Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


?Yükselen kent? Bandırma´nın trafik sorunu

?Yükselen kent? Bandırma´nın trafik sorunu


?Yükselen Şehir Bandırma? platformu toplantısında Bandırma´nın en büyük sorunu olarak görülen kent içi trafik tartışıldı. Neyse ki, sanki çok gizli bir görüşme yapılacakmışçasına, daha önceki toplantılarının birinin ortasındaki gibi bu kez basın, dışarı davet edilmedi.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı´nın yönetimindeki toplantıda tartışılan trafik sorunu zaten herkes tarafından biliniyor. Bu sorunun nedenlerini toplantıda en iyi şekilde açıklayan kişi, Bölge Trafik Denetleme Âmiri Komiser Murat Bulut´tu.

İşin gerçeği şu. Bu soruna çözüm getirmesi gereken kurumlar öncelikle Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma belediyeleri? Ancak kalıcı ve köklü çözümler için güçlü ve ciddî bir siyasi irade, her şeyden önemlisi de parasal kaynaklara ihtiyaç var. Örneğin kent içinde çok katlı otoparklar, üst geçitler veya dal-çık´lar? Bunları kim yapacak? En önemlisi, Büyükşehir ve Bandırma belediyelerinin bunları yapmaya niyetleri, hepsinden de önemlisi parasal kaynakları var mı? Bu konuda girişimler yapılması karar altına alındı ama sonuç ne olur bilmem!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nden toplantıya katılan ?Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi? Müdürü ve Fen Bilimleri Enstitüsü Akıllı Ulaşım Sistemleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tektaş, sadece iki yıl önce geldiği Bandırma´nın gerçeklerinden çok uzak olduğunu gösterdi. Sadece akademik ve ütopik projelerden söz etti. Hatta Dursun Mirza´nın belediye başkanlığı döneminden beri rant getirici, önemli bir proje olarak görülen Malta Deresi´ne bile çok katlı otopark yapılmasını, kent içine özel araçların sokulmasının önlenerek, vatandaşların, araçlarını burada park edip, oradan toplu taşıma araçlarıyla ücretsiz götürülüp getirilmelerini bile önerdi. Pes yani!

Toplantının organizasyonu verilen, platform sekreteri Ali Gönenden tarafından Kılkışlı´nın yanına, başköşeye oturtulan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Genel Koordinatörü İbrahim Koman ise konudan tamamen habersizdi.

Evet, Bandırma´nın trafik sorunu son derece önemli ama bu konuda Bandırma´daki kurum ve kuruluşlar, kendi bünyelerinde ne gibi ayağı yere basan çalışmalar yapıyorlar acaba?

Platformun başında bulunan Bandırma Ticaret Odası´na gelelim. Osman Kocaman´ın başkanlık döneminde Bandırma´ya kazandırılan balıkhanenin dışında Bandırma´nın hangi sorununun çözümüne katkıda bulunup yaraya merhem oldunuz?

Gelelim, hep gündemde tuttuğumuz, bundan sonra da tutmaya kararlı olduğumuz ?Sevgi Yolu? üzerindeki ?güneşi çalan bina?ya.. 10-11 katlı bu binanın, kent içi trafiğine getireceği yeni yükler ve olumsuzluklar konusunda, ?Yükselen Kent Bandırma? platformu ve Oda başkanı Mehmet Kılkışlı ne düşünüyor acaba? Bu bina için yasal zorunluluk olan otopark yapım parası Bandırma Belediyesi´ne yatırıldı mı? Yoksa Belediye Başkanı Tolga Tosun´a, seçim döneminde destek verildiğine ve belediye meclisine iki üye soktuklarına güvenilerek, bu para konusunda kulak üstüne mi yatıldı?

Bandırma Ticaret Borsası, yıllar önce kent içindeki hizmet binasını, kendisinin yaptırdığı kent dışındaki binasına taşıyarak, Bandırma´nın gerçeklerine uygun hareket etmiş ve takdir toplamıştı. Böylece de kent içi trafiğine yeni bir yük getirmemişti. Bir bu davranışa, bir de Ticaret Odası´nın ?güneşi çalan binası?na bakın!

?Yükselen Şehir Bandırma? kavram olarak güzel ama bunu sadece bina yüksekliği olarak görmemek koşuluyla?

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,55% 0,01
  • EURO

    34,86% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2430,53% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30