Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YOLLARI HİÇ BİR ZAMAN KESİŞMEZ-2-

YOLLARI HİÇ BİR ZAMAN KESİŞMEZ-2-


Cumhurbaşkanı adalet yürüyüşü yapanlara gittiğiniz yol Pensilvanya ve kandil yoludur diyor. Adalet yürüyüşüne katılanların yolu hiçbir zaman Pensilvanya ve kandille yolları kesişmez. Dünkü yazımda Pensilvanya ile kimlerin yolunun kesiştiğini geniş şekilde anlatmaya çalıştım. Bu gün kandille kimlerin yolunun kesiştiğini anlatmaya çalışacağım. Bir defa adalet yürüyüşüne katılanların kandille yollarının kesişmesi hiçbir zaman mümkün olmaz.

Çünkü kandilin muhatabı iktidardır. Çünkü bu kandil sorunu devletin sorunu olmasına rağmen, iktidar bu sorunu AKP sorunu haline getirmiştir. Mecliste sorunun giderilmesi gerekirken, AKP kendi sorunu olarak görmüştür. Bırakın meclisi AKP gurubunun dahi bu sorunun giderilmesi konuşulmamıştır. 5-6 kişi ile sorunu çözmeye çalışmıştır. Kandil ile yollarının kesiştiği ilk olay Habur giriş kapısında ki olaydır. Öcalan ile yapılan gizli görüşmeler neticesinde barış adımı atılmıştır. Kandilden bir gurup PKK militanının ülkeye gelmesi ve barışa katkı yapmaları kararlaştırılmıştır.

Kandil ve mahmur kampından gelen bir gurup PKK militanı Habur giriş kapısından içeriye davul zurnalar ve halaylar eşliğinde girmişlerdir. Fakat bu militanları sınırdan içeriye girdiklerinde güvenlik güçleri tarafından tutuklanması gerekiyordu. Bunu aşmak için. Sınır kapısına seyyar mahkeme kuruldu. Gelen militanlara ne için geldikleri sorulduğunda. Önderimiz Öcalan´ın çağrısı üzerine barışa katkı yapmak için geldik demelerine rağmen. Hâkimler pişmanlık yasasından faydalanmak için gelmişlerdir diye kayıtlara geçmiştir. Bu olaylar sınır kapısında olurken. Dönemin başbakanı. Sınırda ilerisi için çok güzel olaylar oluyor diye beyanat veriyordu.

Bu militanlar konvoy eşliğinde Diyarbakır´a gittiler. Sonradan bu militanların başka amaçla geldikleri anlaşıldı. Tutuklama emri çıkarıldı. Hiç birisini bulamadılar. Sonra kandille yolları Oslo da kesişti. İktidar gizli görüşmeler yapıyor diyenlere çok ağır hakaretler edildi. Karayılan Oslo görüşmeleri deşifre olduktan sonra ilk önce ahbaplarımız aracılığı ile görüştük. Sonra direk görüşmeye başladık diye açıklama yaptı. Görüyor musunuz kimlerin yolu kandille kesişmiş? Sonra bir barış süreci attılar ortaya. Bunu millete kabul ettirmek için.

Kendi adamlarından akiller gurubu oluşturarak. 7 bölgede üç ay toplantı yaptırdılar. Bu toplantılara AKP´lilerden başkası alınmadı. Sonra akillerin raporu üzerine barış süreci başlatıldı. Diyarbakır da şov düzenlendi. Bu şovda Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekildi. Kürdistan kelimesi telaffuz edildi. Bunlar iktidarla kandilin yollarının kesiştiğinin göstergesidir. Orada yapılan şova adalet yürüyüşü yapanlardan katılan olmamıştır. PKK bayraklarını devamlı sallayanlar oldu. Bu barış sürecine karşı çıkanlar hakarete uğradı. Ordunun elinden operasyon yapma yetkisi alındı. Bu yetkiyi adalet yürüyüşü yapanlar almadı. İktidar aldı. Valilere PKK ya operasyon yaptırmayın talimatını adalet yürüyüşü yapanlar vermedi. Barış süreci zarar görmesin diye PKK adeta korumaya alındı. Kendi öz güvenlik güçlerini kurdular.

