Erhan GÖÇMEN Göçmen/yorum


YİNE AYNI OYUNLAR VE YİNE AYNI SENARYOLAR SAHNELENİYOR

YİNE AYNI OYUNLAR VE YİNE AYNI SENARYOLAR SAHNELENİYOR


  Son günlerde geçmişte de olduğu gibi yine yurt dışı kaynaklı bir döviz manipülasyonu ile yabancı basın organlarında  yine bu manipülasyonu destekler biçimde Türkiye aleyhine yayımlanan yazılar dikkatimizi çekti..

  Peki, ne oldu da birden bire bu işler tekrar ortaya dökülmeye çalışıldı? Ben bunun sebebini son günlerde moral ve motivasyon olarak kazanımlarımıza bağlıyorum

     Özellikle Elazığ depremi sonrası çok kısa sürede organize olan bir devlet devlet yapısının toplum üzerinde bıraktığı pozitif etkileri ile yine aynı şekilde dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Korona virüs salgınındaki olumlu göstergelere bağlıyorum. Yönetim olarak tehlikeyi hemen fark ederek gerekli tedbir ve önlemleri zamanında alarak sağlık ordumuzun bakım ve tedavilerde tüm  dünyada dikkati çekecek kadar örnek çalışmalar yapmasını Türkiye Cumhuriyeti adına çok önemseyenlerden birisiyim..

     Dolayısıyla toplum olarak yakaladığımız bu moral ve motivasyonun yükselmeye başladığı bu günler de bu kez tam tersi moralleri bozma, devlete olan güveni sarsma üzerinden basit ve sığ hareketlenmelerin yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz.

     Özellikle tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi bu salgın nedeniyle bizimde ekonomik yönden sıkıntılarımız oldu, olacakta.  Ancak bu konuda yapılan ekonomik desteklerle sıkıntıları aşma noktasında gerçekten önemli çalışmaların yapıldığı da bir gerçek. Dolayısıyla tüm bunların sonuçları ne olur bu günden kestirmenin güçlüğü de var ancak gelişmekte olan bir ülke olarak 2009 dünya krizinde olduğu gibi ben bu salgın krizini de ülke olarak en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum.

    Ancak biz ülke olarak böylesi ağır ekonomik zorluklardan kurtulabilme adına kendi başımıza çıkış yollarını ararken 2018-19 yıllarında olduğu gibi yine yurt dışı kaynaklı, üç yabancı bankanın girişimleriyle bir döviz maniplasyonu ile karşılaştık. Ama biliyoruz ki artık dünden daha hazırlıklıyız. Bu konuda da tedbirleri hemen alarak hem bu işi yapanları ortaya çıkardık, cezalandırdık hem de düzenleyici tedbirleri alarak zararlarımızı gidermeye çalıştık, çalışıyoruz da.

   Geçmişte örnekleri olan dış kaynaklı yazının özü ise ülkemizin batmakta olduğu yönünde bir sürü zırva içeriyor bu yazı. Ama gerçekten böyle bir şeyin olmadığını da en basit yönden şu son aylarda yaşanan olaylardan görmemiz gerektiğini de düşünüyorum. Örneğin böylesine zor bir dönem içinde veya onların deyimi ile “batan bir ülkenin”  45 gün içinde 1005’er yataklı iki salgın hastanesini sıfırdan inşa etmesi mümkün alabilir mi acaba? Yine salgın nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerinden topladığı 70 bine yakın vatandaşını 14 gün süreyle iaşe ederek 65 ilinde misafir edebilmesinin yanı sıra  60 ülkeye yaptığı tonlarca tıbbi yardımları göz önüne aldığımızda batmakta olan bir ülke tüm bunları onların deyimi ile “şirin görünmek adına” bu işleri yapabilme ihtimali olabilir mi acaba?  

    Elbette eleştiriler olmalı, yapılmalı da ama tüm bu işlerin kendi iç siyasetimiz içinde yapılması gerektiğin inanıyorum. Bu manada dışarıdan gelen tüm haksız girişimlere de sadece iktidarların değil tüm yüce meclis çatısı altındaki vekillerin itiraz etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Unutmayalım ki bu ülke hepimizin ülkesidir. Dolarda olsa TL’de olsa kayıplarımız hepimizin kayıpları olacaktır. Hele hele yalanda olsa, yanlış da olsa ülkemizi BATAN BİR ÜLKE gibi gösterilmesi sadece bu günler için değil bu yakıştırmadan ötürü doğabilecek maddi ve manevi zararların tüm geleceğimizi etkileyebileceği asla göz ardı edilmemelidir.

 Sonuç olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün çok büyük zorluklarla kurduğu bu aziz vatanın ilelebet yaşamasını istiyorsak eğer mutlaka dışa karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız ve vatanımızı korumalıyız.  09 Mayıs 2020 Erhan Göçmen 

Ümran Seyis
9.05.2020 22:51:48
Evet tamamen maniple oyunu oynuyorlar. Zira eski dönem maniplelerini para ile oynarlarken paraları kalmadığı için konuşarak bu pislikler bulaşmaya çalışıyorlar. Artık yemezler pislikler koktu. İnşallah herşey düzelecek. Biz her zorluklara alışmış bir ülkenin evlatları olarak bununda üstesinden geleceğiz. Zira bankalardan edindiğim bilgiye göre çok güzel bir şekilde swap işlemleri yapılmaktadır. Herşey güzel olacak inşallah. Saygı ve sevgiler sunarım.

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31