Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YÖNETİCİLİK

YÖNETİCİLİK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Yöneticilik kutsal bir görevdir. Bir hadis-i Şerifte “kıyamet gününde insanların ALLAHÜ Teâlâ’ya en sevgili olanı ve ALLAH’IN rahmetine en yakın makam ve mecliste bulunanı adaletli idarecidir” denilmekte dedir. Dünyada adaletli olan yöneticiler Allah katında ayrı bir yerleri vardır. Adaletli bir yöneticinin yetişmesi de ailelere bağlıdır. Osman Bey Osmanlı devletini kurduğu zaman kayınpederi İslam âlimi Şeyh Edebali şöyle nasihat etmiştir. “ Ey oğul insanlar vardır. Şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler. Avun oğlum avun! Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelamlısın. Amma bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgârında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın! Ananı, atanı say: bereket büyüklerle beraberdir. Bu dünyada inancını kaybedersen, yeşilken çorak olur çöllere dönersin. Açık sözlü ol, her sözü üstüne alma! Gördün söyleme, bildin bilme! Sevildiğin yere sık gidip gelme! Kalkar muhabbetin itibar olmaz. Üç kişiye acı.

-Cahiller arasındaki âlime.

-Zenginken fakir düşene,

- Hatırlı iken itibarını kaybedene,

Unutma ki, yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Haklı olduğunda mücadeleden korkma!

Ey Oğul Beysin!

Bundan sonra öfke bize, uysallık sana!

Geçimsizlikler, çatışmalar, anlaşmazlıklar bize, adalet sana!

Güceniklik bize, gönül alma sana!

Suçlamak bize, katlanmak sana!

Acizlik bize, yanılgı bize, hoş görmek sana!

Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize, bağışlamak sana!

 

Ey Oğul, bundan sonra bölmek bize, bütünleme sana! Üşengeçlik bize, uyarmak gayretlendirmek, sana!

Ey oğul, sabretmesini bil, vaktinden önce çiçek açmaz! Şunu da unutma! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.

Ey Oğul, yükün ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı, Allahü Teâlâ yardımcın olsun!  Osman Beye kayınpederi işte böyle nasihat etmiş. Şimdi böyle nasihat edecek bir aile büyüğü var mıdır? Böyle bir aile büyüğünün nasihat ettiğini var sayalım. O nasihatleri tutacak bir yönetici olur mu?

Eleştirilere dahi tahammül gösteremeyenler böyle bir nasihati nasıl karşılar?  Bölmek bize, bütünlemek sana diyor. Biz millet olarak bölünmemeye gayret göstersek de. Bizi bölüm bölüm bölüyorlar. Ne kadar bölebilirsem o kadar menfaatime olacak diye düşünüyorlar. Şimdi seçim sathına girdik. Şimdiye kadar cemaatle ortak olan iktidar, menfaat ayrılığı yaşayınca birbirine savaş açtılar. Bu ortamı menfaatine çevirmek arzusunda olan iktidar taktik değiştirdi. Muhalefeti cemaatle birlikte olmakla suçlayarak millete şikâyet etmeye başladı.

Cemaat çete olmakla suçlanıyor. Örgüt olmakla suçlanıyor. Gülen örgüt lideri olmakla itham ediliyor. Madem örgüt lideridir. Koyun belgelerinizi ortay Güleni isteyin ABD’den. Bu ülkede örgüt üyesi olmakla suçlanan yüzlerce kişi hapiste yatıyor. Ülkenin genelkurmay başkanı örgüt kurmak ve yönetmek suçundan ömür boyu cezaya çarptırıldı.

Vatandaş olarak bizim öfkelenmeye hiç hakkımız yok. Amma başbakan bu ülkenin yöneticisi vatandaşın öfkesinin sebebini sormuyor. Kendisi öfkeleniyor! Bağırıp çağırılıyor! Tehdit ediyor! Bu yüzde onlarca gazeteci işinde oldu. Başbakan vatandaşına iş vereceği yerde vatandaşı işinden ettiriyor. İktidarlar bölücü değil birleştiricidir. Mecliste yemin eden milletvekillerinin içersinde ettiği yemine sadık kalan bir tane milletvekili yoktur. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyacağına. Halkın refah ve mutluluğu için çalışacağına yemin edenlerin hiç birisi bu yemine sadık kalmıyor. Ülke menfaati için değil. Kendi menfaatleri için çalışıyorlar. Adaletli davranmanın Allah indinde ne kadar değerli olacağını dahi unutuyorlar. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milletti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14 -02 -2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

 

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44