Yol kesip kimlik kontrolü yaptılar. Esnaftan haraç topladılar. İhale alanlardan rüşvet aldılar. Aman barış süreci bozulmasın diye.  Yaptıkları her şeye göz yumdular. 2. taktik hava kuvvetleri karargâhının önündeki bayrak direğindeki Türk bayrağı indirildi. Buna bile ses çıkarılmadı. Diyarbakır da ki bu 2. taktik hava kuvvetleri karargâhı Eskişehir´e kaldırıldı. Sınır kapıları PKK militanlarının yolgeçen hanı oldu. Bundan önce devamlı savunmada kalan orduya devamlı baskın düzenliyorlardı. Bu karakol baskınlarında çok şehit verdik. En sonunda millet sokaklara döküldü. Genelkurmay kandile operasyon yapılsın diyordu. Dönemin başbakanı içerdeki 1500 teröristi hallettiniz de kandildeki 500 teröriste mi operasyon yapacaksınız deniyordu. Milletin sokaklara dökülmesi iktidar üzerinde bir baskı oluşturdu.

Meclise teskere getirdiler kandile operasyon yapma yetkisi aldılar. Sonra hava kuvvetleri kandile gece hava operasyonu yaptı. Her hava operasyonundan sonra kara operasyonu yapılması gerekir. Ordu kara operasyonuna başladı. Kuzey ırak´a girdi kandile doğru ilerlemeye başladı. Kara operasyonunun 4 veya 5´ci günü idi. ABD elçi gönderdi. Elçi genelkurmay başkanı ile görüştü. Elçi operasyonun durulmasını istedi. Genelkurmay başkanı belirlediğimiz hedefe ulaşana kadar operasyona devam edeceğiz dedi. Elçi iktidarla görüştükten sonra ülkeden ayrıldı. Sabah kalktık kara operasyonunun durdurulduğu duyduk. İktidara sordular operasyonu siz mi durdurdunuz diye. Biz durdurmadık denildi.

Genelkurmay başkanı iktidarı sıkıntıdan kurtarmak için. Belirlediğimiz hedeflere ulaştık onun için operasyonu durdurduk birlikler geri çekiliyor dedi. O operasyon durulmasaydı kandil bitmiş olacaktı. İktidarın yolu kandille nasıl kesişti gördünüz mü? Yine Öcalan ile anlaştılar. PKK sınır dışına çekilecekti. Bir gurubu göstermelik çekiliyor gibi gösterdiler. Fakat çekilmediler Davutoğlu çekilmediklerini biliyorduk. Millette infial yaratmasın diye açıklamadık dedi. Barış süreci bozulmasın diye PKK´nın hiçbir hareketine karışılmadı. Kırsal da hâkimiyeti ele geçirdiler köylere kazalara yerleştiler. Her yere yer altı tesisatı döşediler. Siz ne yapıyordunuz demediler.

Süreçten sorumlu Beşir Atalay´a bu durum anlatıldığında her şeyden haberimiz var. Endişe edilecek bir durum yok diye cevap verdi. Kazalara döşenen bombalar yüzünden yüzlerce şehit verdik. Şimdi adalet yürüyüşü yapanların yolu kandil yolu olduğunu söylüyorlar. Kandille yolları kesişenlerin kimler olduğu konusunda daha birçok olay sayılabilinir. Demek ki yolu kandille kesişenler adalet yürüyüşü yapanlar değilmiş. İktidarın kendisinin yolu kandille kesişmiş.

Ben yürüyüşe destek veren birisi olarak ne Pensilvanya yanlısıyım. Ne de kandil yanlısıyım. Ben Türk milleti yanlısıyım. Bu söylemi ret ediyorum. Pensilvanya ile işim olmadığı gibi kandille de işim olmaz. İkisinin de canı cehenneme. Adalet yürüyüşüne katılanlara selam olsun. Bu sıcakta yürümek her babayiğidin harcı değildir. Hepsini kutluyorum. Allah kolaylıklar versin saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04- 07- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44