Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YÖNETİM ZAFİYETİ VAR 2

YÖNETİM ZAFİYETİ VAR 2


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bir önceki yazımda yönetim zafiyeti var, demiştim. Yine ayni konuya devam edeceğim. Biliyorsunuz Lice de inşa edilen terörist şehitliğinin önüne sözde ilk askerimizi şehit eden teröristin heykeli dikilmişti. Açılımdan sorumlu başbakan yardımcısı Beşir Atalay “heykelin dikilmesinden haberimiz olmadı” dedi. Bu ne demektir? Hem açılımdan sorumlu olacaksın? Ondan sonrada bundan haberimiz olmadı diyeceksiniz? Bu yönetim zafiyeti değil de nedir? Ya da milleti kandırmak değil de nedir?  Sonra tepkiler gelimce heykel jandarma birimleri tarafından kaidesinden indirildi. İndiren askerlerden birisi bu heykelin üzerin ayağını basmıştı. Şimdi bu heykeli indiren askerler hakkında soruşturma açılmış. Hiç şaşırmadım! Soruşturma açılmasaydı şaşırırdım. O asker bir heykelin üzerine ayağı ile basmış. Gezi olaylarında ve gençlerin yaptığı eylemlerde gençleri yerlerde sürüyen, başlarına ve vücudunun muhtelif yerlerine hırsla öfke ile basan polisler hakkında soruşturma açıldı mı? Hatta hamile genç bir kızın karına ayağı ile basıp çocuğunu düşürmesine sebep olan polis için soruşturma açıldı mı? Aksine o polisler kahraman ilan edildi. Ve mükâfatlandırıldılar. Asker teröristin heykeline bastı diye cezalandırılması için soruşturma açılıyor.

İçişleri bakanı Efkan Ala önce haberleri olmadığı açıkladı. Sonra suçu jandarmanın üzerine yıktı. Önce istihbarat birimlerini suçlu gibi gösterdiler. Sonra nisan ayında içişleri bakanlığına jandarma istihbaratı tarafından bilgi verildiği ortay çıktı. Bakan bey “heykel dikilirken jandarma müdahale etmeliydi” diyor. Barış sürecine zarar verecek hiçbir eylemin içersinde olmayın talimatının verildiğini sağır sultan bile duydu. Kimi kandırıyorsunuz?

Ayrıca içişleri bakan öyle bir şey söylüyor ki? Bir bakanın bunu söylemesi kadar şaşırtıcı bir söylem olamaz. “Fiberden yapılmış bir heykel” diyor. Heykel heykeldir! İster çamurdan yapılsın, ister altından yapılsın. O heykelin ne anlama geldiği önemlidir. Heykeli dikilen terörist kahraman ilan edilmiştir. Elinde tüfek olması ise bu silahla sizi yendik demektir. Bu anlamları taşıyan bir heykelin neden yapıldığı önemli değil. Taşıdığı anlam önemlidir.

Bu teröristin heykelinin kaldırılmasını protesto edenler Atatürk heykellerini yıktılar, parçaladılar bunlar hakkında soruşturma açılacak mı? Kesinlikler açılmaz. Barış süreci sekteye uğramasın diye her şey yapılıyor. Teröristler yolları trafiğe kapatıyor. Askerlerimiz pusu kuruluyor. Şehit ediliyor. Kimsenin gıkı çıkmıyor. Nerede is şehit olanı suçlayacaklar. Böyle bir dönem yaşanmadı. Uzman çavuş şehit oldu. Doldur boşalt yaparken karnından yaralandı dediler.  Buna hiç kimse inanmıyor. Genelkurmay bu konuda açıklaman yapmıyor. Sessiz kalmayı tercih ediyor. Askerler saldırı oluyor. Teröristler silah kullanıyor. Askerler taş ve biber gazı kullanıyor. Asker neden silah kullanmıyor? Çünkü askerin şehit olması falan önemli değil. Önemli olan barış sürecidir. Büyük devlet bu kadar aciz duruma düşürülmez. Büyük devlet teröristlerin ayağına gitmez.

Açılımın son safhasına gelindiğini başbakan yardımcısı ve açılımdan sorumlu Beşir Atalay söylüyor. Söylüyor da son safhada neler olacağını söylemiyor. Yine Beşir Atalay “ kandilde PKK elebaşları ile MİT’çiler ve müsteşar görüşmeye gidecek” diyor. Öcalan ile görüşme kesmiyor artık. Kandil ile de görüşecekler. Ekim ayında Öcalan’ın serbest kalacağı iddia ediliyor. Yeni cumhurbaşkanı ve yeni Türkiye’ye yakışan Öcalan’ın serbest kalması mı yakışacak?

AKP anayasa, kanun, tüzük dinlemiyor. Hepsi askıya alınmış durumda. Bunların askıya alındığı bir ülkede adalet olur mu? Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlunun genel başkanlığını ve başbakanlığını açıklarken yapmış olduğu konuşma hiçte 76 milyonu kucaklayacak gibi bir konuşma değildi. Söylediği bütün sözler AKP seçmenine hitaben yapılmış bir konuşma idi. Ayrıca bir partinin genel başkanı ancak kurultay seçimi ile ortaya çıkar. Bu parti tüzüğüne aykırıdır. Nereden bakarsanız bakın ülkede adaletsizlik kanunsuzluk hâkim durumda. Buda yönetim zafiyetini oluşturuyor. Hiç birisinin konuşması birbirini tutmuyor. Heykel meselesinde içişleri bakanı suçluyu buldu. Jandarmanın müdahale etmesi gerekirdi dedi çıktı işin içinden. Jandarma içişleri bakanlığına bağlı bir kuruluş olduğuna göre emri aldığı yerde içişleri bakanlığıdır. Suçlu nasıl olsa bulundu. Heykeli yıkan askerler hakkında soruşturma açıldığına bu

Heykel konusu kapanmıştır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  23 – 08  - 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44