Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YETER ARTIK

YETER ARTIK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Milletin gazını almak için yapılan beyanlar milleti tatmin etmiyor. İktidar kararlılıkla açılıma devam edeceğiz diyor. Diyor da birisi başka söylüyor birisi başka söylüyor. Başbakan “PKK bize yalan söyledi” diyor.  Yardımcısı hükümet sözcüsü Bülent Bey “Öcalan’ın durumu iyileştirile bilinir” diyor. Bu olay dahi iktidarın bocalama içersinde olduğunu gösteriyor. Yüksekova da üç askerimizin şehit edilmesinin faillerini PKK örgütü olduğunu genelkurmay daha önce açıkladı. PKK’dan ses çıkmadı. Şimdi PKK’nın biz yapmadık dedemsi üzerine genelkurmay tekrar açıklama yaptı. Güvenlikten sorumlu güvenlik güçleri olduğunu açıkladı. İktidar üç askerimizi şehit edenlerin PKK olduğunu söyleyemiyor. PKK yandaşlarının açtığı ateş ile hayatını kaybeden uzman çavuş için. Ne dediler? Bunu daha önce yazdım. Bir daha yazma zaruri yeti doğdu. Tüfeğini doldur boşalt yaparken mermi karnına isabet etmiş dediler. Doldur boşalt bir kum yığınına doğru silahın namlusu doğrultulur. Doldur boşalt öyle yapılır. Tüfekle uğraşmayanlara ilk öğretilen bu doldur boşaltır. Onun için söyledikleri gibi bir olayın olması mümkün değildir. PKK örgütünün yaptığını saklamak için söylenmiştir.

Çarşamba günü akşam haberlerinde Diyarbakır da mesai çıkışı eşi ile birlikte Pazar giden bir astsubayın şehit edildiği haberi verildi. 15 dakika sonra ayni kanal Diyarbakır’dan sevindirici haber geldi. Şehit edilen astsubaya uygulana kalp masajı neticesinde kalbinin çalıştığı. Fakat hayati tehlikenin devam ettiği açıklandı. Haberi verildi, dediler. İnşallah doğrudur. Böyle bir mucizenin olmasını o kadar çok istiyorum ki. Yine kalleşçe arakan yaklaşıp kahpece kurşun sıkmışlar. Böyle bir olayı terör örgütü mensuplarından başkasının yapması mümkün değildir. Pazar yeri gibi kalabalık bir yerde amatör birisi bunu yapamaz. Ben kalp masajı ile kalbinin tekrar çalıştığına inanmıyorum. Şehit edilme olayına vatandaşların göstereceği tepkiden korkuyorlar. Bir uyutma olayını gerçekleştiriyorlar. Açılıma vatandaşlar tepki göstermesinler diye milleti uyutmaya çalışıyorlar. Keşke böyle bir mucize gerçekleşse de sevinsek.

Peşmergenin geçişinin nasıl olacağı daha önce açıklanmıştı. Sınırdan girdiklerinde ellerindeki silahları teslim edeceklerdi. Teslim edilen silahların listesi tutulacaktı. Topraklarımızdan silahlı geçiş yaptırılmayacaktı. Teslim edilen silahlar. Ordu personeli tarafında teslim yeri olan sınır çıkışına kadar götürülecek. Orada herkesin silahları teslim edilerek sınırı terk edeceklerdi. Böyle bir şey olmadı. Aksine ağır makineli silahlar dahi. Üzerinde silah operatörleri oturur şekilde çıkış noktasına doğru gittiler.

Bana göre bu çok tehlikeli bir geçiş. Askerlerimizin ve polislerin şehit edilmelerinde iktidar yetkilileri ne dedi. “Barış istemeyenler! Açılımı sekteye uğratmaya çalışan provokatörler” dediler. Ağır makineli silahlı 150 kişilik bir gurup konvoy halinde ilerliyor. Bu konvoyun emniyetini ülkemizin ordusu sağlıyor. Her iki tarafta silahlı, konvoydakiler zafer işareti yapıyor. Bu askeri tahrik etmektir. O devamlı provokatörlerin işi diyenler. İki üç provokatör. Konvoya ateş açsaydı? Ne olacaktı? Konvoydakiler ateşe başlayacaklardı. Bunları korumakla görevli ordu personeli de kendilerini korumak için ateş açacaklardı. Böyle bir olayda Allah korusun çok kayıp verilirdi. Onun için bu konvoyun silahlı geçmesine izin verilmemesi gerekirdi. Her olayda provokatörler var diyorsunuz. Amma tehlikeli geçişte provokatör olabileceğini düşünmüyorsunuz. Çok tehlikeli olabilecek bir olayı kazasız belasız atlatırsak çok iyi.

İktidar açılım dedikçe örgüt saldırıyor. Yete artık vurun yumruğunuzu masaya. Onalar şurada öldürülen PKK’lıların öcü alındı. Bu bir misillemedir diyenlere. Ses çıkarılmaz onların anladığı dilden konuşulmazsa daha çok şehit veririz. Yaptıkları olayın cezasını iki üç milli ile ödeyecekler. Neden denemiyor? Neden ordu daha kışlada tutuluyor. Verin emrinizi yuvalandıkları yerlere baskın düzenlesinler. Hani cemaat için inlerine gireceğiz diye bas bas bağırıyordunuz. PKK örgütünün inlerine neden giremiyorsunuz? Bundan sonra bizim PKK’ya operasyon yapmamız zorlaşmıştır. Çünkü PKK, PYD ve peşmerge sırtını ABD’ye dayamıştır. Buların arkasında yalnız ABD yok Almanya, İngiltere, İtalya da var. Müttefikimiz falanda kalmadı. Korkarım ülkeye bir saldırı olursa NATO dahi yanımızda olmayabilir. Yalnızlığa iyice itildik. İktidarın dış politikası iflas etmiştir. Ülkenin bu kadar sorunu varken nasıl oluyor da? Gönül rahatlığı içersinde uydurma toplu açılışlar yapabiliyorlar. Milletimizde bu toplu açılışlara inanıyor. Seçimlerden önce ve cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan hepsini açtı. Bu kadar toplu açılış yapılan bir ülkede nasıl oluyor da? İşsizlik artıyor! Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bunu tam bilen birisi varsa anlatsın da millette öğrensin.

Bu açılımı kesinlikle telaffuz etmeyin. Çünkü milletin bu açılım kelimesine alerjisi her geçen gün artıyor. Birde analar ağlamasın diye uğraşıyoruz kelimesi de alerji yapmaya başladı. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 29- 10- 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44