Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YOK MU BAŞKA PARTİ KURAN?

YOK MU BAŞKA PARTİ KURAN?


Bu ülkeye ne kadar hizmet edecekler varmış? Ne kadar hizmet aşkı ile yanıp tutuşan varmış? Önüne gelen parti kuruyor. 92 kurulmuş parti var. Bu günlerde yeni kurulacağı açıklanan 3 parti ile 95 parti oluyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar partisi olan bir ülke yoktur. Son günlerde bu parti kurma olayları çok arttı. Böl parçala iktidar ol düşüncesi son zamanla daçok yaygınlaştı.

Bilhassa CHP’yi bölmeye yönelik. Sarıgül kökü CHP değil mi? Şimdi Muharrem ince parti kuracağını açıkladı. Bunlar benim şu anda aklıma gelenler. Bunlar popüler olanlar. Sarıgül senelerce CHP’li olarak İstanbul da Belediye başkanlığı yapmadı mı? Muharrem ince CHP’li olarak cumhurbaşkanı adayı olmadı mı? Bu partinin ilkeleri size göre o zaman doğru ilkelerdi de? Şimdi o ilkeler yanlış mı oldu? Particilik bir partinin ilkelerine göre yapılır.

Kendin iktidar olmak için zorlanıyorsan? Karşındaki rakibinin gücünü parçala. Bu siyasette bir kuraldır. Cumhur ittifakı bir yandan kendisine parti katmaya çalışıyor. Bir yandan da muhaliflerinin gücünü azaltmaya çalışıyor. HDD’nin kapatılması isteniyor. Bunun yerine doğuda yeni parti kurdurma çalışmaları yapılıyor. Ülke bir karanlık tünele doğru sürükleniyor.

Muhalefet öyle akla hayale gelmeyecek şeylerle suçlanıyor ki? Bu ülkenin düşmanları ile iş birliği yapmakla suçlanıyor. Hırsızlıkla, yolsuzlukla, daha bazı şeylerle de suçlanıyor. Artık siyaset her geçen gün çirkinleşiyor. Siyasete eskiden özenen çok oluyordu. Şimdi birisine gel birlikte siyaset yapalım dediğinde aman bana siyaset deme diyor.

Bunun sebebi ise ülkedeki siyasi çekişmedir. Parti kurmak o kadar kolay. Fakat o partiyi idame ettirmek te o kadar zordur. Bu yeni kurulan partilere mutlaka sponsor olanlar vardır.Bir maaşla bunun yanında az bir gelirle parti kurulamaz. Kurulmuş partiyi dahi idame ettirmek maddiyata dayalıdır. İktidar CHP’yi eleştiriyor. Siyasette muhalifleri eleştirmek gayet normaldir.

Fakat onur kırıcı eleştiriler olmamalıdır. Şimdi bu partilerden ayrılıp da parti kuranlar. Nasıl bir siyaset ortaya koyacaklar? Ayrıldıkları partiye karşı nasıl bir tavır takınacaklar? Bir partide siyasi stajını yapacaksın. Partiye tam faydalı olacağın zaman parti kuracaksın. Bir tabir vardır. Bizim tavuk yemi bizde yiyor. Yumurtayı komşunun kümesine yumurtluyor derler. İşte bunlarda ona benziyor. Bir insan geçmişini asla unutmaz. Fakat geçmişinden ders almayı da unutmamalıdır. Ben ne idim ne oldum, demelidir. Bu kurulan partilerin ne kendilerine faydası olur. Ne de millete faydası olur.

Doğrudan doğruya iktidara faydası olur. Bu kurulmuş partilerin çoğunun bir tek amacı vardır. Bir partiye sığınarak bir kariyer elde etmektir. Bu parti kuranların partileri ile bir sorunu varsa? Bu sorunu mücadele ederek gidermesidir. Bu mücadeleyi göze almadıkları içinparti kurarak göze alıyorlar. Şu dönemde parti kurmak demek başkasının değirmenine su taşımaktan başka bir şey değildir. Çünkü bu ülkenin durumu meydanda. Ülkenin durumu meydanda iken. Parti kurmak ülkenin bu günkü durumuna destek olmaktır. Devleti borçlu, milleti borçluve yoksulluk içerisinde iken. Bunların çaresi aranırken parti kurmak. Ülkenin bu durumunu görmezlikten gelmektir.

Ülkeyi bu duruma düşürenlerin değirmenine su taşımaktır. Bu parti kuranlar oyuna geldiklerini anlayamıyorlar. Devir öyle bir devir ki? Kan kussanız kızılcık şurubu iştim demenin tam zamanıdır. Millet bu iktidardan kurtulmaya çalışıyor. Parti kuranlarda ülkenin bu durumuna çare kendilerinin olacağını zannediyorlar. Neyinizle ve nasıl çare olacaksınız? Çare birlik olmak beraber olmaktır. Parti kurmak değildir. Başka bir yerin değirmenine su taşıdıklarının farkında değiller. Ben farkında olmadıklarını tahmin etmiyorum. Ben olayımda bir olayım diyorlar. Zamanın ben olayımda bir olayım zamanı değil. Biz olalım bende içerisinde olayım deme zamanıdır.

Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Bu parti kuranlara tavsiyem iyi düşünün. Saygılarımla. Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 22-01-2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27