Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YERLİ VE MİLLİ TARTIŞMASI

YERLİ VE MİLLİ TARTIŞMASI


Bu günlerde yerli ve milli tartılması konuşuluyor. İktidar partisi yerli ve milli kişilerden oluşuyormuş. Diğerleri yerli ve milli değillermiş. Türk vatandaşı olan herkes yerlidir. Diğer partilerin mensupları dışarıdan mı geldi? Onlarda bu topraklarda yaşıyor. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için askerlik yapıyor. Bunlara yerli değiller demek yakışıksızdır. Merve Kavakçı yerli midir? Türk vatandaşlığından çıkmadı mı? Amerikan vatandaşı olmadı mı?

İktidar bu Merve Kavakçıyı Türk vatandaşı yapıp büyükelçi atamadı mı? Bildiğim kadarı ile şu an hem Türk vatandaşı, hem de Amerikan vatandaşı değil mi? Yerli dediğiniz bumudur? Esas yerli kimdi biliyor musunuz? Türklerdir!  İktidarın olmadığını iddia ettiği Türk ırkı, bu ülkenin hem yeri hem de milli ırkıdır. İktidar partisinin içerisinde Türküm diyemeyen birçok kişi vardır.

Milliyetçilik meselesine gelecek olursak. Milliyetçilik lafla olmaz icraat ile olur. Vatan topraklarına sahip çıkmakla olur. Milli varlıklara sahip çıkmakla olur. Bu iktidardan öncekiler bir karış toprak kaybetmediler. Sizlere bir olayı hatırlatacağım. Güney sınırımızdaki mayınlı arazinin temizlenmesi gündeme gelmişti. Bu arazinin mayından temizlenmesinin İsrail´e verilmesi mecliste konuşuldu. İsrail araziyi mayınlardan temizleyecek.

Buna karşılık olarak da bu araziyi 29 sene kullanacaktı. Muhalefet buna itiraz etti. Devlet temizlesin. Arazi temizlendikten sonra köylülere dağıtılsın dediler. İktidarın getirdiği bu teklif muhalefet tarafından ret edildi. İktidar bu teklifi ret edenler için Yahudi düşmanlığı dediler. Hangi davranış milliyetçilik? Şah Süleyman türbesinin olduğu yer. Türkiye´nin yurt dışında tek toprak parçası idi.

İktidar bu türbeyi yerinden aldı kendi sınırlarımız olan bir yere getirdi. Böylelikle Suriye sınırları içerisinde olan tek toprak parçamızda elimizden gitmiş oldu. Bumudur milliyetçilik? Ege denizinde burnumuzun dibinde olan 18 ada Yunanlılar tarafından istila edildi. Siz ne yapıyorsunuz diyen oldu mu? Fakat ileride Türkiye´nin başına bela olacak olaylardan biriside bu adaların Yunanlılar tarafından istila edilmesidir.

Çünkü yunanlıların geçmişten gelen arzusu vardır. Deniz sahanlığını 12 mile çıkarmaktır. Bu 18 adanın istila edilmesi ile kıyıya daha çok yaklaştılar. İleride deniz sahanlığını 12 mile çıkardığında. İzmir limanından gemi Çiyli hava üssünden uçak kaldırılamaz. Bumudur milliyetçilik. Milli ordumuza cemaat tarafından kumpas kuruluyor. Siz ne yapıyorsunuz diyen oldu mu? Üstelik açılan bu davalara müdahil olmak milliyetçilikle bağdaşır mı? Ordunun yıpratılmasına göz yumulur mu?

Kozmik odaya girmek devletin gizli bilgilerin dışarıya çıkarılması ülkenin aleyhine olacak olay değil midir? Ne tekim terör örgütü kurmak ve yönetmekten mahkûmiyet alan emekli genelkurmay başkanı İlker başbuğ açıkladı. ?Yurt dışındaki yabancı servis ve terör örgütlerine yerleştirdiğimiz 813 kişi tasfiye edildi. Çoğu da şehit edildi?. Bu olayın olması kozmik odalardaki bilgilerin dışarıya çıkmasıdır. Bunun milliyetçilikle bağdaşan bir tarafı var mı?

Kardak olayını örnek alın. Yunanlılar Kardak kayalıklarına bayrak dikti. Dönemin başbakanı Tansu Çiller ? Ya o bayrak oradan inecek. Ya da bu asker oraya gidecek? dedi. Ne oldu bayraklarını aldılar arkalarına bile bakmadan çekip gittiler. İşte milliyetçilik budur. Bu olayı hatırlamışken bir konuşmasını daha hatırlatayım. Bir konuşmasında? kimseye bu ülkenin tek çakıl taşını bile vermeyiz. Bizde can verilir. Toprak verilmez? demişti. İşte milliyetçilik budur.

18 adanın istila edilmesine ses çıkarmamak milliyetçilik değildir. PKK ile mücadelede orduyu savunmada bırakmak milliyetçilik değildir. Ordunun elinden operasyon yapma yetkisinin alınması milliyetçilik değildir. Valilere PKK´ya operasyon yaptırmayın talimatı vermek. Milliyetçilikle bağdaşmaz. Şimdi yerli ve milli yalnız iktidar oluyor. Diğer partiler hem yabancı hem de milli olmuyor. Bu ülkenin yerlisi de millisi de Türk milletidir.  Bana bir tane iktidardan ne mutlu türküm diyene gösterin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12-09-2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44