Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YÜCE DİVAN KORKUSU

YÜCE DİVAN KORKUSU


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir. Mecliste kurulan rüşvet ve yolsuzluk olaylarını araştırma komisyonu. Kararını açıkladı. 4 bakanın yüce divana gönderilmesine gerek yoktur. Bu kararın verileceğinin sinyali çok önceden verilmişti. 17 Aralık operasyonunda ele geçirilen paralar. Faizi ile birlikte geri verilmişti. Bu paraların geri verilmesi komisyona bir sinyaldi. Ne tekim komisyonda bu sinyal doğrultusunda karar verdi. Çünkü bu paraların geri iade edilmesi suç unsuru yok, demek anlamı taşıyordu. Yüce divan korkusu ve tehditle komisyondan bu karar çıkartıldı.

Muammer güler komisyona adeta yalvardı. “Beni yüce divana göndermeyin” demişti. Albayrak “beni yüce divana gönderirlerse bildiklerini anlatırım” demişti. Zafer Çağlayan “ biz yüce divana gidersek Bilal de gelir” demiş. Yüce divana gitme korkusu dağları sarmış durumda. Biz yüce divana güvenmiyoruz diyenlerde çıktı. AKP’nin kapatılması davasında yüce divana güven var. 4 bakanın rüşvet ve yolsuzluğa adlarının karışmasında yüce divana güven yok.

Anayasa uzlaşma komisyonu kurulurken her partiden 2’şer üye alınıyor. Rüşvet ve yolsuzlukları araştırma komisyonuna AKP 9 üye veriyor. Diğer partilerin üye sayısı 6 oluyor. HDP üyesini geri çekti. Muhalefetin üye sayısı 5’e düştü. Neden eşit üye olmadı?  Bu neticenin alınmasına ta komisyon kurulurken karar verilmiş. Ayni olay muhalefetin başında olsaydı. Dininize imanınıza söyleyin ayni kararı verir miydiniz?  Bu karar siyasi verilmiş bir karardır. Komisyon başkanına sordular. Vicdanınız rahat mı diye. Vicdanımın sesini dinleyerek karar verdiğim için. Rahatım diyor!

Sizlerin vicdanında aklanmış sayılabilirler. Fakat kamu vicdanında aklanamazlar. Tarih nezdinde de aklanmamışlardır. Bu kara leke bu kişilerin alnında hep kalacaktır. Suçu olmayan kişi ben aklanmak istiyorum. Gönderin beni yüce divana derdi. İktidar komisyona bu kararı verdirmekler kamu vicdanında itibar kaybetmiştir. Bu olay erde olsa geçte olsa yüce divana gidecektir. Bu koltuklar bu bakanlara baki değildir. Hadi bu dünyada AKP’nin çoğunluğu sayesinde kurtuldunuz. Ya öbür âlem de ne yapacaksınız? Orada iktidar yok, avukat yok, sorgulayanlarla baş başbaşasınız.

Mehmet Metiner “ o paraları paralelciler koydu” diyor. Hadi diyelim paralelciler koydu. O zaman bu paralar neden devlete kalmadı da bazı kişilere verildi. Şarkıcının kocasına verildi. Paralelciler o paraları bu kişiye verin diye mi koymuşlar? Muammer gülerin oğluna verilsin diye mi koydular?  Hattı zatında konuştukça batıyorlar.

Albayrak “yüce divana gidersem bildiklerimi açıklarım” dedi. Ayrıca şunu da söyledi. “bütün pis işleri bana yaptırdılar” diyor. Pekiyi beyefendi bütün pis işleri yaptın da şimdi neden konuşmuyorsun? Ülkede böyle bir adet meydana geldi. Konuşursan yer yerinden oynar. Bazıları Mamaklarından olurlar gibi sözle söylenip duruyor. Ya konuşun! Ya da bu gibi sözleri söylemeyin. Çünkü böyle sözler kamunun vereceği kararda etkili oluyor.

Bu karar meclise gelecek. Muhalefet yüce divana gönderilmeleri için önerge verdiğinde. Meclisteki AKP milletvekilleri nasıl bir tavır takınacaklar göreceğiz. Bu verilecek önerge gizli oylamaya tabi tutulmalıdır. Çünkü AKP’nin içersindeki aklıselim milletvekilleri o zaman gitmeleri yönünde oy kullanabilirler. Böyle bir olayda gurup kararı alamazlar. Şayet gurup kararı alırlarsa milletvekillerinin iradesi ile oy kullanmaları engellenmiş olur. Mızrağın çuvala sığmadığı bir olayda gurup kararı almaları meclisin iradesine gölge düşürecektir. Anayasa mahkemesine güvenmiyorlarsa Avrupa insan hakları mahkemesine gitsinler.

Burhan Kuzu “ sol iktidar olursa onlarda çalar” demiş.  Burhan Kuzunun bu söylemi bir itiraftır. Koskoca profesör bu söylemin ne anlama geldiğini bilmeyecek değil, her halde? Bunun anlamı biz çaldık. Onlarda çalar demektir. Konuştukça batma diye buna denir. Durup dururken neden bu sözleri söyledi dersiniz? Sana söylüyorum kızım. Sen anla gelinim hesabı gibi bir söylemdir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06 – 01 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44