Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YERLİ VE MİLLİLİK İŞTE BUDUR

YERLİ VE MİLLİLİK İŞTE BUDUR


Ülkeyi yerli ve milli olarak ayrıştırdılar. Kendilerini yerli ve milli görenler. Bizim karşımıza Türkçülükle gelmesinler. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz diyenlerle. Milliyetçiliği ile övünen. Menfaati için Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına almış bir partiyiz diyenlerle birlik olan Devlet Bahçelidir. Karşılarındaki muhalefeti gayri yerli ve gayri milli olarak gördüler. İşte bu gayri yerli ve gayrı milli olanlar. Bir araya gelerek, esas yerli ve milli biziz dediler. İşte esas yerlik ve millilik budur.

CHP´yi gösterdiği bu fedakârlıktan dolayı kutluyorum. Bekir Bozdağ erken seçim kararı açıklandıktan sonra ? muhalefet hazırlıksız yakalandı? diyerek sözüm ona dalga geçmişti. İyi partinin seçime sokulmayacağından emin idi. Çünkü planlarını ona göre yapmışlardı. Siyasette yalnız kendileri kurnaz zannedenleri bu sefer ters köşeye yatırıp golü attılar. İktidar bu durumu ahlaksızlık olarak niteliyor. İktidarın yaptıkları ahlaklı olur.

Başkanlarının yaptığı ahlaksızlık oluyor. Şimdi milliyetçiler, cumhuriyetçiler ve Atatürk´e saygı duyanlar bir araya geldi. Artık bu iktidar miadını doldurmuştur. Ülkenin bu iktidarı daha fazla taşıma gücü kalmamıştır. Ülkeyi haddinden fazla yıprattılar. Yıprattıkları gibi birde kaplaştırdılar. Ülkenin en büyük sorunlarından biriside bu kamplaşmadır. Bu seçimden sonra bu kanayan yaranın sarılması gerekir. Mecliste muhalefet olarak tek parti vardı. Şimdi muhalefet partisi iki oldu. İktidar zannedersem bu ihtimali hiç düşünmemiş.

Düşünseydi bu olayın önünü kesmenin çaresini arardı. Meral Akşener MHP milletvekili iken meclis başkanlık divanı içerisinde. MHP´nin temsilcisi idi. İşte orada görev yapmasını faydasını şimdi gördü. Bu olay kimsenin aklının ucundan dahi geçmedi. Bu olayı hiç hesaba katmayan iktidar kontrpiyede kaldı. Ve golü yedi. Artık iyi partinin önünde hiçbir engel kalmadı. Seçimlere rahatlıkla girebilecek. Meral hanım bizim seçime girmemizi kimse engelleyemez demekte haklı imiş. Bildiği ve dayanağı bir şey varmış.

Artık bu iktidar meselesi sen ben olma meselesini aşmıştır. Mesele ülke ve millet meselesi durumuna gelmiştir. Ben olayımda bir olayım meselesi aşılmıştır. Biz olalım ben de içerisinde olayım meselesi durumuna gelmiştir. Kişi ve parti meselesinden maada ülke ve millet meselesine dönüşmüştür. Şimdi bu olaya nasıl bir kulp takacaklar onu merak ediyorum. Bu olaya da FETÖ kulpu takılırsa hiç şaşırmayın. Bu iktidar onu da yapar. Zaten CHP ye ayni kulpu takmışlardı. Fakat ispat edemiyorlardı.

Şayet bu FETÖ nün işi diyecek olurlarsa. FETO´nun bunu düşünebilecek kapasitede olduğunu zannetmiyorum. Amma yinede at çamuru izi kalır babından bu çamuru atacaklardır. Fakat bu atılan çamur kaliteli bir çamur olmadığı için. İz bırakmayacaktır. Çamuru atanların üzerinde iz bırakacaktır. Bu ülkenin sahibi olanlar. Ülke ve millet menfaati için fedakârlık yapmışlardır.  Biz yerli ve milliyiz diyenlerin karşısına. Dur bakalım? Kim yerli imiş? Kim milli imiş? Diyerek iktidarın karşısına dikilmişlerdir. Lafla yerlilik ve millilik olmaz. İcraat ile olur. Yerli ve milli olan, ülkenin milli varlıklarını satmaz.

Milli ordusuna kurulan kumpasa müdahil olmaz. Kumpas kuranlarla birlikte olmaz. Kumpasçıların kozmik odaya girmesine izin vermez. Kumpasçıların açtığı davaların savcısı olmaz. Kumpasçılara faydalı olsun diye. PKK´nın itirafçılarını gizli tanık yapmaz. Orduya kurulan kumpas için. Ülke bağırsaklarını temizliyor demez. Atatürkçü ve cumhuriyetçi olan ordu komutanlarını tasfiye ettirip, yerlerine cemaatin adamlarını yerleştirerek ülkeye 15 Temmuz olayını yaşatmaz. Terör ile müzakere etmez, mücadele eder. Yerli ve milli olanlar. Barış sürecinde ordunun elinden operasyon yetkisini almaz. PKK militanları köylere yerleşti. İl ve ilçelerin yakınlarında dolaşıyorlar.

İzin veri de. Onları oralardan def edelim diyen jandarma komutanına. Sakın ha öyle bir olaya kalkışmayın. Barış sürecine zarar verirsiniz demez. Bilakis neden daha duruyorsunuz? Hemen müdahale edin der. Yerli ve milli olanlar. Yunanistan´ın 18 adayı işgal etmesine sessiz kalmaz. Ülkeyi senden benden diye ayrıştırmaz.

Demokrasiyi rafa kaldırıp demokrasiyi görmezlikten gelmez. Adaletin herkese bir gün lazım olacağın düşünerek adaletsizliğe izin vermez. Millete benim milletim bu millet demez. Her milletin bir adı vardır. Millete o adı ile hitap eder. O millet de Türk milletidir. Mecliste iyi partinin gurup kurmasını sağlayan CHP´yi tebrik ediyorum. Tarihi bir fedakârlık yapmıştır. Ülke ve millet için inşallah hayırlara vesile olur. Saygılarımla. 

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23-04 -2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44