süleyman türbesini oradan başka yere naklettik. Gayri yerli ve gayri milli olanlar buna itiraz etti.

Nerede kaldı yerlilik ve millilik? Ege denizindeki 18 ada ve adacıklar Yunanistan tarafından işgal edildi. Yerli ve millilerden hiç ses çıkmadı. Bu adaların Lozan anlaşması ile Yunanistan verildiğini iddia ettiler. Bahsettikleri 12 ada İtalyanların kontrolünde iken İtalyanlar tarafından Yunanistan´a verilmişti. Yunanistan tarafından işgal edilen 18 ada Lozan anlaşması ile Türkiye ye bırakılmıştı. Muhalefet bu 18 adanın işgalini gündeme getirdiğinde. Dönemin başbakanı Binali yıldırım ben ağzımı açarsam cevap veremezsiniz diye cevap verdi. Şunu demek istemişti.

O adalar bizim değil demeye getirdi. Yani bu 18 adanın yunanlılar tarafından işgal edilmesine göz yumulmuş olundu. Bu olaya gayri yerli ve gayri milli olanlar itiraz etti. Kimin yerli ve milli olduğuna siz karar verin. Gelelim milli varlıklarımızın korunmasına. Elimizde milli varlığımız diyebileceğimiz bir şeyimiz kalmadı. Bu milli varlıklarımızın hepsi satıldı. Hani siz yerli ve milli idiniz? Bu satışlara gayri yerli, gayri milli ilan ettikleriniz karşı çıktılar. Yerli ve milli olanlar. Bu ülkenin ne topraklarına sahip olabildi. Nede milli varlıklarımıza sahip olabildiler. Gayri yerli, gayri milli olanlar bu ülkenin topraklarını ve milli varlıklarına sahip çıkmak için ellerinden geleni yapmışlardır.

Son zamanlarda yaşadığımız ekonomi kriz nedeni ile milli para ve yerli ürün kullanılması tavsiye ediliyor. Bizler milli ürünlerimizi kullanmak için uğraşıyoruz. Fakat yerli ürünümüz mü kaldı? A dan Z ye bütün tarım ürünleri ithal edilir duruma geldik. Tasarruf etmemiz tavsiye ediliyor. Bizler elimizden geldiği kadar tasarruf ediyoruz. Misafirlerimize elimizde olan yerli ürünlerimizden ikramda bulunuyoruz. Paramız ülkemizde kalsın. Ülkemizin üreticileri kazansın diye düşünüyoruz. Tasarruf tabanda değil tavanda yapılmalıdır. Zaten millet geçim sıkıntısından dolayı mecburen tasarruf ediyor. Yerli ve milli böyle mi olunuyor.

Sarayda konuklara ikram edilenler. Ben bunların ismini duymadım. Bu liste Rahmi Turan´ın köşesinden alıntudır.

1-   Ejder meyveli moothie ( Chia meyvesi eşliğinde)

2-   -Efuli ( Lici meyvesi eşliğinde)

3-   Orman meyveli special, bahçe naneli limonata.

4-   Patasur içerisinde Çerkez tavuğu.

5-   Zencefilli somonlu suşi.

6-   Tartalet içersinde humus.

7-   Susamlı levrek simidi.

Ben şimdi sizlere kimlerin yerli ve milli olduğunu, kimlerinde gayri yerli, gayri milli olduklarını sorsam bana ne cevap verirsiniz?  Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12-09- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44