Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YERLİ VE MİLLİ OLANLAR

YERLİ VE MİLLİ OLANLAR


Yerli ve milli olanlar kafa kafaya verdiler seçim kanunu çıkarıyorlar. Kendi menfaatlerine uygun seçim sistemi hazırlıyorlar. Yerli ve milli olmak o kadar kolay değil. Yerliliklerini ve milliliklerini korumaları gerekir. Ne kadar da olsa karşılarında yerli ve milli olmayan bir güçlü gurup var. Yerli ve milli olanları biliyorsunuz. Birisi iktidar partisi, biriside Devlet bahçelidir. Birbirlerini yerden yere vuranlar, söylemedik söz bırakmayanlar. Şimdi kafa kafaya verdiler.

Kendi ikballeri için çalışıyorlar. Hattı zatında siyasetleri birbirinden çok farklıdır. İktidar partisi Türkçülüğü ve milliyetçiliği kabul etmiyor, ret ediyor. Bahçeli ise Türkçülüğü ve milliyetçiliği savunur idi. Birbirlerine Türkçülük ve milliyetçilik üzerine çok şey söylemişlerdir. Ayrıca iktidar partisi cumhuriyeti ve Türkiye cumhuriyeti tarihini yok sayarken. Atatürk´ü tarihten silmeye çalışırken. Bahçeli Türkiye cumhuriyeti tarihinin koruyor durumda idi.

Atatürkçü görünüyordu. Ve cumhuriyetten yana idi. İktidar partisi PKK örgütü lideri Öcalan ile gizli gizli görüşürken. Bahçeli bu gizli görüşmeler deşifre ediyordu. İktidar partisi lideri bunu ispat etmeyen şerefsizdir derken. Bahçeli iddiasına devam ediyordu. Sonra bahçeli haklı çıktı. 7 Haziran seçimlerinde iktidar partisi tek başına iktidar olamıyordu. Bahçeli daha seçim gecesi ne zaman erken seçim derlerse biz erken seçime hazırız dedi.

Birinci parti olan AKP koalisyon çalışmalarına başladı. Muhalefet partileri koalisyonu kurabiliyorlardı. CHP, MHP ve HDP muhalefet partileri idi. HDP siz koalisyonu kurun ben hükümette görev istemiyorum. Koşulsuz olarak dışarıdan desteklerim dedi. Bahçeli HDP´nin olduğu yerde ben yoğum dedi. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bahçeliye gel sen başbakan ol dedi. Bahçelinin cevabı ?sen kim oluyorsun da bana başbakanlık teklif ediyorsun? olmuştur.

AKP 45 gün koalisyon kurama çalışması yaptı. Tabi sözde! Ahmet Davutoğlu koalisyonu kurulmasın istemedi. Sonra görevi geri iade etti.  1 Kasım seçimleri yapıldı. Bahçeli 80 milletvekili ile girdiği 1 Kasım seçiminden 40 milletvekili ile meclise girdi. Üçüncü durumdan dördüncü duruma düştü.  Meclis başkalığındaki üyesini HDP ye kaptırdı. HDP´nin olduğu yerde olmam dedi. HDP üye meclis oturumunu yönetirken mecliste oturdu.

Söz isterlerken sayın başkan diye hitap ettiler. AKP başkanlı sistemi isterken Bahçeli karışı çıkıyordu. Cumhurbaşkanı seçiminden önce Tayyip Erdoğan´dan cumhurbaşkanı olmaz diye. Avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Artık AKP başkanlık sisteminden vazgeçmiş idi. Bahçeli ortada böyle bir durum yok iken. Getirin başkanlık sistemi meselesini meclise referanduma götürelim dedi. Artık ortaklık başlamıştı. İktidarın istediği bir gözdü. Bahçeli verdi iki göz.

İktidar anayasa değişikliğini meclise getirdi. MHP´nin desteği ile anayasa değişikliği meclisten geçti. Referandumda AKP, MHP ve BBP birlikte hareket ederek YSK´nın skandal kararı ile anayasa değişikliği kabul edildi. Bu günkü durum bahçelinin eseridir. Bahçeli artık iktidarla kol kala oldu. Bütün tükürdüklerini yaladı. Bu meseleyi neden anlatım? Geçmişte olanları hatırlatmak için. Bu kadar birbirine zıt olanların menfaat için. Nasıl kol kola oldukların görmeniz için anlatım.

Ve oradan olay nereye geldi. Şimdi bu iki ortak kendilerini yerli ve milli ilan etiler. Bunun anlamı şudur. Bizim karşımızda olanlar yerli ve milli değidir. Şimdi ülkeyi yerli ve mili olanlar. Ve yerli ve milli olmayanlar diye yine ikiye böldüler. Bu ülkede 55 milyon Türk var. Bu 55 milyon Türkün soyu sopu bellidir. Hepsi yerlidir. Ve de millidir. Hepsi de milliyetçidir. Ülkemizde bizi yabancılaştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu ülkenin esas sahipleri Türklerdir. Bu yerli ve mili kimlerdir.

Bunu açıklasınlar da bizde bilelim. Türk ırkı diye bir ırk yok diyenler mi? Yerli ve millidir? Yoksa bu ülkenin esas sahibi olanlar mı yerli ve millidir? AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk diyenler mi? Yerli ve millidir? Yoksa yunan tarihinde egede Türklerle savaş yoktur. Biz savaşın geçti dedikleri yerleri gezdik. Oralardaki şehitlikler düzmedir. Diyenler mi yerli ve millidir? Yoksa Yunanlıları ege denizine dökenler mi? Yerli ve millidir? Yapılacak seçimde neyi oyulacağınızı biliyor musunuz? Kimin yerli ve milli olduğunu oyulacaksınız.

Ona göre şimdiden kendinizi hazırlayın. Yerli ve milli olanlar yapılacak seçim sistemini kendi menfaatleri doğrultusunda hazırlayacaklar. Bu oyunu bozmak sizin elinizdedir. Benim ataların yerli olarak. Bu ülkenin her karışını kanları ile yoğurdu. Benden iyi yeli mi olur diyecek misiniz? Kararınızı buna göre vereceksiniz. Atalarımızın kemiklerini sızlatmak isterseniz?  Diyecek bir şeyim yok. Ben atalarımı yeri gelmişken minnet ve şükranla anıyorum. Allah onlardan razı olsun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03-02 ? 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44